Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Gravede HØ?
Spørger: knuddix d. 24-03-2014 09:57:34
Goddag herinde,
Jeg har siddet og søgt lidt på nettet efter en opskrift på gravet HØ, men der findes mange forskellige. Jeg vil derfor lige spørge jer, om I har en opskrift som I ved virker? Og evt. lige vil dele den med mig !
På forhånd tak!

Svar fra: Steenuzi d.24-03-2014 10:59:50
Ikke brugt svar
Tror jeg ville bruge den på fiske-tips.dk men gravad er som udgangspunkt ikke svært prøv evt osse at lave skotske æg

Svar fra: killersting d.24-03-2014 11:31:26
Ikke brugt svar
Min svigerfar laver altid gravad laks. Fremgangsmåden er den samme. Kan sagtens overføres til en ørred.

Du skal bruge de 2 fileter af ørreden. Drys salt og sukker på kødsiden. Traditionelt lægger man blot hakket dild på, men man kan med fordel spice den op med revet ingefær og rosenpeber. Så klapper man fileterne sammen kødside mod kødside, pakker den ind i film og lækker et tungt spækbræt på så der er pres på. I køleskabet med den i vist nok 1 døgn eller 2.

Man skære da ud i tynde skiver på skrå ligesom dem man køber og servere med lidt friskrevet ingefær, frisk rosenpeber og frisk dild og selvfølgelig hjemmelavet rævesovs (dilddressing).

Det er altså sindsygt godt. Jeg syntes du skal prøve med det ingefær, det gør sådan en forskel.

Svar fra: knuddix d.24-03-2014 13:51:03
Ikke brugt svar
klasse! Tak.
Hvad med indstillinger på køleskabet? Er det nok med normal temperatur eller skal det være lidt lavere end normalt? Og med hensyn til vægten, er 2-3kg nok?

Svar fra: OleTC d.24-03-2014 15:19:42
Ikke brugt svar
Det er rimeligt væsentligt at mængden af salt/sukker og trækketiden afpasses med vægten af filet'erne.
For meget "pulver" og trækketid gør den gravade HØ tør. Der er lidt håndværk i det.
Prøv en opskrift som diskuterer dette og prøv dig så frem.

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt