Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Havørred vs. bækørred
Spørger: johnkramme d. 17-10-2015 21:35:57
Undrer mig over forskellen på bækørred og havørred, når disse retter begge er tilberedt dampet i ovnen på nøjagtig samme måde. Ved bækørred slipper det hvide kød, skind og ben nemt, det nærmest falder fra hinanden af sig selv. På havørred oplever jeg at skind og ben er svære at skille fra det røde kød. Skyldes denne forskel mon saltvand vs. feskvand ? Ønsker en forklaring på fænomenet.

Svar fra: johnkramme d.17-10-2015 21:36:59
Ikke brugt svar
ferskvand skulle der stå.

Svar fra: lasvegas d.17-10-2015 22:01:36
Ikke brugt svar
Jeg tror du har ret i dine iagttagelsen johnkramme. Men jeg har aldrig tænkt over hvorfor. Det bliver spændende om nogen har forklaringen. :-)
mvh Lasse Hagebro

Svar fra: johnkramme d.17-10-2015 22:57:38
Ikke brugt svar
håber det lasse, tak for dit svar.

hvis svaret er en kemisk forbindelse imellem et saltholdigt kød og benene som i store træk er kalk, så ville jeg mere forestille mig at det skulle være omvendt, nemlig at kødet skulle skille fra benene, istedet for at binde.

Svar fra: Bad One d.17-10-2015 23:09:19
Ikke brugt svar
Kan ikke svare vedr. bækørred, da jeg ikke fisker efter dem.
Men det eneste problem jeg har oplevet vedr. Skind og ben ikke slipper så let, er hvis fisken har fået for lidt.

Svar fra: johnkramme d.18-10-2015 00:02:27
Ikke brugt svar
badone

normalt sætter jeg bækørreder ud igen, men har pga. dyb krogning blevet nødt til at tage bækørred med hjem, da de ikke overlevede afkrogning. ellers tager jeg kun regnbueørreder med hjem fra åen, som spisefisk. vores naturvejleder siger at de regnbuer jeg fanger ikke bør genudsættes, da de er hårde ved bækørredyngel.

det er ikke tilfældet med for lidt tid i ovnen.

Svar fra: toraa d.18-10-2015 09:16:02
Ikke brugt svar
Har så et spørgsmål til dit spørgsmål, er de fisk begge fanget i ferskvand eller er havørreden fanget i saltvand også? Jeg selv har endnu tilgode at opleve denne forskel, du beskriver, men syntes alligevel spørgsmålet har betydning - det var det første jeg kunne forestille mig en forsker, ville spørge om.
Mvh toraa

Svar fra: Jan R. Jensen d.18-10-2015 09:41:56
Ikke brugt svar
Enig med Bad One.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: johnkramme d.18-10-2015 11:27:26
Ikke brugt svar
toraa

de 2 bækørreder og +10 regnbueørreder ( sidstnævnte, udslip fra dambrug ) som jeg har tilberedt var fanget i åen (ferskvand) og 2 tilberedte havørreder fanget i limfjorden (saltvand).


jeg har endnu ikke prøvet at fange en regnbueørred i saltvand, det har jeg til gode. til gengæld har jeg fanget havørred i åen (ferskvand) flere gange ...og alle blev genudsat.

Svar fra: Jan R. Jensen d.18-10-2015 14:21:08
Ikke brugt svar
Lige et PS. Det er umuligt,at lave god mad ved at følge kogebøger og koge/stege tabeller slavisk.
Der er ikke to stykker kød der er ens.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: DevourMent d.19-10-2015 06:47:08
Ikke brugt svar
Da jeg var yngre, arbejdede jeg i en fiskebutik. Min chef den gang, fortalte mig, at en havørred skulle ligge i fryseren, i munimum 12 timer, før tilberedning. Ellers ville den have svært ved, at slippe benene, efter tilberedning.

Det videnskablige, fortalte han ikke noget om.

Mvh. Steffen

Svar fra: toraa d.19-10-2015 07:27:51
Ikke brugt svar
@Devourment: Ja jeg kender godt den kommentar om frysning,
men jeg forstod det nu mere som en grundregel af hygiejne hensyn, som skulle dræbe evt parasitter i fiskene - dermed ikke sagt at der ikke kan være noget om snakken.
Mvh toraa

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt