Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Rygning
Spørger: Rubena d. 30-04-2015 19:47:13
Hej folkens
Efter at have læst lidt og set noget video valgte jer at købe En teleskop ovn... Men den skal ko helst op på de der 60-70 grader til varmerygning er der nogen der har erfaringer med sådan en ovn? Fik den max op på en 45 grader og det kun ved at lave flammer i skuffen og så forsvandt flisen ret hurtigt uden at give give særligt med røg.. Har jeg bare gjort et elendigt køb? Syntes bare den var ok smart fordi man kan hænge fiske på krog...

Svar fra: Alandia 2 d.30-04-2015 20:04:48
Ikke brugt svar
Lidt svært at give gode råd, uden at vide hvad ovnen er for en,
Men fisken skal være tør,og den skal hænge ca 10- 15 min ved ca 80 gr. for baktussernes skyld, siden smider du smuld på og holder den på ca 45-50 gr, indtil fisken er gylden og mør.
det er ikke nødvendig med røg der vælter op, den får masser af røgsmag ved selv svag røgudvikling, problemet for dig var manglende temp.
ved ikke om jeg helt kan hjælpe, men tørt træ i tynde strimler og tilførsel af ilt, skuffe der trækkes lidt ud,ikke hæmme trækket i røret med klude og ligende, evt lægge lidt større stk rødel på når du har fået godt gang i den.
Du kan røge i alt, så det er bare at orsøge sig frem
vh Alan

Svar fra: Rubena d.30-04-2015 20:59:07
Ikke brugt svar
danishoutdoor.dk

Det er den ovn jeg købte, lagde 5-6 stk kul i skuffen smed flisen på da de var tændte lukkede ca skuffen halt i max og regnede så med temperaturen steg men den ville kun til en 3-40 grader meget irriterende og lige meget hvor meget jeg åbnede kom den bare ikke rigtig op... Syntes bare den var smart fordi det kunne hænge.. Men ikke så ddt hvis ikke temperaturen ville sige;-( flisen var helt tør og størrelser af både små og større stykker;-)

Svar fra: ruslan d.30-04-2015 21:00:22
Ikke brugt svar
Heatbeads - start en 3-5 stykker op af dem og stil ind i den.
Test det og se hvordan temp rammer.

12-14 stykker som kører godt så kan jeg få en 200 ltr tromle op i temp.


Ellers kan du gøre det med gas, evt et gl enkelt blus, en stor støbejerns gryde på blusset, en rist/plade som holder 1-2 afstand til grydebunden - og smuld/flis i på rist/pladen og fyr op :-) God fornøjelse

Svar fra: Alandia 2 d.30-04-2015 23:26:25
Ikke brugt svar
Øh, er heatbeads ikke en grillbriket?
Den tror jeg så ikke lige er velegnet i en røgeovn.
kunne godt tænke mig det gav afsmag, i min verden er kun træ, flis og smuld velkommen i en røgeovn.

Svar fra: Rubena d.01-05-2015 00:52:45
Ikke brugt svar
Alandia man skal jo have noget at holde varmen oppe med vel? Hvordan ville du det uden kul? Man bruger jo også kul hvis man gør det på weberen... Har en gammel gammel rygeovne der har jeg ingen problemer haft så det undte mig lidt jeg har med den her, ved ikke om det kan være fordi skuffen ikke kan lukkes helt (om det så er med vilje ved jeg ikke helt) den går på det ben der holder en form for dryp bakke men temp steg kortvarigt til 60 da jeg tvang skuffen helt i? Syntes også det virker lidt dumt den ikke kan lukkes helt i...

Svar fra: Rubena d.01-05-2015 00:53:11
Ikke brugt svar
Og tak for de foreløbige svar;-)

Svar fra: Alandia 2 d.01-05-2015 04:22:39
Ikke brugt svar
under søgning ,øverst oppe på forsiden, søger du efter mik andersen, det er muligt du skal finde ham under en tråd med røgening, han kan hjælpe dig, han har stor viden inden for det du søger, og vil helt sikkert fraråde dig at bruge kul og sprit, da det giver afsmag i fisken.
prøver at hæfte et link ved dette svar, ved ikke om det er ladesiggøreligt, ellers må du søge, vh Alandia
fisketips.dk

Svar fra: ienlillebådde d.01-05-2015 04:49:55
Ikke brugt svar
jeg har også haft sådan en teleskop røgeovn, jeg brugte også heatbeads det var rigtig godt og havde ikke problemer med at få varme nok

Svar fra: ruslan d.01-05-2015 08:10:14
Ikke brugt svar
Rubena, prøv og læg dem ved siden af skuffen, og sæt skuffen ind så de ligger op af den.
Lur mig om ikke de antænder smuldet når varmen er trængt ordentlig igennem.

Jeg bruger Sprit når jeg ryger i min weber, en Øldåse "Det skal være øldåse, helst Classic"

Skær den ned til ca 2-4 cm i højden, og så sprit i den, stil den under grill risten i siden, på risten ligger man en leverpostej bakke som man fylder smuld/flis i - og i den anden side det man vil varmryge.

Sådan en vil jeg også tro du kan få plads til ved siden af skuffen - Og sprit Soder ikke når det brænder, det gør gas i øvrigt heller ikke - med mindre man gør noget MEGET forkert :-).

Svar fra: per48 d.01-05-2015 09:56:51
Ikke brugt svar
Her ryges der også
https://www.youtube.com/

Svar fra: kajjak d.01-05-2015 11:59:46
Ikke brugt svar
Hej Rubena.

Jeg har en lignende ovn. Jeg havde også problemer med varmen i ovnen. Det har jeg løst på følgende måde. Har skåret en stort hul i bunden af ovnen, som jeg sætter oven på en stor rund gammel stegepande. Til opvarmning har jeg en gasbrænder med 2 blus, det store til 100 gr. og det lille blus til 40 grader, det fungerer uden problemer. Smulden hælder jeg på panden, det giver en god røg, de sidste sild blev perfekte.

mvh
Kaj.

Svar fra: Rubena d.01-05-2015 12:04:35
Ikke brugt svar
Kan det være fordi jeg bruger flis og ikke smuld?

Svar fra: Jan R. Jensen d.01-05-2015 18:33:27
Ikke brugt svar
Jeg ryger også!!
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: Rubena d.01-05-2015 21:09:36
Ikke brugt svar
Prøvede igen idag uden indhold.. Der fik jeg ovnen op på 110 grader.. Gav den et par kul mere i opstart og pludselig var der ingen problem

Svar fra: perle d.01-05-2015 22:33:09
Ikke brugt svar
Røgning. En gammel støbejernspande hvor håndtaget er fjernet.Sæt den på gasgrillen.læg smuld i.læg en rist over,og sæt røgeovnen over,efter først at have skåret den over ,lige over fyringslemmen,og du har alle tider røgeovn,hvor temparaturen er fuldstændig under kontrol. Jeg røger næste alt på denne måde,medgodt ressultat. perle

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt