Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12175
Masser af fisk må i...
To hvidnæser strand...
Firdoblet salg: Fis...
Coronakrisen rammer...
Jørn fandt savnet f...
Transkønnet fisk og...
Urenset spildevand...
Pas på ved vestkyst...
Lej en husbåd og se...
Det regner endnu me...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Sygdom i omløb: Vil...
Hvad for en fisk? R...
Spørg Fagfolket: In...
80 ton fisk døde i...
Øhavets søkort opda...
2019 bliver et vold...
Undervandsrobot ska...
Zelina kastede sten...
Sjælden pif-ål over...
72-årig fundet død...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Snik-Snak
hvornår blir.jeg fluefisker?
Indlæg af: gypsy d. 12-12-2007 17:26:28
har hørt, at når man har fisket i mange år,så får man trang,til at prøve fluestangen. nu har jeg fisket i ca.40,år, og har stadigvæk ikke følt trang,til fluestangen.jeg prøvede det en gang for nogle år siden,det gik ikke så godt,for jeg kludrede i det hele,måske er det derfor? eller er det måske fordi, at i mit område blir, fluefiskerne kaldet for " de fine lystfiskere"? jeg ved ikke,! måske er der nogen af jer, der ved hvorfor?.
v.h. henning.

Kommentar fra: varenummer d.12-12-2007 17:33:42
min indstilling og min egen mening
Så er fluefiskeri = fiskeri

alt andet fiskeri er bare noget andet. Har kun fisket med fluestang i gennem årene, og skal aldrig have en fiskestang med prob eller andet i hånden

Kommentar fra: Johannesfluen d.12-12-2007 17:47:10
Fluefiskeri var oprindeligt for såkaldte "finere folk", dem med mange skattefradrag, anden skatteundragelse etc., sikkert derfor.

Der er intet finere ved fluefiskeri, det er bare langt sjovere. Første gang du fighter en fisk direkte på linen, så ved du hvorfor. Med lidt hjælp fra en lidt rutineret fluefisker, så kommer du ganske rimeligt igang. Du bliver ikke ekspert, men du kan fluekaste tilstrækkeligt til at fiske efter ganske kort tid.

Kommentar fra: sdanboe d.12-12-2007 17:54:38
Skatteundragelse...Hmmm, så ved jeg hvorfor du ikk spinnefisker Flue

;0)

Kommentar fra: gypsy d.12-12-2007 17:56:27
hej varenummer.
jeg kan godt,forstå dit synspunkt,"næsten da,"
har du aldrig spekuleret, på hvilke fornøjelser du går glip af?. som feks. torsk,ål,multihjul,skrubber,helleflynder,linekludder,krabber,småbåde,langer,grunningshøvd,agn,fiskekontrol,brændstof,stegt havkat,pirkevalg,ophængere,søsyge,garn,osv.osv.??
m.v.h. henning.

Kommentar fra: obw d.12-12-2007 17:58:04
Henning,jeg vil mene, at du hellere aldrig bliver fluefisker,da din tålmodighed ikke er til det.
Du har det, som jeg, det er nemmere, at kaste med et blink ca. 1m uden for stangen,fluefiskeri kræver 6-8m, og der skal trænes meget for, at holde de meter i luften inden,skydningen af,linen.
mvh Orla

Kommentar fra: obw d.12-12-2007 18:05:40
Søren,Kjeld spinne fisker da også, jeg har da en lille film med det,oppe fra 7 Tangvej, men det er jo kun nok mest Ur.grej han bruger 0-10g
mvh obw

Kommentar fra: sdanboe d.12-12-2007 18:09:34
det er da rigtigt... Han spinnefiskede da også da jeg var afsted med ham. Så betaler han nok skat igen...GG

Kommentar fra: Johannesfluen d.12-12-2007 18:31:36
Orla ikke den video igen, man bliver jo søsyg af at se på den.

Samtidig skræmmer du ærlige fradragsberettigede skatteborgere, når du i dine waders kommer listende ude på det dybe vand skummelt iklædt kasket, en kæmpe jakke, videokamera, rygsæk, stang, fangstnet plus en masse andet tingeltangel :-)

Jeg fisker både spin og flue, helst og mest det sidste, men begge former har deres tider, og der er dage, hvor spinnefiskeriet er klart bedst.

Kommentar fra: gypsy d.12-12-2007 18:38:37
johannesfluen.
ja, jeg er ikke i tvivl, om at det er både sjovt og spændende,at fiske med fluestang,.jeg er måske bare lidt fornærmet,over at jeg ingen fisk fik,da min kammerat fik to.men til næste sæson,vil jeg prøve fluestangen igen,og jeg gir, ikke op, før jeg har fået bid,det lover jeg.
men, at blive inkarneret fluefisker,kan man det??
m.v.h. henning.

Kommentar fra: obw d.12-12-2007 18:38:50
Bare rolig Kjeld,den er gemt langt væk, men den kan fiskes frem ved særlige lejligheder.

Kommentar fra: toolund d.12-12-2007 18:53:28
Man bliver grebet lidt at det fluesjov, når det begynder at køre. Så pas på, det er stærkt vanedannende. Jeg fluestangen frem igen sidste år og var ved at smide den ind bagerst i skabet igen flere gange, men nej f...... nej, døde ting skal lystre. Så det blev spindestangen der blev sat i skabet og kampen med den fluestrik stod på i et års tid. Nu køre det og nu er det rigtig sjovt. At man så begynder at se efter noget af det grej, hvor man smider lidt for mange af de grimme sedler på bordet for at få med hjem. Det er så noget helt andet. Snobbet, nej bare grej junki.

Kommentar fra: multi d.12-12-2007 19:00:57
Hej Henning.
Hvis du har fisket så længe uden fluegrej og haft glæde og fornøjelse af det, så er det da optimalt. Mange leder i årevis efter lige præcis den form dor fiskeri der tiltaler dem og som de kan beherske til deres egen tilfredshed.

Fluefiskeriet er ikke "finere" end andre former, alle fisk kan fanges på flue og der eksperimenteres på livet løs ved de forskellige vande. Udviklingen på området er enorm og alligevel er det rent grundlæggende nøjagtig det samme som for 100 år siden.

Du bliver fluefisker den dag du ser en gut der behersker grejet og måske også fanger en fisk, det øjeblik hvor du tænker: Det ksn jeg da også.
Så er det sket og du er fortabt og kan kun gå denne vej ;D

Man kan anskue tingene på mange måder, der er fluefiskere der er rent hardcore året rundt og så den puristiske klan. Jeg vælger at se det på den måde at jeg har et ekstra stykke værktøj som er rigtig spændende, jeg bruger det når jeg kan, men ikke for enhver pris. Multi

Spinnefisker af nød
Fluefisker af overbevisning


Kommentar fra: Ingenfiskigenidag d.12-12-2007 19:47:05
Det er da ok sjovt at fiske med flue, og det er rigtigt at det er meget sjovt at fighte fisk direkte på linen, meeeeen jeg kan nu ikke se at det skulle være så meget sjovere end alt andet fiskeri. Til gengæld er det sjældent ikke altid det mest effektive, så hvis du har brug for en undskyldning for ikke at fange noget, så er fluestangen et oplagt valg ;)

Kommentar fra: mikael nielsen d.12-12-2007 19:52:48
Der var nok en gang hvor det blev regnet for at det var finere at fluefiske, men sådan er det ikke i dag, i dag er spinne og flue-fiskeri på samme højde, der kommer af og til nogle der mener at nogle er bedre end ander, men lad dog de stakler, et eller andet sted må de jo være fordi de selv er i tvivl om hvad der er det rigtige, men vi ved jo nok alle sammen, at lige det som man har lyst til, det må jo være det rigtige for en selv, og et eller andet sted så kan det jo være ligegyldigt hvad andre mener, bare du tror på det du selv gør.
Personligt vil jeg ikke undvære det ene frem for det andet, det kommer lidt an på hvordan jeg har det på dagen jeg fisker.
Hav troen på dig selv og det du gør, så kan det ikke gå helt galt.

Mvh Mikael

Kommentar fra: Jacobsen4161 d.12-12-2007 19:58:09
Hm jeg synes så at fluestangen er mest effektiv, men altså, sådan er vores oplevelser forskellige

Kommentar fra: Johannesfluen d.12-12-2007 20:18:37
Tiderne skifter. I en lang årrække var det næsten sådan, at var man lystfisker ved Karup Å, så fiskede man naturligvis med flue, det var jo langt det mest effektive, det var i det mindste det, der blev fanget mest på.

Men det var egentlig ganske logisk eftersom flertallet begyndte at fluefiske. Næsten alle måtte prøve det der med den flotte line i luften, og så en stump fjer på krogen. Når flertalllet så fluefiskede, så var det selvfølgelig også den fiskeform, som fangede mest.

I dag er udviklingen på vej i modsat retning, flere og flere har taget spinnefiskeriet op igen, og de opdager så til deres glæde, at de jo fanger fisk.

Sådan skifter det.

Kommentar fra: Bad One d.12-12-2007 20:22:54
Ingen tvivl om at fluefiskeri er vanedanende.
Kan kun anbefale at man prøver det.

Kommentar fra: gypsy d.13-12-2007 11:49:34
ok.men nu har jeg hverken fluestang eller til behør,det vil sige,at jeg må begynde helt fra bunden,hvad fluefiskeri angår.hvor meget skal jeg af med,ca. for at have et nogenlunde godt fluefiskerudstyr??.
henning.

Kommentar fra: Bård d.13-12-2007 12:06:09
Jammen man skal da bare fiske med det man har lyst til. Mange jeg kender fisker med begge dele med stor fornøjelse.Det ene er ikke bedre eller finere eller dyrere end det andet, alt kan dyrkes til det bliver en kunst.... Jeg har så den personlighed at jeg hurtig bliver maskinagtig i mit spinfiskeri. Det fører så til at jeg synes det bliver lidt kedelig, specielt når jeg så ikke fanger noget.
Da jeg startede med at fiske flue udelukkende sidste å, gik det ned ad bakke med fangsterne jeg tog vel kun et dusin havørreder højst, kastet skulle læres og nye taktiske overvejelser, da mengden af vand jeg ku dække var en hel del mindre.... Men man bliver langsomt bedre og lige pludselig har man knækket koden til nogle pladser, i år når jeg nok op på 100 stk på fluen, på kysten. Med fluen synes jeg jeg er mere på,er tvunget til at tænke over fluens gang i vandet, og det har også noget at gøre med at jeg bedre kan binde fluer end støbe blink og dreje woblere.
Jeg må indrømme at med de lette fastspolehjul og spinstænger, samt fletline, er det lige sjovt at fight fisk på spingrej som på flugrej(Næsten ;-))

Kommentar fra: Johannesfluen d.13-12-2007 12:15:10
Kr. 1.500 for et Scierra Avalanche sæt, eller dets efterfølger Sweep, eller et af de andre startssæt, som alle ligger omkring samme beløb.

Dertil kommer så et loop til fluelinens spids, evt. mere bagline, nogen flere forfang, evt. forfangsmateriale til spidser, fluer, flueæske, linebehandlingsvæske f.eks. Linespeed, evt. et stangrør, evt. et par gode solbriller aht. dine øjne, så mener jeg du er ved at være klar. Alt raldet her kan nok løbe op 700-1.000 kroner afhængift af, hvor mange fleur og forfang du vil starte med. Er du sparsommelig, så 500 kroner og du kan fiske effektivt.

Du kan købe et billiger sæt, men så får du så også en dårligere line, hvilket gør din start langt sværere.

Kommentar fra: dytti2 d.13-12-2007 12:15:26
Bad One - Helt korrekt! Det er svært vanedannende.
Jeg er også spinnefisker gennem omkring 30 år, og har for et par måneder siden opdaget fluekunsten.

En typisk tur for mig, går som følgende:
Jeg starter ud med fluestangen, og efter en time med mislykkede kast og ingen fisk, smider jeg skidtet fra mig, og går over til spinnestangen.

Så går der en halv times tid med at kaste blink og spinnere i vandet, alt mens jeg går og skuler fælt efter fluestangen.

- Sådan noget lort - Tænker jeg så.
- Det ka sq da ikke passe at jeg ikke kan lære at kaste med det skrammel.

Fat i fluestangen igen, og vupti - Så lægger jeg et perfekt kast på 15 m.
- Yes, der var den sq. Og så er jeg bidt igen.

Jeg kan ikke lige pege på hvad det er ved fluefiskeriet, der gør det sjovt. Det maste af tiden går jeg og bander over det, men sjovt er det sgisme.

Hvorfor jeg gik i gang med det??
Simpelthen fordi at jeg ved søerne og på kysten, så at fluefiskerne fangede flere fisk end spinnefiskerne.
Og så ser det dælme flot og imponerende ud, når de garvede står og laver det ene perfekte kast efter det andet.

Jeg havde ellers lovet mig selv, at jeg aldrig ville blive fluefisker.
Men - jeg havde også lovet mig selv, at jeg aldrig ville bruge Powerbait i P&T søerne ;-)

Kommentar fra: gypsy d.13-12-2007 18:43:36
jeg må ærligt vedgå at jeg er total,amatør, når det drejer sig om fluefiskeri,hvordan fanger man f.eks.en torsk, eller en ål,eller en skrubbe,på flue?? . jeg kan tænke mig,at i bruger,en stor flue,og synkeline,kan det passe?for disse fisk er jo bundfisk,ikke?
henning.

Kommentar fra: kludder d.13-12-2007 18:59:55
gybsy
nu er du allerede ved at sætte fluen for enden af dit grej--nu, er du i min verden allerede i yderligheder/hardcore vedr fluegrej- torsk fanget på flue har jeg læst om men det andet---hver ting til sit---jeg oplevede at finde mig selv i koma med en spinnestang hvor jeg bare drejede på håndtaget med en spinner på, hvor jeg irreteret kiggede på de "latterlige fluefiskere med solbriller på" (der ovenikøbet fangede fisk)
Da jeg mærkede hugget for første gang på fluen var jeg solgt(bærer nu solbriller)

Kommentar fra: kludder d.13-12-2007 19:11:53
jeg korrigerer lige min halelulja tale om fluefiskeri
når jeg ind imellem fluefisker bærer jeg solbriller(sikkerhed)

Kommentar fra: gypsy d.13-12-2007 19:28:31
hej kludder .ja selvfølgelig må man bruge solbriller,det gør alle fluefiskere,(sikkerhed),men de der polaroid briller,koster det hvide ud af øjnene,så har man ikke brug for briller,he.he.men hvorfor skal det endelig,være solbriller? kan man ikke bruge de der briller som følger med,når man køber en familiepakke med fyrværkeri?? .det er nogle der siger at man kan fange al slags fisk med flue.ville gerne vide hvordan,
m.v.h. henning.

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
tarutta4832
udland664750
Bersaerk4724
redvultur4712
bennylaarsen4705
Jan R. Jensen4650
Kust#64637
toraa4631
renefrh4625
simon agerholm4611
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Camping and Cooks
DSF
Flere links
Kontakt