Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12124
Masser af laks i Sk...
Trods masser af fan...
Kom med på sæljagt:...
Natur på budgettet:...
Frivillige kortlægg...
Fiskere kæmper for...
Mand reddet op af k...
Hjælp til ørreder i...
Fiskene dropper Lil...
Ny art: Elektrisk å...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Vestjysk å stortriv...
Polsk fisker om hav...
Fotografier af Esru...
Mudderhul skjuler k...
Norge vil fodre lak...
Forlist skib er pol...
Politi: Kaptajn og...
Polske lystfiskere...
Tange sø: Nu må sta...
Hovedet i havet: Th...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
artikel
Udgivet d. 13-07-2002
Gedden
Jeg har fisket, siden jeg var 5-6 år gammel. De første år foregik det i en lille parksø på ca. 3-4 tønder land.
På trods af søens ringe størrelse rummer den alligevel nogle enorme gedder. En af disse er den direkte årsag til, at jeg fisker den dag i dag.
Entusiasmen var i top, da jeg var dreng, men pengene var små.
Jeg kan stadig huske, hvordan jeg sad på broen en sommeraften og kastede en alt for tung, netop dyrt indkøbt refleks spinner ud i søen utallige gange. Som regel var vi mange som fiskede ved søen. Der kunne sagtens være en 10-15 børn på broen, som fiskede efter de mange aborrer, eller med prop og brød efter karusser. Man kunne sidde på en helt speciel måde i broens gelænder, så man samtidigt med at man fiskede, kunne kigge ned i søens mørke vand.
Søen var og er ikke speciel dyb. Ca. 1 meter over det meste, men meget dyndet. Vandet kommer fra nogle dybe kilder, på disse få begrænsede steder er den til gengæld nærmest bundløs.
Denne aften sad jeg alene tilbage. Kammeraterne var for længst gået hjem til aftensmad og lektielæsning. Jeg kunne som så ofte før, ikke stoppe med at forsøge at fange fisk. Herudover var det så også en dejlig aften. Det var varmt og der var nok at se på. Søens faste knopsvanefamilie flyttede sig rundt mellem gråænder og blishøns, mens de afsøgte bunden for føde og stolt viste flokken af grå unger frem. Af og til slog en fisk inde i sivenes tusmørke. Alt i alt en rigtig drømmeaften for en lille dreng.
Udstyret var dårligt og min viden om anvendelsen begrænset. Bremsen på mit fastspolehjul var spændt helt fast. Stangen en jernhård blå ABU glasfiberstang med metalferulle og linen en billig 0.22er.
Pludselig sad den der. Et enormt ryk i stangen fortalte mig, at der ikke var tale om en af de mange små aborrer, der findes i søen.
Jeg var helt alene og må erkende, at jeg simpelthen blev bange for de kræfter, som trak i mit grej. Søens mørke vand havde dannet grundlag for mange drengefantasier om uhyrer og bundløse dyb. Alt bekræftet af venner og kammerater med tilsvarende barnefantasier, suppleret af voksnes gruopvækkende fortællinger om drukneulykker og mystiske fænomener.
Der stod jeg så og halede i et af disse ukendte uhyrer. Jeg havde ingen ide om, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg fik det halet ind, men alligevel drejede jeg så hårdt på hjulet, som det var muligt.
Jeg spejdede ud i vandet for at se, om jeg kunne få øje på uhyret. Pludselig mærkede jeg, hvordan linen blev en smule slappere og jeg så gedden springe højt ca. 30 meter ude. Det var en sand kæmpe, som sprang helt fri af vandet og nærmest skød ryg i et ustyrligt raseri.
Da stod der kun én ting i hovedet på mig og det var at få halet fisken hjem så hurtigt som muligt.
Min manglende viden om liners holdbarhed og brug af hjulets bremse medførte selvfølgelig, at det hele endte med at linen sprang og jeg stod tilbage med skuffelsen over den mistede fisk og tabet af en mindre formue, som refleks spinneren dengang repræsenterede.
Efter denne dag jagtede jeg gedden utallige gange, men kom aldrig i nærheden af den igen. Enten er den død af alderdom, eller også er den blevet vist i den lokale Stiftstidende som en af de årlige rekordfisk, der altid fanges i søen - som regel af en glad og pavestolt lille fiskerdreng.

Ole
Top 10
toraa4417
tarutta4148
bennylaarsen3895
Jan R. Jensen3852
saja3838
redvultur3768
udland663694
Bersaerk3675
renefrh3648
oz3bto3573
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Bonito Fish Guide
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Flere links
Kontakt