Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12175
Masser af fisk må i...
To hvidnæser strand...
Firdoblet salg: Fis...
Coronakrisen rammer...
Jørn fandt savnet f...
Transkønnet fisk og...
Urenset spildevand...
Pas på ved vestkyst...
Lej en husbåd og se...
Det regner endnu me...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Undervandsrobot ska...
Zelina kastede sten...
Sjælden pif-ål over...
72-årig fundet død...
Ny ballade om Tange...
Lystfisker blev sku...
Naturgenopretning:...
Desperat evakuering...
Invasiv akvarieplan...
Det kniber med de d...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
artikel
Udgivet d. 17-01-2018
Isfiskeri
Den lange tids frost og udsigten til det kommende tøvejr, havde lokket mange ud på isen for at afprøve isfiskeriet. Så det varme tøj, isbor, og mere eller mindre intermistisk pimpelgrej blev fundet frem, inden turen gik til søen. Jeg vil anslå at der var ca. 100 mennesker på isen. Hovedparten var fiskere, men der var også en del nysgerrige, som begav sig ud for at følge med i fiskeriet.
Det var stille og koldt først på dagen, men da vinden senere tog til blev det rigtigt koldt. Det afholdt dog ikke de fornøjede fiskere fra at fortsætte med at jagte vinteraborrerne fra søens dyb.
Der blev fisket med hele og halve stænger, enkelte havde ’rigtigt’ pimpleudstyr med og en enkelt fangede sågar på en løsline. Snakken gik lystigt om de små huller og de store gedder man ved, søen rummer. ’Hvad skulle man gøre, hvis en gigantgedde blev kroget?’.
En af de mere erfarne isfisker fortalte om en tidligere oplevelse, hvor en sådan fisk var blevet kroget. Resultatet var, at gedden som havde været synlig gennem isen, til sidst sprang linen til fiskerens store fortrydelse.
Samme fisker kunne iøvrigt præsentere denne fornemme fangst, som var hentet på en god time. Det var nok også den fornemste fangst i dag, men andre var såmænd næsten lige så heldige/dygtige.
Fiskeren var i øvrigt en moden herre, som havde søn og barnebarn med. Han fortalte at fiskene dukker op i stimer under isen. Man oplever det ved, at man først fanger de små eksemplarer og så dukker de store op senere. Lidt efter kan det hele være ’dødt’ igen.
Der blev fisket på relativt stor dybde. Mellem 10 og 20 meter. Enkelte havde sågar medbragt ekkolod, for at finde søens skrænter.
Her ses en speciel ballancepirk. Bemærk, hvordan linen er fæstet til pirkens ryg. samt de opadbøjede kroge og den ’tynde’ hale. Pirkens specielle opbygning, får den til at opføre sig på en helt speciel og lokkende facon, som skulle give fiskene en meget virkelighedstro oplevelse. Man mener iøvrigt, at ballancepirken oprindeligt er en finsk opfindelse.
Andre fiskede med små pirke og ophængerfluer (bl.a. Juletræet). En enkelt havde ’forstærket’ pirken med et sildekrogsforfang, en anden fiskede med regnorm på pirken og alle uden undtagelse, fik fisk. Dog ser det ud til at ophængerne ikke giver det store, da stort set alle jeg talte med, krogede fiskene på hovedagnen. Man skal dog ikke undervurdere ophængernes signalværdi, som sandsynligvis har en meget tillokkende effekt.

Alt i alt var det en dejlig dag på Glenstrup Sø. Om det er den kolde luft, eller de lyse og åbne omgivelser, der gør det, ved jeg ikke - men det er helt åbenlyst at stemningen er høj og fiskerne er glade og venlige, mens aborrerne hales op af hullerne.
Man følger interesseret nabofiskernes fangster og teknikker i håb om at aflure en eller anden ’hemmelighed’. Der er mange ’hemmeligheder’ og de består i valgt af agn, forfang, ophænger, bevægelse o.a. Men alle de hemmeligheder som blev brugt på isen i dag, gav fisk.
Man kommer uvilkårligt til at håbe, at kulden endnu ikke er helt slut i denne omgang, så man lige kan snuppe endnu en lille samling stribede røvere.

Endnu en aborre hales op

>>Udgivet første gang Jan. 2003<<

>>Ole<<
Top 10
tarutta4746
udland664725
Bersaerk4704
bennylaarsen4680
redvultur4671
Jan R. Jensen4620
toraa4616
Kust#64607
renefrh4605
simon agerholm4591
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Camping and Cooks
DSF
Flere links
Kontakt