Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
YES!!!!
Spørger: Rubena d. 29-06-2014 23:13:18
Fik årets første makreler idag nu er mit spørgsmål hvordan laver i dem så de blir max gode????

Svar fra: sorenkg d.29-06-2014 23:40:09
Ikke brugt svar
Svøbt i seranoskinke og på grillen. Det er bare sagen ;-)

Svar fra: sdanboe d.29-06-2014 23:47:17
Ikke brugt svar
Røgovn så er du heeeelt solgt
Jeg ka røge dem for dig evt

Svar fra: sorenkg d.29-06-2014 23:53:03
Ikke brugt svar
Det tilbud ville jeg ikke sige nej til.

Svar fra: sdanboe d.30-06-2014 00:38:59
Ikke brugt svar
Frys dem efter rensning i et par dage så indvoldsorm. Og lampretter dør. Optø dem og salt dem i 4-5 timer. Saltet skal være groft og fisken dækket af det. Tryk makrellens rygsøjle ned mod spækbrættet og skindet opad. Vend fisken og løsn hele skelettet fra kæd og skind. Tør fisken i 5-6 timer ig ind i røgovnen med dem.
15-20 minutter så løber hele din krop i vand

:)

Velbekomme

Svar fra: Chris3kilo d.30-06-2014 05:07:04
Ikke brugt svar
"Så løber hele din krop i vand" Haha
De smager også godt på stegepanden hvor du slutter af med at stege fileterne en smule hårdt penslet/smurt med blendede cherrytomater. :-p

Svar fra: Mrz d.30-06-2014 06:45:50
Ikke brugt svar
Det lyder nice begge opskrifter; har selv prøvet at ryge på weber og det var super.
Må da lige tilføje at jeg selv fik 18 makreller midt i Øresund igår.

Sdanboe: Du skriver helt dækket af salt, jeg lavede en saltlage, er det ikke ok?

Svar fra: Steenuzi d.30-06-2014 08:30:33
Ikke brugt svar
Den er jo en fed fisk og man bliver hurtigt mættet så brug syrlige og stærke krydderier til at tone det fede evt chili og ingefær........må jeg spørge hvor du fangede dem :-))

Svar fra: Chris3kilo d.30-06-2014 09:00:54
Ikke brugt svar
Ja lige præcis det med syrlig tilbehør giver jeg dig ret i. Derfor cherrytomater. Det er super lækkert. Man kunne Give den citron også.

Svar fra: sdanboe d.30-06-2014 09:39:36
Ikke brugt svar
Mrz
Har ikke føjet vand til mit salt da det jo er væden der skal ud af fisken for at tilføje mest mulig røgsmag på den korte tid
Bliver det ikke "vandet" med din metode

Svar fra: Rubena d.30-06-2014 09:53:08
Ikke brugt svar
Tak for svarene det skal prøves det hele.. Skal de saltes inden de skal ryges? Eller kan jeg føre det uden?

Svar fra: mortenmøller d.30-06-2014 10:27:40
Ikke brugt svar
Mette Blomsterberg har lavet en ny opskrift på makrelmouse. Det ser godt ud.

Svar fra: Steenuzi d.30-06-2014 10:48:20
Ikke brugt svar
Hmm vil du udmed hvor du fangede dem Rubena har lidt makrelfeber her ;-))

Svar fra: sdanboe d.30-06-2014 10:52:22
Ikke brugt svar
De skal saltes skylles og tørres inden røgning

Svar fra: Mrz d.30-06-2014 11:07:59
Ikke brugt svar
Sdanboe: Nej det synes jeg ikke, jeg fandt en opskrift på saltlage og lod dem ligge natten over. Derefter tørrede de 3-4 timer og blev så røget i ca. 20 minutter. Inspiration fandt jeg blandt andet på www.sundfisker.dk.

Steenuzi: mine blev fanget i farvandet mellem nivå og hven. Blot ved tilfældige stop. 3 stop i alt som samlet gav 33 makreller.

Svar fra: Rubena d.30-06-2014 12:41:56
Ikke brugt svar
Ja vi havde udgang fra sletten og sejlede lidt mod Helsingør ud på en 10-14 m vand og da de var væk tog vi mod hven og dasede lidt rundt der hvor det blev til voldsomt mange torsk og et par enkelte makrel og så stoppede vi et par steder tilfældige steder på vej hjem af hvor der ikke var noget som helst at se andet end en meget lang streg der sikkert har været tang men der var de åbenbart også så præcise spot kan jeg ikke rigtig give dig andet end det var på mellem 10 og 16 m dybde...

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt