Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Opskrift sild.
Spørger: Chris3kilo d. 23-03-2014 18:25:27
Jeg har været ude 2 gange i denne weekend og har fanget flere sild en jeg kan tælle. Er der nogen der har gode ideer til madretter med sild?
Jeg har allerede filetere de fleste af dem, og renset resten, så er klassiske steget sild i eddike udelukket ikke? Der skal man jo panere begge fileter imens at de sidder sammen i bugen eller hvad? :-) det er en af mine livretter, stegte sild! :-P

Svar fra: Brunoesox d.23-03-2014 18:39:32
Ikke brugt svar
Chris
Så er det bare i gang :-)

Svar fra: Chris3kilo d.23-03-2014 19:06:54
Ikke brugt svar
Kan man lave det med enkelte fileter? :-)
(Er ikke den helt store Ramsey)

Svar fra: jesperbjerg79 d.23-03-2014 19:27:12
Ikke brugt svar
Ja Chris :0) det kan man sagtens ...

Svar fra: Chris3kilo d.23-03-2014 19:30:54
Ikke brugt svar
NAIS! :-)

Svar fra: saja d.23-03-2014 19:45:54
Tildelt 16 points.
Enig mht stegte sild.
Men ned i byggemarkedet, og køb en spand på 5-10 L.
Og så skal der sættes spegesild over til det næste halve år.
Huskat købe, RiGELIG snaps.
Smiler.


Svar fra: Brunoesox d.23-03-2014 19:49:59
Ikke brugt svar
Saja
det lyder spændende :-)
Mvh Bruno

Svar fra: Chris3kilo d.23-03-2014 20:23:08
Ikke brugt svar
Saja, har hørt tusind forskellige måder at salte sine sild på, kan du finde en god opskrift til mig eller endnu bedre komme med en forklaring selv? Jeg vil jo ikke forgifte mig selv og kæresten. :-)

Svar fra: killersting d.23-03-2014 21:33:43
Tildelt 16 points.
Det største problem med at salte sild er lugten, da olien stinker ej helvedes til. Men når de er saltet færdige kan man udvande dem igen og marinere sildene på 1000 måder.

Chris du skriver at du har filetteret de fleste og renset resten.

Jeg har et tips til at lave de dobbeltfiletter som man normalt forbinder med stegte sild. Ps. man kan da sagtens lave stegte sild af enkelt filetter. Man putter lidt persille og sennep på kødsiden og folder den fra tværs over, panere skindsiderne og steger i smør. Det der er til overs kan man marinere, så man får marinerede stegte sild.


Angående dobbeltfiletter.

1. Man renser ikke silden, de skal bare afskælles. Det gøres nemmest i baljen på skuden med en vandslange og en gulvskrubbe eller gør det i haven derhjemme.

2. Man bruger et af de små hobbyknivblade med lidt malertape på så man kan holde på den. Man skære et snit på tværs lige bare hovedet på begge sider. Man fører knivbladet ind og skære langs benene så langt op som muligt, uden at skære igennem skindet i toppen. Det gøres på begge sider. Derefter tager man fat om begge filetter og trækker op, så slipper kødet fra rygsøjlen. og man har en dobbeltfiletter som hænger sammen i ryggen.

Det gør jeg altid på dem alle sammen.

Jeg har dog hørt om blodsaltning. Dvs. man lavet saltningen i spanden med hele sild. Man gør som ellers, hvor man pakker sildene stående på buen over på en lag salt. Man pakker derefter salt mellem sildene og dækker med et tykt lag salt. Derefter lægger man næste lag osv. Man kan huske at låget blot skal bestå af en tung plade, således at gasserne kan komme ud, ellers eksplodere det hele.

Men det skulle kunne gøres med hele sild, da indvoldene ikke skulle gøre noget skadeligt. De skulle blot hjælpe med modningen.

Det skal siges jeg aldrig har prøvet, da jeg ikke har nogen have med udhus. Det er nok nødvendigt, da det som sagt skulle stinke som en i helvede. Men ville rigtigt gerne gøre det, da man altid kommer hjem med for mange sild. Jeg har dog en sildeglad svigerfamilie. De aftager altid 3/4 af mine sild.

Svar fra: killersting d.23-03-2014 21:35:33
Tildelt 16 points.
bare = bag.

undskyld mine stavefejl.

Svar fra: saja d.23-03-2014 21:46:31
Tildelt 16 points.
Chris3kilo:rigelig snaps.
Medmindre kæresten halter, og længslen går andre steder.
Smiler



Svar fra: Chris3kilo d.23-03-2014 21:53:49
Ikke brugt svar
Det er nok blodsaltning jeg har blandet det sammen med. Det tør jeg sgu ikke ! :-)
Det lyder utrolig let som du forklare det Killersting. Meget lettere end at rense pg filetere fisken! :-) det må jeg helt sikkert prøve næste gang jeg trænger til sild. Du skal salte sildene inden du kan marinere dem skal du ikke?

Svar fra: bennylaarsen d.23-03-2014 21:57:39
Ikke brugt svar
Jo de skal ligge i lage i ca 4-5uger efter den opskrift vi bruger lige nu...

Svar fra: saja d.23-03-2014 22:00:40
Tildelt 16 points.
I middelalderen hev man tonsvis a sild op i Øresund, saltede dem. Og solgte dem til Sydeuropa.
Måske kan vi stadig finde ud a det..
Jeg satser på dig killer.
Livet er fedt, så længe det varer.
Smiler


Svar fra: Springhale d.23-03-2014 22:03:01
Ikke brugt svar
Her er der lidt opskrifter på sild.

sildeelsker.dk


Svar fra: killersting d.23-03-2014 22:12:32
Tildelt 16 points.
Vil man lave ægte marinerede sild (kryddersild, naturel marinerede, karry sild, og 100vis af andre versioner)

Skal man først lave saltede lidt i en tønde/spand. De saltede sild er udgangspunktet i marinerede sild. Man udvander dem først i fersk vand, for at fjerne det meste af den salte smag. Men man kan vist også spise salte sild bare sådan. Men så skal man også være en hård hund.

Svar fra: saja d.23-03-2014 22:17:46
Tildelt 16 points.
Google is your friend..






Svar fra: killersting d.23-03-2014 22:25:28
Tildelt 16 points.
Saja. Jeg laver faktisk også min egen kryddersnaps. I år har jeg planer om porsesnaps, bøgesnaps, egesnaps, gransnaps, fyresnaps og strandmalurtesnaps.

Svar fra: killersting d.23-03-2014 22:33:10
Tildelt 16 points.
Hey Chris jeg har fundet et en video af den måde jeg gør fileteringen på.

smaabaadsfiskeri.dk

Du skal lige klikke på billedet og downloade videoen.

Svar fra: papgaard d.24-03-2014 07:38:12
Ikke brugt svar
Hej Chris!
Jeg vil stærkt fraråde dig at nedsalte sild i en spand fra et byggemarked, medmindre du ønsker at eksperimentere med "kryddersaltning" med diverse ukendte, kinesiske kemikalier!!
Brug kun beholdere af rustfrit(syrefast) stål, glas eller fødevaregodkendte spande, f.eks fra en kantine(remouladespande osv).
Når jeg salter sild, renser jeg silden for hoved og indvolde, skyller den og lægger dem lagvis i beholderen, først et lag salt, så et lag sild, så et lag salt osv osv. Fyld koldt vand på, til det dækker silden og læg en tallerken med noget vægt på oven på sildene, så de bliver holdt under lagen. Stil dem koldt mindst 14 dage, så ka' du begynde at ta' af dem. Og brug kun havsalt, som er rent og ikke indeholder jod og antiklumpningsmiddel.
mvh
papgaard

Svar fra: papgaard d.24-03-2014 08:09:30
Ikke brugt svar
P.S. Det lugter overhovedet ikke, hvis du stiller spanden ved køleskabstemperatur. Og lad ENDELIG være med at lægge et tætsluttende låg på. Du risikerer at fremelske anaerobe bakterier som f. eks botullimus(pølseforgiftning). Så bare låget løst på, så der ikke kommer skidt ned i spanden.
mvh papgaard

Svar fra: Chris3kilo d.24-03-2014 09:56:52
Ikke brugt svar
Jeg har en 5 liter mayonaise spand. Så den må gå an. Det vil jeg prøve papgaard. Tak for svar. :-)

Svar fra: m0f0martian d.24-03-2014 17:30:09
Ikke brugt svar
Sild smager af noget billigt lort.

Svar fra: Chris3kilo d.24-03-2014 18:59:18
Ikke brugt svar
Så forstår jeg ikke at du bruger tid på mit spørgsmål? :-)
Er du virkelig kællingfornærmet over at jeg skrev at Berkley var noget billigt lort? Er det dig der laver det??

Svar fra: K.Poulsen d.24-03-2014 21:42:46
Ikke brugt svar
Nu vi er i sild. Ved i om de fanges i vejle fjord ?

Svar fra: killersting d.24-03-2014 23:36:18
Ikke brugt svar
Martian du er sku for billig.....SVANS

Svar fra: holmes d.25-03-2014 09:18:43
Ikke brugt svar
prøv at lave gravet sild det er sgu guf
det gøres lige som gravet laks
Mvh Holmes

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt