 | | Udgivet d. 07-11-2002
Fluebinding #8 - Tråd, tinsel og vægt 
Tråd Alle fluematerialer fæstnes på krogen med en tråd. Tråden har flere opgaver. Den skal for det første være så stærk, at den kan holde til de træk, fluebinderen udsætter den for. Den skal også kunne modstå fiskenes skarpe tænder uden at briste ved første bid. Endelig er tråden også en vigtig del af fluens design. Tråd købes som regels som impulskøb, altså noget man lige snupper med. Der er dog heller ikke den store grund til at gøre en videnskab ud af bindetråden, men jeg vil lige nævne et par punkter, man kan overveje når man anskaffer sig bindetråd. Tråden kan købes vokset eller uvokset. Vokset tråd er en lille smule klistret, hvilket hjælper med at få dubbing til at blive på tråden under bindning. Uvokset tråd er ubehandlet. Når man skal have dubbing på uvokset tråd, kan man bruge en lille voksklump, som stryges over tråden inden dubbingen placeres. Til store fluer, kan alm. tråd være for svag. Her kan man med fordel bruge speciel kevlartråd, som er utroligt stærkt.
Tinsel Tinsel bruges til at give fluens krop et blankt og skinnende udseende. Tinsel kan købes i forskellige farver herunder, guld, sølv og kobber. Tinsel kan være flad, oval eller rund. Den flade tinsel bruges ofte til at skabe en 'hel' overflade, hvor den ovale som regel bruges til at danne 'rib'. På billedet vises flad tinsel og tynd tråd.
Vægt Fluer som skal fiskes på dybt vand, kan belastes. Det kan gøres på forskellig vis. Man kan købe små metalkugler, eller de såkaldte coneheads med et hul, som kan trækkes på krogen. Man kan også anvende de såkaldte kuglekædeøjne, som klippes fra propkæden i din håndvask. Kuglekædeøjne bindes på fluen parvist og giver en illusion af øjne - heraf navnet. En tredie mulighed er at tynge fluen med blytråd eller metaltråd. Mulighederne er mange, men man skal huske på, at fluens 'gang' bestemmes af belastningens placering. På billedet er vist kuglekæde, metalhoveder og blytråd. | |  |