Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11864
Oliver er
Sommeren vender til...
Ældre fisker omkomm...
Efter udslip: Ørred...
Trods massedød i Tu...
Kommune har fundet...
Fiskeriformand: Mas...
Forsker: Vi kan sag...
Fiskeriminister vil...
Efter massivt udsli...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Eftersøgning afblæs...
Karper forsvinder:...
De "gode fisk" skil...
Bævernes raseren en...
Tættere på mysterie...
Dansk fisker skærer...
Naturen Nu: Øresund...
Trolling-tilmelding...
Han fangede den før...
Mystisk indvandring...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Beklædning
Opbevaring af waders
Spørger: goldek d. 15-02-2016 14:47:13
Hvordan opbevarer I andre jeres waders, når I ikke bruger dem? Skulle lige slå et par timer ihjel i dag, nede ved færgehavnen i spodsbjerg. Stangen rigget til på med wadersne og ud i vandet, Bingo plaskvåd i venstre støvle, øv.
Mine waders hænger i skulderstropperne i en højde så sålen står på gulvet, men har prøvet to år i træk nu, at de er blevet utætte ved knæene, hvad gør I andre? Gode råd modtages gerne

Svar fra: HardyBertel d.15-02-2016 15:50:33
Er det neopren waders eller åbenbare?

Jeg plejer selv at have mine åbenbare til at hænge henover et par stole på min altan.

Men et par våde neoprenere vejer jo en del mere og strækker derfor også hårdere i syningerne :)

Svar fra: saja d.15-02-2016 16:18:00
Mine hænger på samme måde som dine goldek, både neoprenerne og de åndbare. De hænger i et fyrrum i kælderen.
Så jeg tror ikke det er derfor du har fået skaden.
Mvh
Saja

Svar fra: seb67 d.15-02-2016 16:26:40
hvidovresport.dk

Svar fra: simon agerholm d.15-02-2016 16:46:32
Det er de steder de udsættes for den hårdeste påvirkning, som giver efter først - det kan ikke undgåes, jo mindre vi laver dem i rustfrit stål :-)


Svar fra: udland66 d.15-02-2016 16:59:19
Mine neoprenw. hænger i et ophæng til 2 par waders, så de altid får vandet ud. Det kan skruves op på væggen. Ved ikke lige hvor man finder det i dag.
mvh Johnny

Svar fra: goldek d.15-02-2016 17:16:08
Det er neoprenwaders og jeg har faktisk overvejet at lave et ophæng så de hænger i sålen, ligesom udland66 nævner. Heldigvis har Bilka da tilbud på ABU waders i denne uge.

Svar fra: Tiwaz d.15-02-2016 17:59:16
Jeg har tilsvarende det link seb67 linker til, og et sæt svejst af en makker i rundstok- efter samme princip...

Waders tips her:
steenulnits.dk

Svar fra: toraa d.15-02-2016 19:33:28
Til mine waders med fast støvle bruger jeg et støvleophæng, af denne type
huntershouse.dk
som er monteret på væggen, sådan at de hænger ca 20-30 cm fri af gulvet.
Til de åndbare med sok, har jeg så valgt at købe en waderstaske fra Vision
korsholm.dk
som jeg bruger, mellem turene efter at de er tørret helt efter en fisketur, og mellem pladserne
i fugtig stand. I yderlommen, er der et underlag, som jeg står på mens der klædes om og slipper derved for sand og småsten i sokken.
Mvh toraa

Svar fra: Poul E. Jørge d.16-02-2016 02:00:36
Hej goldek. Det samme problem er også altid før eller senere indtruffet for mig og jeg tror ikke at det har noget at gøre med din ophængning men en belastningsskade i forhold til at syningerne ofte er for dårlige eller ikke længden tåler strækkene. Istedet for som jeg måske læser imellem linierne at købe nye vil jeg istedet anbefale dig at bruge Liquisole (netpris 89 kr). Lapning med dette holder som regel wadernes levetid. Ofte når det alligevel er gået den vej har jeg givet hele knæsyningen en tur. Liquisole kan bruges overalt også på selve støvlen. Jeg har der kun oplevet det skille én gang, men sikkert fordi jeg ikke gjorde mit forarbejde ordentligt - rense af og give med en omgang sandpapir. På syninger plejer det ikke at være nødvendigt med det store, afvasket fra fisketuren og disse suger godt og neoprenen tager godt imod. Hvis man har svært ved at lokalisere et hul kan jeg anbefale at fylde waderne med vand og markere med sprittusch. Af erfaring kan det også anbefales varmt at udføre denne øvelse et sted hvor det ikke gør så meget det går helt galt :-) Lidt køligere kan det anbefales at gå ud i vandet i tørre waders og tørst tøj for ikke at forveksle med kondens til man bliver våd. Det har jeg nogle gange gjort for bedre at lokalisere idet vandet også kan løbe indeni en søm. Men lidt en øv oplevelse, specielt ved skridtsyninger, så jeg har mest vænnet mig til at lappe over større områder når jeg alligevel skal igang med det. Liquisole er dog ikke et kvik fix og tager 24 timer om at hærde helt igennem. Tillige er det vigtigt at bringe stedet i water og være over limen i de første timer for at forhindre det løber løbsk. Når det stivner lidt kan man endvidere med våd finger modellere og udglatte. Jeg havde selv et par waders i otte år der var lappet gennemgående på alle, hver og en syning samt flere steder på støvlerne. Tætte men tudegrimme :-) Alligevel blev de stjålet fra mit kælderum hvilket for mig er et udmærket billede på hvor snotdumme kriminelle er.
Med andre ord mener jeg at at man kan have god gavn af at reparere istedet selvom du måske ikke lige som mig behøver at rende rundt og ligne et kludetæppe og ved hvil på stranden blive forvekslet med opskyllet affald eller død klumpfisk :-) Måske er UVlim og deslige lampe lige så godt holdbart men jeg har ikke nogen praktisk erfaring med det og kan derfor kun vejlede om brug af Liquisole som jeg ved er en yderst holdbar og gangbar metode. Limen opbevares derudover allerbedst i fryseren, alligevel kan man opleve at limen størkner ved tuden men ved at føle efter kan man bare lægge et snit hvor tuben bliver blød igen og presse det ud man har brug for. Hvis du allerede har købt nye kan du jo stadig reparere de gamle og skifte imellem to. Jeg har selv gang i flere af gangen. Og det er meget rart på længere turer eller ferier at kunne skifte hvis uheldet er ude eller hvis der skal laves kludetæppe :-)
Jeg hænger iøvrigt mine til tørre lige som dine. Om man hænger dem med støvlerne op eller ned tror jeg er lige meget så længe der er en god luftcirkulation i dem. Men de hænger der kun til de er tørre og bliver så foldet sammen. Så render der heller ikke edderkopper og deslige ind i dem. Så kan jeg nøjes med at slåsse med ål i strømperne :-)
Beklager hvis mit første indlæg her på siden blev lidt for langt, lidt af en E-bog og lidt af en tidsrøver. Men kan have en tendens til at udtrykke mig meget udførligt og nu er det bare ærgeligt. Så gik der da tid endda nogen tid med det :-) Håber det kan bruges til noget af nogen.
Mvh Poul

Svar fra: juhuubi d.16-02-2016 09:34:01
jeg bruger kun åndbare waders da jeg også har bøvlet med at neoprener altid bliver utætte i knæene eller skridtet.
Men noget af det bedste jeg har gjort for mine waders er at købe sådan en støvletørrer til at montere på væggen. Det er 4 slanger som blæser varm luft ud, og når jeg kommer hjem fra tur, så lægger jeg wadersne så der kommer varm luft ned i selve neoprensokken i 20 minutter før de bare bliver hængt op. Ellers syntes jeg godt man kan have svært ved at få sokkerne tørre helt ude i spidsen :)
// lars

Svar fra: Bersaerk d.16-02-2016 11:45:25
Har lavet mit ophæng af 5 stykker træ ca 20x50mm. Et vandret og 4 stykker der er skruet på så støvlerne passer ind imellem 2 stk. Tog ca 5 minutter st lave og så hænger waders på hovedet

Svar fra: juhuubi d.16-02-2016 12:25:17
nu er jeg ikke fysiker eller synderligt veluddannet.. men hvis waders hænger med støvlerne opad - fanger man så ikke fugten i støvlerne? :)

men har faktisk også haft sådan et som du beskriver bersaerk - kan det bruges til åndbare waders også eller kun til støvle waders?

Svar fra: Bersaerk d.16-02-2016 17:05:32
Nej de er altid tørre når de skal på og de er heller ikke fyldt med støv og skidt. Hvis der er støvler på dine ånbare waders kan de godt hænge i holderen.

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3989
toraa3810
Hardy u3734
udland663609
Jan R. Jensen3590
bennylaarsen3530
renefrh3503
Storfisk3500
blep3487
Bersaerk3467
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt