Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11868
Kommune forklarer:...
Fiskeriforening: Sl...
100 ton slam løb ud...
Rappenskraldere og...
Oliver er
Sommeren vender til...
Ældre fisker omkomm...
Efter udslip: Ørred...
Trods massedød i Tu...
Kommune har fundet...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fjorde har det bedr...
Sportsfiskere kæmpe...
Eftersøgning afblæs...
Karper forsvinder:...
De "gode fisk" skil...
Bævernes raseren en...
Tættere på mysterie...
Dansk fisker skærer...
Naturen Nu: Øresund...
Trolling-tilmelding...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Røgning af regnbuer
Spørger: dannyboyking d. 03-07-2014 19:44:58
Hej,

Jeg har et problem. Når jeg ryger ørred så pakker jeg dem ind i salt. Når de har ligget et halvt eller helt døgn, skylder jeg saltet af, krydrer dem, og ryger dem på weber grill. Problemet er at de altid er en smule for saltet. Er det fordi det salt jeg bruger ikke er groft nok?

Hvordan undgår jeg det, når de nu skal pakkes ind i salt?

Svar fra: muggert d.03-07-2014 20:05:07
Tildelt 25 points.
Jeg skærer mine til fileter med skind. Salter med alm groft salt i ca 30 min, skyller saltet af, og tørrer hurtigt med et viskestykke. Varmrøgning.

Svar fra: dannyboyking d.03-07-2014 20:06:48
Ikke brugt svar
Har også skåret mine til fileter. Så jeg skal bare nøjes med at salte dem almindeligt og så skylle af?

Svar fra: muggert d.03-07-2014 21:03:30
Tildelt 25 points.
Altså jeg giver dem bare rigeligt med groft salt, i en halv times tid, inden jeg skyller. Synes det lyder voldsomt med halve og hele døgn.

Svar fra: Chris3kilo d.03-07-2014 21:54:51
Tildelt 25 points.
3 timer max

Svar fra: Makrelsjov d.03-07-2014 23:19:31
Ikke brugt svar
Det forhenværende røgovnens venner, skrev at hvis man tørsaltede, skulle man fordele salten således at der var lidt mindre salt over de tynde dele såsom halestykket og mere hvor der var mere kød.

De skal også at det kunne være en fordel at lagesalte istedet, da det sikre en bedre fordeling af saltningen.

Man koger simpelthen en saltlage op i de rette mængder og køler det til stuetemp. og så skal fisken jo bare salte i 1 døgns tid. Man skal også lige huske at lave fisken tørre nogle timer bagefter. Det skal man iøvrigt med alle fisk man vil røge ellers bliver fisken alt for løs i kødet.

Svar fra: per67 d.04-07-2014 11:12:53
Ikke brugt svar
Her står der lidt:https://web.archive.org/web/20131019133425/roegeovnens-venner.dk

Svar fra: Mik Andersen d.04-07-2014 15:03:25
Ikke brugt svar
Til varmrøgning, plejer jeg kun at tørsalte dem i ½ time... Men jeg røger også kun fileter.

Alternativt skal du lagesalte dem. Saltindholdet i fisken, kan aldrig blive større end i lagen og så er det jo bare at finde den styrke som man bedst kan lide. Jeg ville starte med en lage som er 10 grader Beaumé. -Mere forklaring her: mikandersen.dk


Mvh Mik :-)

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja4009
toraa3955
Hardy u3749
udland663629
Jan R. Jensen3610
bennylaarsen3545
renefrh3518
Storfisk3510
blep3507
Bersaerk3482
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt