Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Røgning af makrel
Spørger: Snurrebasse d. 28-05-2015 14:48:38
Jeg har været så heldig at fange nogle makreller på 5-600 gram. Nu har jeg investeret i en lille røgovn, den klassiske med to sprit brændere. Har aldrig prøvet at røge, så håber nogen kunne give mig lidt tips. Hvor lang tid skal de røges? Hvor meget smuld skal der i ovnen? Hvor meget smæk skal der på brænderne?

Svar fra: Alandia 2 d.28-05-2015 15:25:43
Tildelt 50 points.
Købte selv en i går i Aldi, knap 300kr.
Plejer at bruge en kopfuld, halv flamme på begge, et kvarter til 20 min i ovnen, lade dem hvile i 10 min, så burde de være der, har en god ven der ryger issinger , ligeledes i ovnen, 10 min på fuld blus, 5 min hvile, glæd dig, det smager pragtfuldt.
vh Alandia

Svar fra: Snurrebasse d.28-05-2015 17:06:34
Ikke brugt svar
Super, tak for hjælpen ven. Konen er lige kommet hjem fra sygehuset, så jeg står for maden de næste dage - der kommer røg i køkkenet...

Svar fra: frk yde d.29-05-2015 05:05:31
Ikke brugt svar
Husk lige at brænde den af først ellers smager de første par omgange af brændt jern...

Svar fra: Storfisk d.29-05-2015 07:42:12
Ikke brugt svar
Jeg har også brug for lidt tips! :)
Jeg har lige anskaffet en let brugt kuglegrill fra Dancook. Bøgeflisen fik jeg af slagteren og NU mangler jeg så en brugsvejledning i at røge 4 ½ makreller!
Jeg er HELT nybegynder på grillen, så jeg må vide noget om antallet af briketter, mængden af flis og det med at fiskene skal hvile, - er det på risten i grillen med lukket luftspjæld? Eller...?

mvh og på forhånd tak for vise ord
SF


Svar fra: nyfiskeren d.29-05-2015 11:50:07
Ikke brugt svar
Storfisk.
Fuld knald på indirekte varme med kul i 2 sider.

Og så lægger du flis i vand i ca. ½ time.
Så lægger du et stykke stanniol direkte over ilden og derpå lægger du en lille håndfuld våde flis på hver.
Så lægger du makrellerne i midten af grillen til indirekte varme(ikke direkte over kullene for så bliver makrellen sort)
Så lægger du låg på med halvåben luft i låget og fuldt åben i bunden.
Så venter du ca. 10-12 minutter og vupti så er de makreller lækre - og lad det lige hvile i ca. 5 min før du spiser det.

Hak lidt frisk purløg på og drys lidt peber - min smag :)

Hvis du vil så kan du dyppe makrellerne i olie inden du lægger dem på det giver "blødt kø'"

Svar fra: Storfisk d.29-05-2015 12:22:57
Ikke brugt svar
Tak nyfisker! Godt du ikke er nygriller ;)
Det lyder jo let...
Hvor mange briketter skal jeg bruge i hver side?
Skal der ingen salt eller pepper på inden rygningen...?

Mange TAK for hurtig hjælp.
Det bliver spændende i morgen, der loves heldigvis tørvejr inden frokost.! :P

mvh SF

Svar fra: royser d.29-05-2015 12:56:58
Ikke brugt svar
Kig en tur forbi youtube og skriv: røgning af makrel :0).

Mvh.
Royser

Svar fra: Storfisk d.29-05-2015 13:17:04
Ikke brugt svar
Tak Royser, men ser du - jeg er indehaver at Dk´s langsomste forbindelse (160kb.) så det med alt det youtube ½øj, der har jeg ikke rigtig muligheder. Jeg sparer derved en masse penge på medieafgift bl.a.- Så har jeg bedre råd til at fiske og passe frugttræerne.! :P

Og nu skal jeg have plukket de rabarberstilke, så desserten er klar til silden ankommer.

mvh SF

Svar fra: Makrelsjov d.29-05-2015 23:00:22
Ikke brugt svar
Hej I har alle glemt at forberede fisken.

Jævnfør Røgovnens venner (siden er lukket, men opskrifter findes stadig på sundfiskers blog) sundfisker.blogspot.dk

Man fjerner gæller og øjne (nok mest, hvis fiskene skal hænge i et spyd)

FIsken skal tørsaltes i 2 timer. Dvs. man lægger fisken på en bakke og gnidder den med havsalt på begge sider. Mest salt på den tykke del og mindre på den tynde haledel. Man gnidder ligeledes salt i bugen på den. Det trækker væde ud af fisken og den bliver mere fast. Man kan også gnide lidt dild ind i bugen på den sammen med saltet.

Derefter skyller man fisken og aftørres, hvorefter den lufttørre i 1-2 timer.

Nu varmrøger man sin makreller i halvanden til to timer.
Man kommer sin makrel ind i ovnen ved 75 grader og dæmper flammen samtidig med at bøgesmuld kommes ind. Temperaturen skal derefter ligge konstant på 50-60 grader.

Det med temperaturene er nok møntet på en proff ovn og ikke en lille hobby ovn.

Jeg kan dog fortælle af min erfaring, at frisk fisk er for saftig.
Den fulde oplevelse af selvrøget fisk, fås bedst ved først at salte og derefter tørre og så røge til den er gennemrøget. En hel makrel skal have mere end 15-20 min, vil jeg mene.

Man kunne prøve at stikke et stegetermometer ind hvor fisken ligger og kontrollere flammen ud fra den aktuelle temperatur. Og man kan også komme mere bøgesmuld på, hvis det når at brænde ud.

Svar fra: Alandia 2 d.30-05-2015 05:34:27
Ikke brugt svar
Nu bliver altså spurgt til røgning i en lille spritovn, og ikke en profovn, med termometer og en skovlfuld bøgesmuld,udtagning af øjne og gæller, saltning er korrekt nok,dog kan man med fordel lægge den rensede fisk i en saltopløsning bestående af 80 gr salt pr liter vand.
Jeg tror man hver i sær udvikler sine teknikker, og finder den metode der virker for en selv, og det er der vel næppe noget galt i,bare resultatet bliver godt.
vh Alan

Svar fra: simon agerholm d.30-05-2015 06:58:40
Ikke brugt svar
JEG plejer at skære makrellerne i filét, og så salte dem med en god teskefuld salt i 3-4 timer.
Derefter 2 spiseskefulde røgesmuld, og halv varme på den lille ovn i 12-15 minutter !
Heller for lidt end for meget (man kan sagtens give dem et ekstra skud, hvis de har fået i underkanten.

Rigtig god fornøjelse med det - det er en fantastisk spise, som let trækker en nabo eller 2 til, når duften spreder sig :-)

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt