Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11822
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Iltsvind i kontrolf...
Flere nyheder
Nyt sidste år
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
En 100 år gammel tr...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Målinger
Lystfiskeri 2,1 mia. i statskassen
Indlæg af: mattho d. 02-06-2010 18:47:29
dr.dk

Gad vide hvor meget fritidsfiskerne bidrager med til statskassen...

Jeg er ikke sikker på at lystfiskere fra andre lande i fremtiden vil valfarte til Danmark for at komme ud og sætte erhvervsfiskeredskaber som garn og ruser...

Gad også godt vide hvor mange gange mere en stangfanget fisk bidrager til samfundet i forhold til en garnfanget?

Det ville være herligt hvis de på borgen snart indser at vi i Danmark kunne skaffe mange flere lystfisketurister til ved at forbyde garn og ruser for privatpersoner. Der ville jo opstå en del arbejdspladser og udlejningen af sommerhuse ville nok også få et ordentlig boost.

Hvad siger I andre? Ville en øget satsning på fisketurisme ikke være til gavn for alle dele af samfundet generelt?

Kommentar fra: hedvig21 d.02-06-2010 18:53:44
Hvad tror du det er som sker i øjeblikket?Nordmændene valfarter til de danske åer for at fange laks.For et par år siden på Bornholm mødte Jeg da både Finske og engelske og tyske lystfiskere, så der er massere af lystfisketurisme i Danmark.Vi skal sgu også passe på at vi ikke hiver for mange udelanske lystfiskere ind i lille danmark, for hvor faen skal vi andre så fiske??? ;))

Kommentar fra: mattho d.02-06-2010 18:59:30
Tja man kunne jo forbyde garn og ruser for privatpersoner... Så ville vi jo vade i fisk og der var MASSER af fisk til alle de turister Danmark kunne trække :)

Kommentar fra: hedvig21 d.02-06-2010 19:40:44
Jeg fanger masser af fisk,og det gør turisterne nok også...det er jo nok derfor de kommer hertil igen og igen, mon ikke? Så hvis i ikke fanger noget, er det jo nok fordi i gør noget forkert.Personligt har jeg intet i mod garnbisser, så længe at de holder sig inde for lovens rammer.

Kommentar fra: MrJones d.02-06-2010 19:44:26
Jeg forstår altså ikke helt din pointe.

Der skal være plads til alle slags fiskere, sålænge bestanden af fisk bevares.

Hvis man nogensinde kommer til at vade i fisk og der er MASSER af fisk til alle ( som du så flot skriver ) hvor er spændingen så henne ? Det hele handler om at skabe balance og det gør man ikke ved at forbyde garn og ruser for private.

Så skal man vel også forbyde 3-kroge og forfang med mere end 1 krog, for det vil give flere fiske til turisterne ? :D

Og nej, jeg fisker ikke selv med hverken garn eller ruser, jeg fisker med min fine fiskestang.

Kommentar fra: hedvig21 d.02-06-2010 20:01:33
Eller forbyde trolling, da de jo ofte har flere stænger pr mand ombord.......nej det dur nemlig ikke,der skal være plads til os alle, under ordnede forhold selvfølgelig.

Kommentar fra: okh d.02-06-2010 20:23:26
Nu får jeg sikket på punklen over mit synspunkt.

Men hvis man fisker lovligt med garn, ruser eller man troller, så kan jeg ikke se noget problem.

Man skulle heller tage alvorligt fat om de spader, der fisker ulovligt ( garn, ruser intent fisketegn osv) da de ikke bridrager med noget overhovdet.Bøden er latterligt lille!!!!

En "garntåsse" der sætter sine garn lovligt, kan på ingen måde gøre skade på fiskebestanden.


Okh


Kommentar fra: U.H d.02-06-2010 20:41:02
man skulle gøre som i andre lande. Overveje helt at forbyde fritidsfiskeri og erhvervsfiskeri og udelukkende satse på fisketurismen. Så var der flere fisk til os andre.
I øvrigt er jeg absolut ikke tilhænger af den negative opfattelse omkring trolling som hersker blandt lystfiskere. Den kan vi takke "den gamle bestyrelse" i DSF for. Totalt malplaceret holdning som spredtes af dem og sågar var tæt på at resulterer i et forbud som heldigvis blev forpurret fordi man lyttede til sund fornuft. Ganske vidst kom der noget strenge regler som ikke at fiske indenfor 100 meter fra kysten, ingen planerboard osv. hvilket er totalt latterlige regler men vedtaget så man stadig kan dyrke trolling. Et kompromis.
Sagen er at der er masser af fisk til alle lystfiskere og. Trollingfiskere og eks. kystfiskere fisker hver sit sted så de heller ikke er i vejen for hinanden.
Derudover er jeg af en anden opfattelse af garnfiskere, om de sætter deres garn lovligt eller ej. Jeg fatter ikke meningen. Hvorfor fiske med garn? Det kan ikke andet end tage flere fisk end man kan på stang om så du sætter 20 stænger som trollingfisker. Fritidsfiskeri bør og skal forbydes.

Kommentar fra: Garn-banditten d.02-06-2010 21:04:00
mattho.....i guder....
Bliver du da aldrig nogen sinde træt af dig selv. Fritidsfiskere sætter altså ikke garn oppe i åen. Her er det lystfiskeren der overfisker bækørrederne og så vil du gud hjælpe mig have flere til at fiske efter de stakkels bækørreder i de danske vandløb. Jeg vil ikke henvise til den rapport lavet af DTU-Aqua angående bækørredebestanden i danske vandløb, men til dem der ikke har læst den, kan den varmt anbefales. Så kan man tænke lidt over det næste gang man fighter en sølle bækørred i de danske vandløb og dernæst giver fritidsfiskerne skylden for at der ikke kun er ørreder i de danske farvande, men at der også findes ål, skrubber, pighvar, tunger, rødspætter.

LYSTFISKERFRIE VANDLØB NU!

Kommentar fra: Ultragris d.02-06-2010 21:13:48
Jeg syntes absolut ikke der skal komme flere polakker, tyskere osv... til Danmark for at tømme vores søer! Jeg har set hvad det føre til, og det er ikke noget rart syn!

Kommentar fra: mattho d.02-06-2010 21:18:07
Nu er det jo ikke kun bækørreder der findes i vore åer... Havørreder og især laks med størrelse er jo det der trækker turisterne til.

Men fortæl mig lige hvor mange turister du tror du kan trække til landet med dine garn? Turisme = arbejdspladser, ingen garn for private = bedre fiskeri for erhvervs- og lystfiskere = flere arbejdspladser...

Hvordan man end vender og drejer den er garn og ruser for private KUN til gavn for den enkelte der udøver fiskeriet med erhvervsredskaber.

Kommentar fra: ToTo_G4M3R d.02-06-2010 21:19:00
garn-bantitten>> Det der er jo udelukkende provokation der? Vandløb er det da helt iorden at fiske i... man kan så diskutere hvor vidt det er iorden at tage en ørred hjem der er i gydningen.. jeg sys ikke det er korrekt, men ulovligt er det jo ikke uden for fredningen... Der imod burde alle bækørreder sættes retur igen, nu fisker jeg ikke bækørreder, men jeg skal da et smut til en å på et tidspunkt, og kunne da ikke finde på at tage sådan en med hjem! Men i vandløbene er der jo også andre fisk, som jeg personligt selv fisker mere efter, nemlig gedderne og aborrene! Så det der du vil ha lavet med lystfiskerfrie vandløb du prøver at gøre et sølle forsøg på at indføre holder jo overhovedet ikke i længden! Der er heller ikke det store problem i at fritidsfiskere fisker langs kysterne hvis de bare overholder lovgivningen og kun fisker til eget forbrug, som jo langt fra altid er tilfældet, efter hvad jeg har hørt! Nu kalder du dig selv for "garn-banditten" enten er det fordi du selv er en "bandit" med garnene eller fordi du egentlig ikke er her inde for andet end at provokere og få gang i en masse muderkasteri. Jeg tror personligt at du er en dobbeltgænger herinde / en person med en anden bruger. For fra første dag du var herinde, skrev du som om du havde været herinde længe og gik straks igang med provokation?

Kommentar fra: mattho d.02-06-2010 21:22:49
Nu tænkte jeg mere turister som i købestærke turister som nordmænd, svenskere, tyskere, hollændere og englændere...

Men det leder mig hen til at jeg helt klart mener at bøder for alle former for ulovligt fiskeri skal som minimum 4-dobles. Så må de udlændinge OG danskere der ikke kan begrænse sig føle det på pengepungen da det er det eneste folk efterhånden forstår...

Kommentar fra: ToTo_G4M3R d.02-06-2010 21:23:46
Ultragris>> Ja, vi stødte ind i nogle polakkere ved sjørup sø, de havde medbragt følgende: Autocamper, telt, køleskab, generator, plus en pokkers masse fiskestænger. De har intet hørt om C&R fiskeri... De stod og nakkede gydene gedder med et net! Heldigtis fik de dem da ikke op, men deres gydning blev da forstyrret gevaldigt! :(

Kommentar fra: nyborgmand d.02-06-2010 21:44:56
mattho du simpelthen uden for pædagogisk rækkeviddedu vil forbyde garn og ruse fiskeri,, men synes åbenbart det er okay at trollingfiskere fisker 6 ,, 8 eller 10 stænger?? nej vågn op, og forbyd det først inden du pipper så højt med din uvidenhed!!!!

Kommentar fra: mattho d.02-06-2010 22:11:25
Du mener simpelthen at trollingfartøjerne fanger flere fisk end fritidsfiskere?

Og du kalder mig uvidende??

Prøv at forhold dig til spørgsmålene istedet. Hvad bidrager fritidsfiskeri med til samfundet?

Tror du helt ærligt at en garnfanget fisk er mere værd for samfundet end en stangfanget? Men igen... Garnfiskere nasser jo på samfundet når de udøver deres modbydelige fiskeri - så hvorfor ikke fortsætte af samme boldgade... Tror desværre aldrig griskheden aftager hos det folkefærd...

Kommentar fra: nyborgmand d.03-06-2010 17:41:17
nej det siger jeg såmænd ikke,, siger bare at det er i mine øjne ikke,,,, prøv dog være bare lidt seriøs og indse at ikke alle har din interesse for fiskeri, men accepter dog andre har andre interesser!!!!! kan ikke være så svært,,,

Kommentar fra: Garn-banditten d.03-06-2010 20:11:01
ToTo_G4M3R
Nå når man finder artikler og dokumenterer, at der er overfiskeri af bækørreder i de danske vandløb, så bliver det kaldt for en provokation. Og hvad vil du så mattho's nedværdigende udsagn og udokumenteret skriveri vedrørende fritidsfiskeriet. Men der er du jo på samme hold og så er det helt i orden.

Så påstår du at jeg er dobbeltgænger. Jeg kan så fortælle dig at da jeg blev meldt ind i fisketips, læste jeg alle indlæg der vedrører garnfiskeri 2 år tilbage. Sådan jeg ved hvem jeg er oppe i mod og hvordan de argumenterer eller skal man for lystfiskerfanatikere sige mangel på samme.

Jeg kan forsikre dig for at jeg fisker lovligt og er iøvrigt nøglefisker for DTU-Aqua både med ruser og garn. Jeg er leverandør af moderfisk og hanner blandt skrubber og pighvar, så det er bestemt ikke alle fisk der ryger i fryseren....

Og ja jeg forsvarer fritidsfiskeriet som et bæredygtigt fiskeri, hvor rigtig mange turister kommer på havnen for at se når fritidsfiskerne kommer ind med dagens fangst.

Kommentar fra: mattho d.03-06-2010 20:30:03
Jeg synes faktisk stadig jeg mangler svar fra garn-banditerne om hvor mange turister de tror de kan trække til landet med deres garn og ruser?

Samt deres vurdering af hvor meget en garnfanget fisk er værd i forhold til en stangfanget?

Den der med at prøve at give skylden videre til trollingfiskerne... Den var faktisk ret godt forsøgt - shit mand så griber man godt nok efter halmstrå :))

Og at tro at man lokker turister til landet og bruge penge ved at sætte garn og lande fisk til "eget forbrug" i de små havne... Ja det kan da godt være at de bruger penge ved at se dig lande garnfangede fisk fanget med erhvervsfiskeredskaber - ja så skal det jo nok være sorte penge vi snakker :)

Bring it on :)

Kommentar fra: hedvig21 d.03-06-2010 20:34:15
Omvendt kan man også spørge,hvor mange turister skræmmer garnfiskerne væk??? Næppe mange,tror jeg.

Kommentar fra: mattho d.03-06-2010 20:42:11
Så kunne man jo spørge igen med:

Tror du at der ville være færre eller flere turister der overvejede at ligge deres ferie og dermed penge i Danmark hvis der var flere fisk at fange når man havde forbudt garn og ruser for private?

Hvorfor svarer Du ikke på spørgsmålene? :)

Kommentar fra: Garn-banditten d.03-06-2010 20:46:18
Mattho
Det kan jeg godt svarer dig på. Der kommer mange flere turister til de små havne for at opleve livet på havnen og evt. også få en sejltur. Der er sku da ingen turister der gidder se på eller snakke med en sur stangbandit, der står i vadders op til begge ører.

Og en skrubbe, der er fanget i garn er da en ligeså god spise som hvis den var taget på stang. Så svaret er at en garnfanget fisk og en stangfisket fisk har lige stor værdi, for hvis vi skal gøre op i hvad fritidsfiskere bruger på jolle, påhængsmotor og fiskeredskaber ja så tror jeg vi ryger langt over Jeres sølle 2 mia.


Kommentar fra: mattho d.03-06-2010 20:52:17
De svar giver fint mening... Når bare man ved de kommer fra en garnbandit... Det er en pæn langt ude tankegang du har dig :)))

Tiden arbejder heldigvis for fisketurisme og forbud imod garn for private.

Kommentar fra: hedvig21 d.03-06-2010 20:56:22
Det kommer sgu ikke til at ske, så er du da naiv.

Kommentar fra: Garn-banditten d.03-06-2010 21:17:37
Mattho nu har jeg læst nogle indlæg for ca. 2 år siden og der skrev I også at fritidsfiskeriet kun havde meget kort tid tilbage. Faktum er i dag at fritidsfiskeriet aldrig har stået stærkere. Mange fritidsfiskere hjælper til med fauna-genopretning i fjordene og lægger gerne båd og redskaber til indfangning af moderfisk.

Hvad ang. fiskeplejen kan jeg fortælle at der bliver udsat ål, skrubber, tunger, rødspætter, pighvar og deltager i forskning med DTU- Aqua.

Så jeg siger bare held og lykke med dit projekt....

Kommentar fra: Christiano2 d.04-06-2010 01:50:49
Det var da underligt at ville udelukkende en del slags fiskeri for at trække en anden til...

Hvis fritidsfiskerne så skal udelukkes pga. de forhøjede indtægter du snakker om, så burde os andre stang fiskere vel også udelukkes? Så kan vi trække endnu flere til!Kommentar fra: mattho d.04-06-2010 05:37:46
Så er vi jo igen tilbage ved om effektive erhvervsfiskeredskaber hører hjemme i hænderne på private der kun må fange fisk til "eget forbrug"...

Kommentar fra: hedvig21 d.04-06-2010 05:44:56
se nu er det at du begynder at dømme alle garnfisker for at sælge deres fangst og når du begynder at generalisere alle garnbanditter så melder jeg fra,jeg ved ikke hvad dit problem er,men jeg syntes at du er for langt ude.....så tak for snakken herfra i denne omgang.

Kommentar fra: U.H d.04-06-2010 06:58:13
Det er jo svært ikke at gøre med den praksis som udøves af fritidsfiskere til dato. 90% ulovlige eller ulovligt sat garn, salg af fisk langs hovedveje og på markeder osv. osv. osv.
Man ligger som man har redt. Host. :-)

Kommentar fra: mattho d.04-06-2010 07:38:10
Jeg dømmer ikke - jeg insinuerer og det er noget helt andet.

Men at der er masser af sorte penge i "lovligt" og ulovligt fritidsfiskeri er vist ikke længere nogen hemmelighed.

Hvad skal en privat med så effektive fiskeredskaber som garn? Hvis man vil fiske med garn så skulle man tage skridtet fuldt ud og blive erhvervsfisker og komme under kvoteordningen - lige nu er det jo det vilde vesten og griskheden regerer...

Kommentar fra: Johannesfluen d.04-06-2010 11:35:09
mattho,
din udlægning er helt fornuftig - garnfiskeri for private hører til en anden tid end idag -

Havde vi ikke en fiskepleje for ørredfisk, så ville vores bestande være fisket helt ned på samme måde, som mange andre arter - lystfiskerne gør arbejdet, private garnfiskere henter gevinsten.

Det hænger slet ikke sammen, og private ørredgarn burde være forbudt.

Straffen for at blive snuppet ved ulovligt garnfiskeri er for fimser og tøser, det kan nemt betale sig at ryge i fælden nogle gange om året.

Jo bedre fiskepleje vi får, jo flere garn. Det er dummeri på topplan, og at det endnu ikke er lykkedes at stoppe dette garnfiskeri for private er ufatteligt.

Så der er kun een løsning - Garnfrit Danmark - Basta :-)

Som det er nu, så er det rent tyveri -

Kommentar fra: mattho d.04-06-2010 12:35:31
Jeg tror faktisk ikke det kan formuleres ret meget bedre end det Johannesfluen.

Kommentar fra: Devastator d.04-06-2010 13:03:46
Jeg forstår ikke den holdning mange lystfiskere har, til garn og rusefiskeri. Det ene øjeblik praler de højt om hvor meget det handler om at være ude i naturen, solen, vinden, duften, smagen - alt det der trigger vores sanser. Det næste øjeblik sviner de, de ligesindede fritidsfiskere til, fordi de har samme pasion, blot med andre midler.

Synes det er snæversynet og småligt, at være så negativt indstillet over for vores "medfiskere". I følge lov, og tjae, sund fornuft, så er der ikke noget galt med at fange fisk i garn. At nogle lystfiskere så helst så alt fiskeri forbudt, så de selv havde større chance for at fange mere med stang, virker smagsløst for mig.

Der er rigeligt plads til alle.
God weekend, nu skal jeg snart over og rykket et par hornfisk, inden den står på Aalborg by night :)

Kommentar fra: Garn-banditten d.04-06-2010 13:24:33
Johannesfluen
Den med at fiske bestande helt ned, den klarer i lystfiskere helt fint selv. Se bare den rapport der er lavet om bækørreden i danske vandløb. Det er usmageligt og forbandet svineri. Det er faktisk sådan at selv om det lyder grimt i mange lystfiskeres ører, så er det fiskeri i vandløbene der skal begrænses for at der kommer flere ørreder.

Så Johannesfluen og mattho for den sag skyld - jeg har skrevet det før og gør det gerne igen, men i er Jeres egen største fjende, når det gælder om at få mange ørreder i de danske vandløb.

Desuden fisker 95% af fritidsfiskerne overhovedet ikke efter ørreder, men derimod andre arter hovedsageligt skrubber, rødspætter og pighvar.

Kommentar fra: Johannesfluen d.04-06-2010 13:48:55
Garn-røver :-)

Kom med nogle beviser for de påstande - 95% hvor får du det tal fra, og er det incl. ulovligt fiskende garnfiskere?

Bækørreden er forsvundet af helt andre årsager, så det er noget vrøvl, du kommer med. Den er reduceret alvorligt af to årsager. Den ene er, at der er fjernet rigtig mange spærringer i vandløbene, den anden - det er så min opfattelse - at der for ensidigt er avlet på havørredgener, som så gør at det primært bliver til fisk, der søger mod havet.

Der er en større undersøgelse af problematikken på vej. Bækørreden er langt fra fisket ned, det skyldes primært det nævnte.

Kommentar fra: okh d.04-06-2010 13:50:12
Garn-banditten. det med os "stangaber" fisker bestanden helt ned er da en fordom ala` granspader fisker ulovligt. Alle der fisker lovlige melder da dem der fisker ulovligt.....

Den med bækørrde og stangpisker kan man jo ikke læse nogetr ud fra- der er da det aamme som at sige at alle grentzzer er ulovlige

Kommentar fra: okh d.04-06-2010 13:51:28
bla bla------- stangspaden er blever årsplind

Kommentar fra: Garn-banditten d.04-06-2010 22:18:28
okh
Nej det er faktisk ikke en fordom, det er en rapport lavet af forskere fra DTU-Aqua.

Johannesfluen
Er du anerkendt forsker siden du kan modsige en rapport fra et anerkendt forskningsorgan? Det tror jeg nemlig ikke du er........

Og ja jeg har dokumentation på de 95% for du kan gå ind på DTU-Aqua og læse det sort på hvidt i den nye nøglefiskerrapport. Nøglefiskere er fritidsfiskere i forbund, der har indgået et samarbejde med DTU-Aqua.

De piratfiskere du hentyder til, der sætter garn i åmundinger i nattens mulm og mørke, kommer du ikke til livs ved at forbyde fritidsfiskeriet.

Og så har jeg sporet en meget stor uvidenhed omkring redskaber.

Erhversfiskerredskaber er typisk toggegarn og garnene er 3-4 m dybe og 3 km lange. En erhvervsfisker har typisk 5 lænker af 3 km.....

Fritidfiskerens garn må maks være 1,4 m dybe og et garn maks 45 meter. En fritidfisker må maks have 3 x 45 meter garn altså ialt 135 meter.

Har i stangspader helt glemt at 30000 par skarver spiste 90 % af alle bækørreder op til 15 cm her i den barske vinter. Men et ordsprog siger at din fjendes fjende er din ven og det betyder for mit vedkommende at skarven er blevet min ven. For I får aldrig en stor bestand af ørreder i de danske vandløb med så mange skarver, der skal have 500 g fisk om dagen......


Kommentar fra: U.H d.04-06-2010 22:37:11
Det er meget godt garn-bandit, med din opremsning af regler. Det er bare ikke sådan virkeligheden forholder sig med fritidsfiskeri. Der er udsendt en rapport fra FD for ikke så forfærdeligt lang tids siden, som konkluderede at 80-90% af de kontrollerede fritidsgarn er ulovlige. Enten fordi de ikke er sat korrekt, har den korrekte markering, korrekte længde og du nævnre bare alle tænklige ulovligheder og man fandt det. Og det alene er et meget godt argument for hvorfor fritidsfiskeri bør og skal forbydes. Tag feks. Stege nor, hvor jeg netop har været idag. Jeg opgav at tælle de ulovlige garn som er sat der. Jeg synes satme ikke det er i orden.

Kommentar fra: jhn d.04-06-2010 22:48:52
alandia, hvor har du de tal fra?

Kommentar fra: hedvig21 d.04-06-2010 22:49:03
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAB.
Har denne tråd ikke kørt mange gange nok Drenge,vi bliver aldrig enige,lad det da hvile.....garn er garn.
knæk og bræk.
ps. vi bliver aldrig enige.

Kommentar fra: proshot d.05-06-2010 00:30:16
Meget interessant tråd.

Vi skal alle have lov til at være her. Fiskeri er meditaion. Der vil selvfølgelig være nogle klaphatte som fisker ulovligt. Har skåret en del ruser op i min tid som lystfisker, fordi de var sat ulovligt.

Men jeg synes vi skal tage ud og fiske, samt komme videre. Nu skal jeg ikke gøre mig til dommer her, med hvem der har ret og ikke ret. Som loven siger nu, så skal vi alle have lov til at fiske.

ps. Garn-Banditten, kan du ikke sende mig en mail med dit fuldenavn, tak.

Kommentar fra: neps99 d.05-06-2010 01:25:35
Fiskeri er meditation,siger proshot,,,Hvad meditation er der ved at smide net ud,,,kører hjem,,,komme tilbage hale net ind.???
Det er ikke fiskeri.Det er at gå til supermarket,,og have glemt hvad man skulle købe, og så komme tilbage.
Tror iøvrigt at garnfiskeren har været her før i en anden profil???Fra Middelfart??
Neps99

Kommentar fra: proshot d.05-06-2010 02:34:30
Nu fisker jeg ikke med garn og ruse. Men vi skal jo alle have lov til at dyrke vores hobby.

Dog er der nogle af fritidsfiskerne som ikke overholder loven, og det er op til deres egen samvittighed at vurderer. Selv det at sejle ud for solopgang i spejlblankt vand er noget der ikke kan beskrives.


Kommentar fra: Garn-banditten d.05-06-2010 12:33:46
U.H.D
Ja hvis du læser rapporten, så vil du også kunne læse at det er de undersøgte og kontrollerede garn er ulovlige. Det betyder at når fk kommer ud og skal undersøge garn og ruser, så sejler de forbi dem der er umiddelbart korrekte. Så statistik kan tolkes på mange måder. Blandt de korrekte redskaber står så andre piratfiskere, der ikke løser fritidsfiskertegnet og det er da bare fedt at de får konfiskeret deres garn. Jeg tror ikke at der er nogen pirater, der fisker ulovligt med vilje, der har deres navn på vagen. Så de 80-90% er du nød til at sætte rigtig op.
Hvis f.eks der står 1000 lænker i en bredning og fk undersøger 100 suspekte af dem og ud af de 100 er der 90 der fisker ulovligt, så giver det lige pludselig 9%, hvilket også anerkendes af fiskerikontrollen i frederikshavn.

JHN
Tallene om skarver:
berlingske.dk

Og her er der dokumentation for hvad fritidsfiskerne fanger:

aqua.dtu.dk

Og den med hvor skidt det står til med bækørreden i de danske vandløb pga. overfiskeri og griskhed blandt nogle lystfiskere:

fiskepleje.dk


Proshot
Hvis jeg giver dig mit fulde navn, lover du så at du ikke sender et tæskehold for at gennembanke mig, bare fordi at jeg er i stand til dokumentere mine facts? - Nej og det er derfor jeg er anonym.........

JHN + Neps99
Spændende konspirationsteori i har. Alandia ja hvorfor/hvorfor ikke.
Kommentar fra: proshot d.05-06-2010 12:56:28
Bare rolig Garn-Bandit. Navnet kommer ikke viderer. Det forbliver kun hos mig. Jeg kender en del på DTU.

Men ørred bestanden skyldes ikke kun ovver fiskeri i danske å løb. Naturen spiller også en stor rolle. Ørreder har brug for fast grund, store og små sten etc, for at de har det optimalt. Og de fleste danske åer er der kun mudder og sand i. Det gør det jo heller ikke bedre.

Kommentar fra: Johannesfluen d.05-06-2010 13:17:19
Bækørred - Overfiskeri - sjovt nok, så er der en ganske fin selvjustits i de vandløb, hvor jeg fisker.

Bækørrederne enten lades være i fred eller genudsættes i stort omfang.

Artiklen der refereres til er i høj grad et opråb om at gøre netop disse ting. I foreningsvandløb fungerer hensynet til bækørreden ganske fint.

Så Garnrøver, du må lade garnene hvile lidt, og så besøge nogle vandløb. Så vil du uden tvivl kunne konstatere, at det ikke er foreningsmedlemmer, som hærger bækørreden. Og det er så i høj grad disse foreningers medlemmer, som sørger for, at der overhovedet er bækørred.

Kommentar fra: Johannesfluen d.05-06-2010 13:20:29
PS. Skal vi overhovedet arbejde for en større bestand af bækørred og havørred, så er det yt med private garn.

Alternativet, hvis det overhovedet skal forekomme, er et 200 meters fredningsbælte langs alle kyster.

Men den "rigtige" løsning er GARNFRIT DANMARK.

Kommentar fra: Johannesfluen d.05-06-2010 13:31:46
Skal man overhovedet have tillid til, at private garnfiskere har en rimelig indstilling til deres fiskeri, så virker det jo aldeles håbløst, når man på hjemmesiden for Dansk AMATØRfiskerforening kan læse under AMATØRfiskerforeningens hovedformål, at det bl.a. er, at sørge for....

at omsætningsforbudet fjernes, så det bliver muligt at sælge fisk til feks. turistererhvervet, af de fisk der kan fanges med lovligt antal redskaber.

OMSÆTNINGSFORBUDET FJERNES/ FISK SÆLGES - AMATØRFISKER -

Den lader jeg lige stå et laaaaaangt øjeblik.

Er det en organisations holdning, så tegner det jo i høj grad medlemmernes indstilling.

Læs selv -
fritidsfiskeri.dk

Kommentar fra: ka11e d.05-06-2010 14:45:14
syntes bare bøderne for ulovligt fiskeri skal hæves, kan ik se hvorfor garn fiskere skal trækkes ind i det her, de har betalt for at fiske ligesom os andre længere er den ik,

kender ik reglerne for garntosser, men hvis der ik er en regel om det så kunne man fks sige at de må kun ha et hvis antal ruser/garn.

man kunne jo også sætte prisen på kortet til os stangholderene op, men det er der jo nok mange som er imod :P 140kr om året det er jo latterligt billigt for hva koster det ik at gå til eks fodbold i et år

Kommentar fra: Johannesfluen d.05-06-2010 15:43:59
Enig - det er ikke dyrt, men en underlig afgift, hvor fritids- og lystfiskere betaler for samfundets ødelæggelser. Tænk om de, der spiller fodbold også skulle betale en afgift til staten - Nå ikke....

Det er så en af årsagerne til, at jeg ikke vil betale.

Kommentar fra: jhn d.05-06-2010 17:13:38
Interessant at Garn-banditten svarer på spm. stilet til Alandia - og finder spm. konspiratorisk. Det kunne give anledning til overvejelser....

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3479
toraa3474
Hardy u3321
Jan R. Jensen3195
udland663179
Storfisk3170
Bersaerk3137
blep3127
bennylaarsen3125
simon agerholm3117
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt