Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 11823
Havbrug indrømmer u...
Milde makrel: Popul...
Forurening af bæk:...
74-årig omkommer i...
Algerne invaderer D...
Advarer svømmere om...
Laserkanoner skal t...
Aggressive japanske...
Stille og varmt vej...
Stort udslip af gyl...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Fiskene flygter: Kr...
De fangede en kæmpe...
Kæmpetun sætter dob...
Tusindvis af frivil...
Mand efterlyses: Ka...
Svup i haven: Kommu...
Stort hummergilde p...
Biolog slår fast: S...
Gense videoen: To f...
VIDEO: Lystfisker o...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiske retter
Hornfisk al dente
Spørger: saja d. 08-05-2016 14:04:54
Som nogen måtte have anet, så er hornfisk ikke min livret.
Hverken på tallerknen eller som fangstmulighed.
Derfor dette nødskrig.
Hvilken tilberedning af næbdyret mener du, at jeg ville kunne glæde mig over.
Eller bare lavpraktisk: hvordan tilbereder du dine hornfisk?
Mvh
Saja

Svar fra: Iza d.08-05-2016 15:01:13
Tildelt 12 points.
Tag hornfisken i stykker på ca 15cm , lig et stykke bacon over og rul dem så sammen , en tandstik i stykket og så steg dem på panden . Mvh Isabella

Svar fra: sixty d.08-05-2016 15:34:38
Tildelt 12 points.
Stort set alle mine hornfisk kommer i røgovnen.
Endelig ikke give dem for lang tid (de bliver tøre)
Mængden af røgsmuld er efter egen smag (jeg giver den altid lidt ekstra) - og så er der den med at de skal saltes først (udvandes). Glem det, igen bliver de tøre.
Salt kommer du først på samtidig med de bliver lagt i ovnen.
Så kommer der et lille frådsetrick - nøjes med at pille rygfiletten af og kase´r resten (alt for mange ben)
På rugbrød sammen med røræg/purløg.
Drikkevarer efter egen smag - sodavand øl snaps.
Velbekommen
Og pas nu på saja - det kan jo være at du kommer til at elske hornfisk ;-) ;-)

Svar fra: Jan R. Jensen d.08-05-2016 15:58:05
Tildelt 12 points.
Mine Hornfisk bliver fileteret riben pudses af .
så skæres fileerne i passende stykker, dyppes i en blanding af hvedemel,rugmel,salt og peber.
Så steges de på panden i smør til de er gyldne.
Steg bare rigeligt.
Serveres med nye kartofler, hvid sovs med enten persille eller løvstikke.
Så det meget vigtige, Rabarberkompot af de fine nye stængler (røde). De koges op i vand efter de er snittet i små stykker, tilsæt så sukker i passende mængde. Koges lidt ind, men skal være lidt tynd.
Hornfiskestykkerne skal så dyppes i kompotten efterhånden som du spiser dem.
Vel bekomme.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: Jan R. Jensen d.08-05-2016 16:09:55
Tildelt 12 points.
Glemte lige, jeg skærer fileerne af med et langt snit fra hoved til hale,
så pudses ribenene af og så to snit et på hver side af den række små ben der går fra for til agter helt tæt på uden at skære igennem, så trækker du fint den strimmel af og fileten er benfri.

Svar fra: sixty d.08-05-2016 16:50:12
Tildelt 12 points.
Jan R. Jensen - den model de bli´r jeg sgu da sulten af at læse. Mums
Jeg er bare ikke særlig god til at filettere hornfisk - derfor frådsetricket :-)

Svar fra: Jan R. Jensen d.08-05-2016 21:34:52
Tildelt 12 points.
Sixty, tag en pæn frisk hornfisk, rids bugen op og udtag indvolde. Læg så hornfisken på siden med ryggen mod dig, med en skarp kniv og et let tryk med kniven mod rygbenet skærer du i et snit ud til halen og vend hornfisken og gentag processen., du har nu to pæne fileer med ben.
Afpuds nu riben ved at skærer fra rygsiden af riben og ud mod bugen. Du skal bruge en skarp og lidt blød kniv. Lige som med riben i sild.
Ned gennem midt fileen kan du mærke små bentappe, træk kniven langs og tæt på benene på begge sider af benene uden at skærer igennem fileen, tag fat i den tynde strimmel der nu sidder midt i fileen og træk den af og alle ben er væk.
Det tager mig ca en halv time at ordne 25 horn.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: toraa d.09-05-2016 13:02:24
Tildelt 14 points.
Øv altså venner, jeg bryder mig altså slet ikke om at fange de musikål - men altså med de beskrivelser af jeres tilberedninger, må jeg jo nok afsted alligevel. Mundvandet løber da i den grad c¨,).
Mvh toraa

Svar fra: saja d.09-05-2016 20:21:45
Ikke brugt svar
Tak for forslagene.
De må prøves.
Og det der filletteringshaløj, Jan, det er jeg da godt nok gået sur i mange gange. Det lyder fint, men når jeg er færdig, så er fisken det da også i den grad. Intet sammenhængende tilbage, som kan tilberedes. Jeg har sågar købt et hornfiskejern, hvor fisken lige skal have en time i fryseren først.
Samme resultat.
Men nuvel. Øvelse gør ...
Om igen, det må ku lykkes.
Men igen, tak til alle for gode indput.
Mvh
saja

Svar fra: Jan R. Jensen d.10-05-2016 22:17:11
Ikke brugt svar
Jeg kan da også lige tilføje, at jo mere man håndtere hornfisken og filer i den med en halvsløv kniv, jo mere løs i kødet bliver den.
Har man ikke en køletaske/box med, så gør nogle aviser våde, læg hornfiskene derpå og læg en våd avis over, det køler.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: sixty d.19-05-2016 19:15:44
Ikke brugt svar
Jan R. Jensen - må man takke for tippet om rabarberkompot til fisken.
Det var afgjort velsmagende.
Jeg valgte modellen med persille - mest fordi jeg kendte den.
Hvis jeg skal komme med et minus, så kunne du godt have advaret om, at der ikke er plads til dessert bagefter ;-)
Ps. Jeg er stadig ikke god til filetering af hornfisk. Der skal nok øves på et par hundrede stykker først.

Svar fra: Jan R. Jensen d.19-05-2016 20:08:53
Ikke brugt svar
Sixty,du er kok ikke?, hvis du skal skærer snitsler f.eks. så tager du et Kalveinderlår fra kølerummet, kødet er dejligt fast og med en skarp kniv får du en pæn stak ensartede snitsler.
Med en "sløv" kniv får du to der ligner hinanden og er lige tykke, så kan du ikke styre kødet ordentligt længere.
Skarp kniv, ingen filen, men skær. Der er jo en del af dem for tiden.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: sixty d.19-05-2016 20:22:35
Ikke brugt svar
Næh Jan, kok er jeg faktisk ikke - jeg er bare mad og øl glad.
Jeg er noget så uspiseligt som asfaltskærer.
Kniven var såment skarp nok, jeg mangler bare lidt øvelse (og tålmodighed) så skal jeg nok få det lært :-)
Heldigvis er der nok at øve sig på, og katten er ellevild over alle de fejlsnit - så det er lige før det er win win ;-)

Svar fra: Jan R. Jensen d.20-05-2016 16:51:46
Ikke brugt svar
Når enden er god er alle glade.
Det vigtigste for mig, i min tid på arbejdtsmarkedet var, om jeg var glad når jeg gik på arb. og igen, når jeg kom hjem igen.
Mvh.Jan R.Jensen PS jeg havde nær glemt det vigtigste, Katten, den udsender altid gode vibrationer når man skal ud og fiske, hvis man passer den godt. :-)))

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
saja3544
toraa3484
Hardy u3336
Jan R. Jensen3210
Storfisk3180
udland663179
Bersaerk3147
blep3137
bennylaarsen3130
redvultur3128
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 123
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Gyllebomben
Brugernes hjemmeside...
Flere links
Kontakt