Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Stegte horn i lage
Spørger: Chris3kilo d. 16-05-2014 18:52:45
Er der nogen der har forsøgt sig med denne ret? Jeg har allerede fileteret hornfiskene i dobbelt fileter og planen var at gøre præcis som man ville gøre med sild (hvilket jeg heller ikke har prøvet endnu), men kom til at tænke på om man mon også kan la skindet side på hornfisk, eller om det er for sejt i forhold til sild?

Svar fra: saja d.16-05-2014 23:00:26
Tildelt 16 points.
Opskrift ?


Svar fra: Chris3kilo d.16-05-2014 23:16:07
Ikke brugt svar
Panerede hornfisk i lage. Lige som du ville gøre med sild. Tænker ikke på en bestemt opskrift, men bare om nogen har forsøg med horn. :-)

Svar fra: Peter3480 d.16-05-2014 23:35:29
Tildelt 16 points.
du ka sagtens lade skindet side jeg spiser dem med skinnet på skraber skæl og slim af vender dem i mel steger med persille i, ville nok droppe det med persillen i i dit tilfælde her

Svar fra: Peter3480 d.16-05-2014 23:35:30
Tildelt 16 points.
du ka sagtens lade skindet side jeg spiser dem med skinnet på skraber skæl og slim af vender dem i mel steger med persille i, ville nok droppe det med persillen i i dit tilfælde her

Svar fra: Peter3480 d.16-05-2014 23:36:15
Tildelt 16 points.
hmm sku altså bar ha været et opslag ved ik lige hva der gik galt der hehe

Svar fra: Reiner d.16-05-2014 23:42:05
Ikke brugt svar
HornFISK!

Svar fra: Chris3kilo d.16-05-2014 23:53:11
Ikke brugt svar
Horn horn horn.
Ja persillen ville nok ikke spille så godt med det. :-) men jeg har lavet de stegte HORN, så nu skal HORNen bare stå i køleskabet i 24 timer og så melder jeg tilbage om det var en succes. Nu har jeg hældt det i et ovnfastfad med låg på, er det godtnok eller skal det være en tætlukkende plasticboks?

Svar fra: Peter3480 d.17-05-2014 10:50:14
Tildelt 16 points.
tror det bliver godt nok, men tror jeg havde foretrukket plastbox helt tæt , men tror ikke det har en betydning for retten, men lugt fra andre madvare ka "smitte" til andre i køleskabet, tror dog det går her jo bare noget edike lage, men retter med meget hvidløg i osv altid tæt pakket ellers smager ens smør som hvidløg hehe

Svar fra: pallejohnsen d.17-05-2014 12:33:50
Tildelt 18 points.
Hej, bare følg en opskrift med stegt sild i eddike så er den hjemme....smager godt... :-)

Svar fra: Chris3kilo d.17-05-2014 15:49:49
Ikke brugt svar
Ja det kender jeg også godt til Peter! :-D
Ja jeg har fulgt opskriften på stegte sild i lage. De har trukket i 24 timer i aften, så jeg glæder mig til at smage dem!

Svar fra: goldwing1 d.17-05-2014 20:56:01
Ikke brugt svar
Smager sikkert godt, jeg laver en del sild, men kan virkelig anbefale at prøve med makrel, de smager bedre end stegt sild i eddike
Samme opskrift, og så er det lettere at filetere makrel

Svar fra: Chris3kilo d.17-05-2014 21:37:47
Ikke brugt svar
Kan makreller bruges til det? Det havde jeg sgu ikke troet. :-) hvis jeg skulle få nok af røget makrel i år (usandsynligt) så skal jeg da prøve det. :-)

Svar fra: Peter3480 d.17-05-2014 23:35:34
Ikke brugt svar
makrell ka bruges til alt hehe, den god ryge, den god grille, osv

Svar fra: Chris3kilo d.18-05-2014 08:16:29
Ikke brugt svar
Den er god at ryge på grillen. :-)

Svar fra: Chris3kilo d.18-05-2014 13:53:26
Ikke brugt svar
Nå så fik jeg mig en rugbrødsmad med stegt hornfisk i lage. Og det smagte super godt. Kunne ikke smage forskellen på det og sild. Jeg havde tilgengæld puttet for lidt sukker/for meget eddike i lagen, så det var en anelse fpr surt, men det smagte stadigvæk godt.

Svar fra: Makrelsjov d.18-05-2014 20:07:59
Ikke brugt svar
prøv hornfiskesushi det kan være det bliver et hit.

Svar fra: Chris3kilo d.18-05-2014 20:21:16
Ikke brugt svar
Føj...

Svar fra: Brunoesox d.18-05-2014 20:35:38
Ikke brugt svar
Chris
Det lyder godt med de syltede musikål, det skal da prøves :-)
Mvh Bruno

Svar fra: Chris3kilo d.18-05-2014 22:28:34
Ikke brugt svar
Prøv det Bruno! :-) jeg har ikke rigtig brudt mig om næbdyret på andre måder.

Svar fra: Chris3kilo d.18-05-2014 22:32:06
Ikke brugt svar
Forresten... Hvad er det for nogen poser/blære et eller andet den har lige under skindet på hver side i fileterne? Håber sgu ikke at det er ulækkert, for jeg fjernede det ikke..... :-/ de minder meget om "nyren" der sidder helt op af rygraden.

Svar fra: VridstedBo d.19-05-2014 11:44:09
Ikke brugt svar
Mht skæl, så fangede jeg et par horn i går og fjernede skællene, som jeg også gør med sild - smid dem i sandet på stranden og hold fast i hovedet med den ene hånd, mens du trækker fra hovedet ned mod halen med den anden hånd - godt med tørt sand på hænderne, så fjerner du alle næsten alle skællene og slipper for at have dem i hele huset derhjemme. Det tørre sand gør det også nemmere at få slimet af fingrene.

Fjern indvoldene først inden "sandblæsningen" - ellers risikerer du at klemme hul på tarme, galdeblære, mave osv. Det gør ikke noget godt for smagen. Sandet fjernes med en god skylning i saltvandet, så er de allerede saltede, når du kommer hjem ;)

Svar fra: Chris3kilo d.19-05-2014 12:46:33
Ikke brugt svar
Jeg har kniv med ude, det virker fint. :-) men det var sgu da smart. Men Vridstedbo, kan du svare på hvad det er for nogen poser der sidder lige under skindet på siden ved nervebene på fisken?

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt