Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Ørredrogn
Spørger: saja d. 27-08-2015 14:59:22
Så fik jeg årets første havørred med rogn i, og kunne som sædvanligt ikke huske hvordan man fik løsnet hinden omkring rognen, så jeg måtte finde en opskrift.
Og den er så her til fri afbenyttelse, for det er da synd at lade rognen gå til spilde:

"Fanger du en ørred med rogn, er der ingen grund til at smide rognen ud. Er der tale om løberogn må du prøve om du kan holde sammen på det i en plastpose. Er der tale om modne rognsække er her en metode til at frigøre æggene fra hinderne:
1 liter vand koges og hældes i en skål.
2 rognsække af ørredenkommes i og der røres rundt i nøjagtig 45 sekunder.
Pøs derefter straks koldt vand på til temperaturen er håndlunken.
Med et piskeris røres eller piskes rognen forsigtigt. Hinder mv. sætter sig fast i piskeriset og kan let trækkes af dette.
Rognen skylles kraftigt, således at svæv af døde rogn, skaller o.a. urenheder skylles ud over kanten på skålen.
Hæld vandet fra uden at dræne, tilsæt 1-2 tsk salt efter behag og evt. 1-2 tsk cognac.
Forslag:
Læg creme fraiche på ristet brød og top op med kaviar, kværn peber på.
Godt på og til røræg. Godt som fyld i avocado, evt. m. creme fraiche.
Udmærket på citronmarineret ørred eller gravad ørred."
Velbekomme.
Mvh
Saja


Svar fra: K.Poulsen d.27-08-2015 15:10:24
Tildelt 10 points.
Spørgsmål, skal løse rogn koges eller andet før de spises ? :D


mvh
Kristian

Svar fra: DevourMent d.27-08-2015 15:45:33
Tildelt 10 points.
Puha. Det lyder satme lækkert!

Tak for opskriften ;-)

Mvh. Steffen

Svar fra: saja d.27-08-2015 15:50:12
Ikke brugt svar
Nej de skal ikke koges.
Rognen kan spises lige så rå som stenbiderrognen, men i min mund er ørredrognen meget mere lækker.
mvh
saja


Svar fra: udland66 d.27-08-2015 16:41:47
Tildelt 10 points.
Lyder lækkert saja - må næsten ud og fiske så det kan prøves :-)

Svar fra: mm57 d.27-08-2015 17:48:21
Tildelt 10 points.
saja

bestemt en lækker spise fik selv over 2 kilo rogn dengang stormen smadrede burene ved Musholm :-)prøvede også at lave fiske deller med rogn mums :-)sjovt nok er den opskrift sakset fra en anden side her på tipset der fik jeg den selv

mvh max

Svar fra: toraa d.27-08-2015 18:18:49
Tildelt 10 points.
Hjælper da gerne med at gøre kål på armagnac'en. c¨,).
Mvh toraa

Svar fra: saja d.27-08-2015 18:34:53
Ikke brugt svar
Godt at vide, at man har hjælpsomme venner, toraa.
Smiler
Saja

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt