Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Forsøg på at redde...
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fluebinding
Flueforfang ligegyldigt?
Spørger: Pino87 d. 16-05-2015 19:49:09
Scierra hmx 9 #7
Hjul a Jensen gacka 6/7

Zpey balance Line
Greys flueforfang
Backing bulk 1


Ville gerne have nogle forfang til den, men hvilken skal jeg vælge?

Svar fra: Pino87 d.16-05-2015 20:01:41
Ikke brugt svar
Og kan man bruge den forfang man bruger til kysten til put?

Svar fra: HardyBertel d.16-05-2015 20:34:38
Ikke brugt svar
Jeg bruger bare et forfang af flourcarbon på ca. 1,5-2m, der ikke er taperet (taperede bliver tyndere ud mod spidsen). Grunden til at mange går med tyndere spidser på forfanget er at det giver en flottere præsentation af fluen, da den ikke plasker så meget når den rammer vandet.

Men da jeg selv fisker om natten, tror jeg til tider "plasket" kan være en fordel når havørreden står i åen og er aggressiv.


Svar fra: Kvistgård d.16-05-2015 21:59:37
Ikke brugt svar
Lad nu være med at rådgive andre, ud fra din egen ligegyldighed med hensyn til præsentation..

Forfang er mega vigtigt og kan gøre hele forskellen for om du får succes.. Det skal være den rigtige længde og tykkelse..

Start evt. med fluo carbon X1, x2 eller x3, afhægning af din lines beskaffenhed.. Spørg i butikken hva de vil vælge.. Hvis det er en synkende line kan du nøjes med 2½ meter.. Er det en flydende vil jeg anbefale (absolut) minimum 3 meter.!! Køb et 9 fods og bind 30-50 cm fluo carbon tippet materiale i enden, så du har lidt at skære af, når der skal skiftes flue.. Brug evt. perfection loop til at fæstne tippet på det taperede forfang..

Forfang er så essentielt for fluekastet.. Selv meget garvede fiskere går MEGET op i det, fordi det er den første kontakt til fisken.!! Det er pebret med 100 kr for et enkelt forfang, men det lønner sig.. Du lærer også en del om lineknuder og fuglereder og det er så en del af charmen ved fluefiskeriets påbegyndelse. ;) Bare husk, at lineknuder ikke skal ødelægge dit fiskeri.. Hvis du er ved at få et flip over dem, så lad dem være.. Eller skift forfang og bind knuderne op når du kommer hjem.. Lineknuder er uåndgåeligt i starten og du vil ende med at have sort bælte i at løse uløselige knuder.. Men det må IKKE ødelægge din tur.!! :) Så skift forfanget, eller fisk videre og skid på det hele :P

Svar fra: DevourMent d.16-05-2015 22:15:57
Ikke brugt svar
Jeg er helt enig med Kvistgård. Brug du hellere penge på et ordentligt forfang/polyleader. Det bliver fiske oplevelsen altså 100% bedre af ;-)

Svar fra: Pino87 d.16-05-2015 22:17:43
Ikke brugt svar
Kvistgård ,

Der sidder den her på nu adh-fishing.com

På min zpey flydende line

Svar fra: Kvistgård d.17-05-2015 00:20:47
Ikke brugt svar
Det ser fint ud.. Hvis du får problemer med at det ikk lægger sig ordentligt, altså at din turnover er for svag, ka du prøve et lidt tykkere :-)

Svar fra: simon agerholm d.17-05-2015 06:51:11
Ikke brugt svar
Pino ;
Jeg kan se i en anden tråd, at du er HELT ny fluefisker.
MIT råd er at droppe forfanget i starten, og blot køre med 2 meter 0,25-0,30 mm. nylon.
I starten er det selve KASTET du skal have styr på, og de små detaljer er noget som kan komme på lidt senere.
UD på græsset med dig, og få fjernet de allermest farlige "vildkast", derefter en tur til en P&T hvor du kun behøver at kunne få fluen ud i vandet :-)

Knæk&Bræk.

Svar fra: Kvistgård d.17-05-2015 09:45:34
Ikke brugt svar
Simon forfangets vægt påvirker selve kastet.. Det skal være balanceret i forhold til, at få en god linebue.. Og er vi ikk enige om, at det er i linebuen det gide kast ligger.?

Pino, lad vær at spar på grejet, når det gælder line.. Det var et af mine første råd og det gælder også for forfang.. Det er en enorm vigtig del af kastet.. Om du køber færdig taperede eller selv binder dine forfang er som sådan ligegyldigt.. Det skal bare taperes ned og være ca 3 meter.. Men køb et skod billigt nylon forfang til græsplænen og til træning og et lidt dyrere flue til reelt fiskeri..

Svar fra: sølvglimt d.17-05-2015 09:52:11
Ikke brugt svar
Her er jeg fuldstændig uenig med Simon, du skal som nybegynder selvfølgelig bruge alt det der optimere kastet, forfanget er tit undervurderet, men det kan gøre en stor forskel. Flue størrelse vs linetykkelse, er faktisk mere vigtig for dit kast end din fluestang. Men, skal du fiske i åen med en større rørflue, er Simons setup fint.

Svar fra: sølvglimt d.17-05-2015 09:54:03
Ikke brugt svar
He he Kvistgård kom før mig, men vi er enig. ;-)

Svar fra: Kvistgård d.17-05-2015 10:01:41
Ikke brugt svar
Der skulle stå fluo, ikk flue.. I sidste linje;-)

Svar fra: HardyBertel d.17-05-2015 16:24:44
Ikke brugt svar
Kvistgård; Det var da en kedelig måde at kommentere mit indlæg på - hvor er det jeg støder dig, ved det som DU mener jeg rådigiver pino med? Jeg har blot fortalt hvad jeg gør og hvad taperet betyder? Har ikke sagt hvad han skal eller bør gøre - synes tværtimod det er en sørgelig og frembrusende måde du skriver på, som en anden gudbenådet fluekaster ;-)

Men håber pino selv sorterer i hvad han kan bruge :-) vi andre har jo selv stået samme sted engang :-)

Svar fra: Pino87 d.17-05-2015 16:41:41
Ikke brugt svar
Hvad er taperet forfang er? Er det forfanget der er tynd også bliver den tykkere?

Svar fra: HardyBertel d.17-05-2015 16:57:31
Ikke brugt svar
Et taperet er hvor det bliver tyndere ud mod fluen - ligesom en pisk :-)

Svar fra: simon agerholm d.17-05-2015 17:00:27
Ikke brugt svar
Ja, ja.... Vi taler altså om en mand som lige har købt sin første stang, og ikke engang har styr på hvad der er bagline, og hvorfor der er flere farver...
SE bare at få kastet nogle kast, helst uden flue på (eller klip ihvertfald krogen af) - forfangets densitet og flydeevne/synkeevne, muligheden for at fluen daler sagte på vandoverfladen - det kommer jo først med tiden.
Fint med ekspertråd - men prøv dog lige at møde manden, på rette niveau.

Svar fra: Karlsson d.17-05-2015 18:51:52
Ikke brugt svar
Hvor er ekspert rådene Simon?

Mvh
Lasse

Svar fra: juhuubi d.17-05-2015 19:57:45
Ikke brugt svar
Som et nok kan høre er der lige så mange meninger som der er Fluefiskere, og alle er eksperter i lige nøjagtig den måde de fisker på.
jeg mener du skulle hoppe i Bilka og købe 3 ruller nylon line. En 0.50 en 0.35 og en 0.25. Så tager du en meter af hver. Og binder sammen med en blodknude. Så har du et okay forfang, som har en kraftoverførsel som er ganske udmærket, og markant billigere i længden end de taperede forfang. Og så er det bare med at se nogle videoer på Youtube, og så ud og øve dig på græsset.
Så kan du altid købe et "rigtigt" forfang når du får lidt mere styr på kastet:-)
Jeg syntes det er en fordel at lære at kaste på græs. Så har du fuldt fokus på kastet i stedet for man tænker på at fange fisk.
Det var så min mening, og den er lige så rigtig/forkert som alle de andres.
Mit sidste råd: du bliver ikke god fluefisker af at sidde og starte 30 forskellige tråde på nettet, men af at tage grejet i hånden og få det brugt. Og hvis det ikke virker, så gå ned til butikken hvor du har købt det og spørg om de ikke lige gider bruge en halv time på at lære dig basis, eller om de har et begynderkursus du kan tilmelde dig.

//Lars

Svar fra: simon agerholm d.17-05-2015 20:31:12
Ikke brugt svar
Karlsson ;
Jeg mener helt ærligt at manden bliver mere forvirret end hjulpet, og slet ikke behøver bekymre sig om hvilket flueforfang han skal bruge - for niveauet er lige nu, at han skal have forsøgt sig med nogle kast..
På med hjulet (vend det rigtigt) - træk nogle meter ud gennem topøjet - sæt en meter 0,40 nylon på og monter et lille stykke af en piberenser istedet for fluen (så er du ikke til fare for dig selv eller andre).

Øv dig, og øv dig - og find så et kastekursus med nogle der kan "holde dig i hånden"... Man lærer ikke at fluefiske/kaste på internettet.

Hyr eventuelt Karlsson til et par sessioner - så er du meget bedre hjulpet.
Havde du brugt de timer du har brugt på spørgsmål herinde, til at arbejde - havde du allerede råd til et kursus, med en DYGTIG instruktør.

Mange af os kan hjælpe er begynder til et "brugbart niveau" på nogle aftener - indenfor det speciale vi har hver især, men sgu ikke via en computer.

Svar fra: Kvistgård d.17-05-2015 20:55:07
Ikke brugt svar
Hardy, beklager min skrivemåde.. Det ka godt virke ret provokerende.. Det var bestemt ikk sådan ment.!! Dårlig stil herfra.. Havde travlt og var kort for hovedet.. Uforbeholden undskyldning .!!

Jeg mener dog stadig ikk at din og Simons rådgivning til pino er god.. Forfangets beskaffenhed har meget større betydning for en begynder, end for en øvet.. De øvede kan korrigere kastet, det ka en begynder ikk og for at få den bedste og mest ubesværede teknik bør man vælge taperet eller selv binde nogle gode taperede forfang..

Svar fra: Pino87 d.17-05-2015 22:39:37
Ikke brugt svar
Har spurgt grejbiksen-stefs-jagt og fiskeri magasinet, alle ders kurser er aften , kender ikke andre så der ikke noget at gøre og øve selv

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3554
toraa3484
Hardy u3341
Jan R. Jensen3220
udland663204
Storfisk3190
Bersaerk3162
blep3147
bennylaarsen3140
redvultur3138
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt