Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11683
Lystfiskere jubler...
Sjælden delfin fund...
22 kilo tung gedde...
Døde havområder med...
På jagt efter sæl-l...
Ny uvildig rapport:...
Dengang: Fiskere i...
Økosystem går i fis...
Fang så mange du vi...
Fritidsfiskere orga...
Flere nyheder
Nyt sidste år
TV: Se billederne:...
Nu kommer de frygte...
Museumsinspektør ka...
Lystfiskere på fast...
Forhøjet vandstand:...
Husejere kæmper mod...
Debat: Skal vi have...
Forskere og fiskere...
Mysterium opklaret:...
Stor eftersøgning:...
Artikler
Artikler ialt:144
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Isfiskeri
Geddepremiere
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Geddepremiere
Isfiskeri 2003
Fluebinding #6 - And...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Garn og Ruse
Stenbidere?
Spørger: Fjæsing d. 02-02-2016 13:23:32
Hej.
Er der nogle her der ved hvornår vi kan begynde at fiske efter stenbidere.
Det må da være lige ved snart.
Jeg fisker i Roskilde fjord.

Svar fra: Iza d.02-02-2016 13:41:24
De burde snart komme , vi plejer og ha dem på spisekortet her hvor jeg arbejder . Vi plejer at få de første her midt i februar .

Svar fra: Iza d.02-02-2016 13:56:31
Nå hørte lige min køkkenchef ad og vi får faktisk de første i morgen fra skagenfisk

Svar fra: saja d.02-02-2016 17:11:22
Er det ikke meget tidligt.
Jeg synes først vi plejer at købe stenbiderrogn sidst i februar eller først i marts.
Mvh
Saja

Svar fra: toraa d.02-02-2016 17:26:31
Ja netop nu gyder de, så når vandet er ca 4-5 grader, kommer de ind til kysten. Og Iza har givet vis ret, netop nu er de da friske, og andet tror jeg ikke de serverer. Men højsæson er normalt fra jan-marts, og kulsoen/kvabsoen plejer at forsvinde kort tid efter gydningen, mens hannen bliver ved æggene til de klækker. Hvornår de er i Roskilde Fjord, ved jeg ikke - men i Øresund er de normalt i køledisken ultimo februar.
Iza: Serverer i dem også ristet med egen rogn c¨,).
Mvh toraa

Svar fra: Iza d.02-02-2016 17:43:57
Toraa de har vist kun ganske få nu hos Skagenfisk . Men stegt i smør ( massere af smør ) og så et godt stykke surdejsbrød til med lidt trøffelolie og en klat rogn til , så har du en god ret 👍

Svar fra: toraa d.02-02-2016 18:59:40
På de steder, hvor der sættes garn efter stenbidere, og dem er der ikke ret mange af, har jeg intet hørt om fangster. Men de lader nu også sjældent andre få besked om evt. fangster. Og selv nægter jeg at tage i båd c¨,).
Mvh toraa

Svar fra: simon agerholm d.02-02-2016 19:25:10
En herlig spise :-) :-)
Jeg har enkelte gange stødt på dem i massive mængder laaaaangt inde i Århus Bugten, gerne i marts/april (så vidt jeg husker)..

Svar fra: Steen V Knudsen d.02-02-2016 21:18:25
Trøffelolie??? Ja så forstår jeg bedre at du kan finde på at rose burlaks.
Der er INGEN kok med respekt for sig selv der bruger trøffelolie.

Toraa. Forhåbentlig serverer de kun frisk rogn.
Holdbarheden er max 3 dage på køl (4 grader C) efter den er udtaget, renset grundigt og saltet.


Svar fra: Bad One d.02-02-2016 21:57:04
Jeg filmede en i nordlige isefjorden 08-01-2015

så mon ikke de har indfundet sig nu.

Svar fra: toraa d.03-02-2016 00:20:29
Steen V. Knudsen: Altså jeg må nok indrømme at trøfler er noget jeg holder af, men det har jeg så vidt jeg ved kun smagt i chokolade, andet er min pung altså ikke til. Så jeg kan sagtens forestille mig at det også smager til fisk, og der tror jeg altså ikke at et spisested indkøber mere/tilbereder større portioner end de kan afsætte. Så jeg ville hvis vejen faldt der forbi, sikkert smage på sagerne. Jeg bliver meget tit overrasket over fisk gode smag, jeg husker ikke at jeg har fået dårlig fisk, nogen steder.
Bad One: Juubi, så kan man nok se frem til et underholdende klip, når du er færdig med det c¨,).
Mvh toraa

Svar fra: Bad One d.03-02-2016 06:31:22
Haha toraa.
Det var for lidt mere end 1 år siden.
Klippet blev desværre ikke så godt, for meget grønt vand,
Og fisken var hurtigt forbi.
Men jeg lagde et screenshot sidste år i en tråd,
Men billedet er væk nu, da der var brugt billeduoload.dk ,som sletter billederne efter noget tid.

Men der kommer forhåbentligt masser af klip her i 2016.
Nu skal stormen rase færdig, og jeg skal lige have lidt fri fra jobbet, så skal jeg ud igen.

Svar fra: HEF d.03-02-2016 06:34:52
Hold øje med havfrisk fisk , fisk direkte fra kutter , de skriver hvad de fanger.

Svar fra: Iza d.03-02-2016 08:06:11
Steen vi laver utrolig dårlig mad og det har vi jo altid gjort ! Utrolig at vi kan overleve som top restaurant i sådan en lille by som Vordingborg !

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 08:25:43
Iza ;
Vi taler simpelthen om et niveau som i filmen "Blinkende Lygter" ;-) ;-)
JEG har hørt at i -sammen med dessertkortet- , udleverer telefonnummeret til vagtlægen, og at der til kaffen serveres bananer, i håb om at gæsternes maver kan holdes stabile i blot få minutter !!!

Svar fra: redvultur d.03-02-2016 09:10:07
Iza: Frustraen som misforstået gør, at sten gør værre end stenbider.

Svar fra: redvultur d.03-02-2016 09:11:44
Frustraen=Frustrationen

Svar fra: Iza d.03-02-2016 09:13:48
Simon 😛 Og med lidt krydderi fra de grønne slagtere ! Bare underligt vi laver så dårlig mad min køkkenchef er nok i top 20 over de bedste kokke her i landet , så neeej hun aner jo overhoved ikke hvad hun laver !

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 09:29:43
Iza :
ALLE hved da, at det vigtigste på en restaurant er, at man overholder 5 sekunders reglen : Tabt mad tager ikke skade, bare man samler det op inden 5 sekunder :-) :-)

Det skal dog samtidig slåes HELT fast, at Steen V har ret - og at hvis han er modstander af trøffelolie, så må det STRAKS bandlyses... Ikke bare i DK, men worldwide !!!!!
Vi taler om en mand som hved alt her i Verden ;-)

De gange jeg har set stenbidere, har de oftest ligget som "bolde" i overfladen, og jeg TROR simpelthen de har været ekstremt rogntunge..

Svar fra: Claws d.03-02-2016 10:38:28
Simon:
Ligesom her?
https://www.youtube.com/

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 10:50:11
Jeps :-) , lige præcis.

Svar fra: Jan R. Jensen d.03-02-2016 12:01:16
Spar lidt på Stenbiderne, de skulle nødig samme vej som Ålen.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: Brunoesox d.03-02-2016 15:18:29
Iza
Svend Sveds marinade... Hehe!!
Skal da til Falster i år og fiske igen, så kommer vi forbi, og og håber du har Stenbider på kortet..
Min fars kone kommer fra Skagen, og hun kan også lave Stenbider... Mums!!!!!
Mvh
Bruno

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 15:55:41
Kender kun en enkelt bedre restaurant i det område - Babette..

Er det hér vi kan finde Iza ??

Svar fra: Iza d.03-02-2016 16:10:08
Simon neeeej er du tosset , er da i den lokale pølsevogn ved gåsetårnet ! Men ja er hos vivi i køkkenet , men hun har jo ikke respekt for sit arbejde åbenbart .

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 16:15:35
..... GÅSETÅRNET.... Det lyder som noget dyrplageri !!! ;-)
Selvfølgelig ved SVK mest om den slags, og jeg undlader i reglen også at spise (overhovedet), før det er godkendt af dette orakel :-) :-)

Claws :
Nu så jeg kun de første 30 sekunder af dit link, er der en forklaring på HVORFOR de gør sådan ??

Personligt glæder jeg mig til at spise et par enkelte, med respekt for bestanden, som desværre ser ud til at blive overfisket.

Svar fra: Steen V Knudsen d.03-02-2016 17:12:56
Jeg er da heldigvis ikke alene om at mene trøffelolie ikke hører hjemme i en seriøs restaurant politiken.dk


Svar fra: Iza d.03-02-2016 17:27:11
Og nu er det så med trøffelolie at du kan købe 200ml til ca 70 kr , og så kan du også købe 4 ml olie til den lette sum af over 500 kr . Og kender godt den artikel samt kokken .

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 17:39:04
Steen V :
Var der MEGET bly i fiskegrej dengang du var i branchen ???
Jeg har nemlig Googlet lidt om bly, og det har "sideeffekt" at håndtere det for meget ?? :-)

Svar fra: Claws d.03-02-2016 17:47:00
Simon: Aner det ikke, men det virker som en lidt dårlig taktik ift. at blive spist/nibbet i af fugle, men måske er det uundgåeligt når de er fyldt med rogn, som har en meget lille vægtfylde? Det kan bare undre mig at de så dem der i det klip, som jeg sådan set troede var optaget i det sene efterår (da de jo skulle begynde at gåde her i foråret).

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 17:50:50
Claws :
For nogle år siden så jeg flere hundrede opføre sig sådan - det var på et par lokaliteter omkring Kaløvig Slotsruin og marinaen.

Det ser MEGET pudsigt ud :-) , de ligner simpelthen noget der kan punkteres.

Svar fra: Claws d.03-02-2016 18:06:54
gåde = gyde

Hvad årstid var det?

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 18:36:25
Meget tidligt forår.. Gætter på slut marts, start april.
Mit kystfiskeri var blot tidsfordriv, mens jeg ventede på at å-fiskeriet gik igang.

Svar fra: redvultur d.03-02-2016 19:52:56
politiken.dk

Her er "beviset" på at det er dem der laver spegepølse, som er roden til alt usundt.......


Svar fra: Jan R. Jensen d.03-02-2016 19:54:43
Steen , du er ikke alene angående Trøffelolie. Trøffelolie er lige som træeddike i stedet for røgning. Kan man ikke få/har råd til, den ægte vare, så udelad det. Der er ikke noget så ringe som AROMASTOFFER.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: Steen V Knudsen d.03-02-2016 20:50:27
Redvultur.
Jeg laver også spegepølser og de er med mindre end 10 % fedt. Der anvendes økologisk oksekød og der bruges ikke nitritsalt eller kunstige smags stoffer/aromastoffer konserveringsmidler.
Det er den ÆGTE vare, men dem som er vandt til at spise fedtbomberne fra købmanden, bliver ofte forskrækket over hvordan en rigtig spegepølse smager kontra fedtpølserne.
Dit bevis dur ikke. Det er nemlig kunderne til lortet der er roden til alt ondt.

Svar fra: redvultur d.03-02-2016 20:53:17
Fisketips: Nu med trøffelhelte....

Svar fra: redvultur d.03-02-2016 20:58:09
Steen V Knudsen: Selvfølgelig er der ikke noget galt med dine spegepølser. Du laver selvfølgelig ingen fejl. Politiken kan man selvfølgelig ikke stole på. Du bruger selvfølgelig ikke krydderier.Du ved selvfølge bedre end Iza, hvilken produkter der er gangbare på hende job. Du bliver selvfølgelig misforstået.....

Svar fra: redvultur d.03-02-2016 20:59:38
Du behøver ikke svare for jeg vil selvfølgelig ikke kunne forstå dig aligevel.....

Svar fra: simon agerholm d.03-02-2016 21:08:45
Steen V :
Dét skal du have, der er IKKE noget galt med dine spegepølser - men jeg får også en gang imellem fra en ven som er jæger, hvor de er lavet på dådyr og vildsvin (fyldt med fedt og nitrit), og det smager lige så godt :-)


Svar fra: Bad One d.04-02-2016 00:49:56
Fedtpølse......blodpølse så bliver det ikke bedre.
Skal så bare høre konen brokke sig over duften (iflg. Hende lugten) ,når jeg svitser den på panden.

Svar fra: toraa d.04-02-2016 08:30:50
Øv nu skal jeg også ud efter blodpølse, steg i panden og sirup til, ja det er "eet så rin endda" c¨,). Men det er fisk nu heller ikke. Sådan et par aborrefilleter, smørstegt på pangen ovenpå et stykke godt brød, er en dejlig afslutning på en fisketur c¨,), der bestemt ikke bør ignoreres.
Mvh toraa

Svar fra: Iza d.04-02-2016 09:09:02
Undskylder mange gange at , jeg fik drejet det over til en madklub hi hi .

Svar fra: simon agerholm d.04-02-2016 09:11:44
Nu skal vi jo ikke glemme DRIKKEVARENE !! :-)
Jeg anbefaler en porsesnaps + muligvis et glas porter til...

Svar fra: Iza d.04-02-2016 09:27:03
Ååååh snaps , minder mig om at mig og den gamle skal ud med jaws i morgen .

Svar fra: simon agerholm d.05-02-2016 08:14:17
Nu JEG/vi alligevel har "afsporet" tråden, kan man så tillade sig at spørge hvordan turen med Jaws gik ?

Svar fra: Iza d.05-02-2016 16:11:25
Simon ja det kan du ! 10 mand og 1 kvinde 6 torsk største på 2,1 kg !

Svar fra: Brunoesox d.05-02-2016 16:26:25
Sorry jeg drejer tråden :-)
forum.bombayfly.dk

Hehe...
Der er ikke den art, de gutter ikke kan fange på Fluepinden....
Smiler
God weekend
Mvh Bruno

Svar fra: simon agerholm d.05-02-2016 17:04:12
Iza ;
Så må man jo dele :-) :-)
1/2 torsk per "mand", det er nok lige i underkanten.

Svar fra: Iza d.05-02-2016 17:51:54
Underkanten , det kan du sige til skipper hvis du tør , vi stoppede 2 gange på hele dagen !

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
simon agerholm2147
toraa2135
udland662130
bennylaarsen2110
Jan R. Jensen2105
saja2104
Bersaerk2103
Hardy u2097
Piapigen2090
peter.a.larsen2090
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt