Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12140
Bornholmske ørreder...
Hvorfor forsvinder...
Stor opbakning til...
Dårligt nyt for haj...
Tjek sælen: Forskn...
Fynsk forslag: Hver...
Usædvanligt for års...
Havbrugene: Fisk er...
El-fiskeri: Fisker...
Tangfarm på vej i O...
Flere nyheder
Nyt sidste år
DMI: Vandstanden ha...
DMI advarer mod far...
Lystfisker John vil...
Helnæs: Hvor skal n...
Naturfredningsforen...
Læk af 100 ton gødn...
Erfaren lystfisker:...
Slamudslip og massi...
Fra beton til natur...
Særlig klumpfisk fu...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Snik-Snak
Er Danske lystfiskere dumme?
Indlæg af: BSE d. 02-01-2008 20:16:38
Jeg vil ikke starte med at sige undskyld, hvis jeg med dette indlæg støder nogen på manchetterne.

Er Danske lystfiskere dumme, eller ved vi bare ikke hvad det er vi render rundt og foretager os?
Jeg tror det ikke.

Men hvad er der så galt?
Kan det være følgende spørgsmål?

1.Er der virkelig ingen der sætter sig ind i landet love og regler inden de kaster sig ud i en af de mest udbredte hobby aktiviteter i det ganske Danske land?

Jeg må godt nok undres.


Kommentar fra: nuggipeer d.02-01-2008 20:27:44
godt nytår.
enten er du ikke kommet over nytåret,eller også er jeg ikke, men jeg har ikke rigtig fat i hvad det er du mener.
du er nød til at uddybe det lidt mere,
men det kan selvfølgelig godt være at jeg er dum og ikke forstår det du mener.
mvh peer

Kommentar fra: sini1007 d.02-01-2008 20:28:46
Hej BSE

Forstår godt dit synspunkt, Men det jo netop derfor der er så mange der nyder denne sport, den starter ved sin Farfars sommerhus med en bambusstang med noget snøre og en prop og man husker sin første skalle eller aboore, Men ja man burde give sig tiden at lære dem, Problemet er nok, i sidste ende at der ikke er noget kontroll som så, Så man regner med at det nok ikke er så ulovligt eller forkert at fiske de forkerete steder eller uden gyldig tegn. Var der mere kontroll tja så tror jeg problemet ville være minimalt, Forstil dig at politiet lige pluslig ikke var mere fesk. på motorvejene, Der vil ikke gå lang tid inden folk begyndte at snige sig langt over de 130KMT , Så grunden til det ed fiskeriet er at de ikke mærker eller føler de konsekvenser der ved evt. ulovlig fiskeri, Mange mennesker tænker ikke længere ud i tiden men på nuet, Sådan har mennesker nu altid været, Men der er da kommet meget mere fokus på det nu. Og vil mene vi er blevet bedre til at beskytte Naturen end for blot 15år tilbage, Der langt til mål men så længe vi er på vej i den rigtig retning, ved man det der bliver gjort er det rigtige...


Mvh

Sini

Kommentar fra: Rødsgaard d.02-01-2008 20:29:01
Mon ikke de gør, men materialet er så mangelfuldt at det er svært. Hvor kan du finde definitionen på blank/farvet eller opgænger/nedgænger, så definitionerne kan bruges til noget.

Hilsen
Peter

Kommentar fra: juhuubi d.02-01-2008 20:34:43
jeg tror faktisk der er ekstremt mange lystfiskere der er i tvivl om for eksempel fredning zoner ved vandløb. det er jo ikke alle der lige har en gps med ud til kysten for at kunne udmåle nøjagtig de 500 meter og når man ser på et kort kan det også være svært lige at vide hvor nøjagtig det er.
Jeg syntes man skulle bruge nogen af de mange penge der rent faktisk er fra indtægter på det statslige fisketegn på at gøre som de har mange steder i sverige... nemlig en gul pind der markerer at her begynder fredningen.
Jeg er begyndt at arbejde i fredericia og derfor er vejle fjord jo et oplagt mål for kystfiskeri, men jeg har bare mine bekymringer om alle de forskellige fredningszoner der er, og hvor de starter og slutter.. og det er jo lidt ærgeligt det er tvivlen der faktisk holder en fra at fiske på pladser hvor det rent faktisk er lovligt.

Kommentar fra: BSE d.02-01-2008 20:41:03
Sini. præcis.

nuggipeer. Måske en kombination ;-)

Rødsgaard. måske det var en opgave for DSF at få lavet en sådan ;-)

Kommentar fra: Rødsgaard d.02-01-2008 20:49:17
Du kan jo spørge dem!

Hilsen
Peter

Kommentar fra: smokie1 d.02-01-2008 21:32:33
Nu er det ikke fordi jeg vil strø om mig med visdoms-ord men " der er forskel på dumhed & uvidenhed".

Tror at dumheden ligger i den manglende imformation.

Smokie.

Kommentar fra: BSE d.02-01-2008 21:39:15
Korrekt smokie1

Men det er sku da dumt, ikke at sætte sig ind i reglerne omkring det man foretager sig ;-)

Kommentar fra: Kystfisken d.02-01-2008 21:51:56
BSE,

Jeg tror ikke lystfiskere er dummere end andre. Der er indenfor alle grene altid nogle som forsøger at skyde genvej til succes og som er ligeglad med andre.

Ved kysten giver det sig udslag i dem som lader kroge og liner flyde. Fisk de ikke gider tage med hjem og alligevel slår de dem ihjel og lader dem ligge på stranden (store rimter f.eks.). Fiskning i fredningszoner og uden fiskekort. Hjemtagning af undermålere osv.

Mange er udmærket klar over, at der eksisterer regler. De er bare ligeglade med dem og hvorfor bruge tid på at sætte sig ind i noget man alligevel er ligeglad med :-(

Det er desværre sådan, at det ofte godt kan betale sig at snyde og at dem som folk kigger efter og beundre for alt det de når (af material velstand) netop er dem som tager let på reglerne.

Kommentar fra: finndgh d.02-01-2008 21:58:45
JA

Kommentar fra: obw d.02-01-2008 22:18:07
Lystfiskerens ti bud.
1 Fisk aldrig ulovligt.
2 Overhold alle bestemmelser, der gælder for klub og kortfiskevande.
3 Overhold de gældende bestemmelser om fredningstider,fredningsbælter og mindstemål.
4 Sæt alle undermålere ud igen,hvad enten de er levende eller døde.
5 Fisk kun med lystfiskergrejer. Anvend fortrinsvis fangstnet til landing.
6 Fisk aldrig alene i stærk strømvand,på havet eller på isen.
7 Respekter andre lystfiskeres fiskeplads. Hold rimeligt lang afstand.
8 Undgå enhver form for støjende og gerende adfærd.
9 Afliv ikke flere fisk, end du har brug for.
10.Gør, hvad du kan og formår, for at bekæmpe enhver art forurening af vandløb, havområder, og naturen.
Sitat, fra Lystfiskerens Lommebog 2008 pris 99.00kr.

Kommentar fra: smokie1 d.02-01-2008 22:58:18
I nogle fiskevande som feks da sinni fik ørene i maskinen på silkeborgsøerne hvor ejerne faktisk burde lægge flydespæring ud over lige netop deres vand er det næsten umuligt at finde ud af reglerne.

Alså vil man fiske skal man ringe til alt hvad der hedder mundighedder og lokale mafioso-lystfiske-foreninger = regn med 3ugers hårdt arbejde med at opsnuse regler inden du vil afprøve et nyt fiskevand !!!.

Nu vi er ved emnet vil jeg ikke lægge skjul på min personlige mening og div rampelag-foreninger / lystfiskeklub`er.

Først rampelagne = små fede 50`årige mænd som lidder af en pengegriskhed uden lige, de for udleveret et styks bådrampe af kommunen som i forvejen er betalt af skatteborgerne.

Derefter købes 10meter rør og en sæk cement, rørene bukkes og hullet graves , derefter bliver de bukkede rør sat sammen og støbt ned, den gamle hængelås for lavet X antal nøgler og foretningen køre.

1 gang om året slibes og males rørene og derefter står den på hårdt arbejde med de stuvede kartofler og stegte ål ( behøver jeg nævne snaps & øl ), og kasseren holder en lille tale om endnu et fantastisk godt økonomisk år i den lille exklusive forening.

Vi har betalt en gang gennem skatten venner !!!.

Så har vi lystfiskeforening`erne , de har i tidernes morgen fået tildelt div å-løb igen af kommunen som endnu en gang forærede at stk alle mands eje væk til en forening.( de fleste foreninger er så gamle at det er der ikke nogen der tænker over).

Der består arbejdet i at male det fine klubhus og passe yngelplejen som finas`eres af pengene fra de penge som vi betaler for det statslige fiske tegn.

Vedligeholdelsen af vandløbene har amterne stået for så den hænger kommunerne nu på. ( igen noget vi alle betaler gennem skatten)

Bevares der laves da stryg som den lokale vognmand gerne sponsere og man kan altid lokke nogle spejdere til at lægge det ud for nogle pølser & sodavand.

Der ud over går arbejdet med at tælle pengene og trække det fra som skal betales til det store forbund som ingen ønsker at være medlem af og slet ikke betale til.

Behøver jeg at skrive at festerne her er endnu bedre end hos rampelag`ene.

Prisen fra 700kr og opefter er kun for at begrænse antallet af fiskere langs å`eren , vi skulle jo nødig ha at skatteyderne som i forvejen betaler gildet fisker i vores vand vel !!!.

Jeg behøver heller ikke nævne tilskudene fra folkeoplysnings-loven som i de fleste tilfælde er betalt med midler fra 5% puljen som er beregnet til noget helt andet end at gøre velkosoliderede fiskeforeninger endnu rigere.

For at vende tilbage til tråden bruges de kolde vinter aftner med at binde fluere og lave et reglsæt som skræmmer de sidste bemidlede intresserede væk så vi kan ha vores fiske vand i fred!!!.


Selv om jeg følger reglerne & søger for at have mine papir`ere i orden er det mig en stor GLÆDE at jeg ved at HVIS jeg skulle komme til at overtræde en regl som kun kan findes hvis jeg ber om alle møderefarater i klubbens historie, og dermed for en bøde så har jeg i det mindste betalt Fiskeribetjenten`s løn gennem skatten.


Som et lille efter suk kunne man i det mindste forlange at reglerne bliver let tilgengelige.

Venlig hilsen smokie.


Kommentar fra: bigfishy d.02-01-2008 23:03:41
HAAHHAA GOOD ONE ! HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT HØRT .... Du har desværre mere end ret min ven :-)


Mvh

sini

Kommentar fra: rekke d.02-01-2008 23:08:53
smokie.
som du dog kan sige det. gir dig helt ret.
bort set fra det med de der små fede50 årige mænd ha.

mvh.rekke.
59 år

Kommentar fra: Kystfisken d.02-01-2008 23:11:50
Ja misundelse er da en grim ting. Bare fordi man ikke er med i "klubben" så bryder man bare reglerne... Fed logik.

Og jeg kører også i midterste spor på motorvejen med 50 km/h, hvis det passer mig, for jeg har betalt rigeligt med skat.

Kommentar fra: smokie1 d.02-01-2008 23:14:56
Jeg er ked af hvis du føler at jeg skydder efter dig rekke derfor en rettelse.

RETTELSE ikke alle små fede 50 årige mænd er medlem af div rampelag. ( jeg undskylder )

jeg indrømmer også at jeg pga ondt i halsen for en lille kop te med 80% rom i men er ikke beruset.

Men et gammelt ordsprog " børn & fulde folk" ( behøver ikke at skrive mere).

Hilsen smokie.

Kommentar fra: smokie1 d.02-01-2008 23:18:50
Kystfiskeren hvem siger at jeg ikke er medlem af klubben & ikke overholder reglerne ????.

Derfor behøver jeg ikke holde min mening tilbage.

Mvh smokie.

Kommentar fra: 318 rosenvold d.02-01-2008 23:18:58
smokie1: Fedt indlæg!
Kan kun gi´ dig ret , også mht. de små fede 50 årige mænd. (rekke undtaget)

Mvh. : EN TYND 50 ÅRIG MAND

Kommentar fra: rekke d.02-01-2008 23:21:58
smokie
jeg føle mig bestemt ikke ramt.tro khelle andre gør, det var en lille side bemækning.der jeg syntes det er lidt rart med lidt humre i indlægne. ja bare det var mig der havde ondt i halsen. her tænke jeg mest på romen.

mvh.richard


Kommentar fra: Kystfisken d.02-01-2008 23:31:35
Jo du må gerne komme med din mening. Du lyder bare misundelig i dit indlæg.

Man får indtryk af at klubberne er kommet let til det hele og ikke bidrager med noget fornuftigt. Derfor kan man godt "tage" lidt fra dem uden at de lider skade.

Jeg mener faktisk ikke det er helt rigtigt.

Kommentar fra: BSE d.02-01-2008 23:32:56
smokie1.

Jeg vil et langt stykke hen af vejen give dig ret.
Men den med at det altid er kommunal jord osv, ja den køber jeg sku ikke ;-)
Til gengæld er jeg ikke et splitsekundt i tvivl om at den med de stuvede kartofler og stegte ål, i mange tilfælde holder stik.
De stegte ål kommer jo nok fra rampemedlemmernes ruser, som jo står spredt med rund hånd over hele landet.
Ruser der spærrer for alle andre, så vi ikke kan fiske i det vand, som jo i bund og grund tilhører os alle.
Så min konklution er klar.
Lystfiskere er dumme, når de finder sig i at de ikke må fiske hvor de gerne vil, fordi der lige skal stå nogle ruser, så rampeforeningen kan få stegte ål og stuvede kartofler c")

Kommentar fra: 318 rosenvold d.02-01-2008 23:34:21
BSE: Selvfølgelig findes der dumme lystfiskere! MEN: jeg tror ikke man kan generalisere, at vi alle er dumme, fordi et mindretal af lystfiskere begår dumheder/ulovligheder. Det er lidt ligesom med de lastbilchauffører der ikke kører efter reglerne, de skaber et dårligt ry for deres kollegaer.

PS Jeg kender i hvertfald én lyst/kystfisker der er inde i reglerne, og overholder dem.
DU GÆTTER ALDRIG HVEM DET ER:)

rekke: Vil bare lige hjælpe dig lidt her :
ROM KAN DRIKKES UDEN ONDT I HALSEN:)

Kommentar fra: sini1007 d.02-01-2008 23:37:57
Må give Søren ret, Især til Rampen ved Hanstholm Hovededøren til Nordsøen skønhed, Man skulle tro at de gjorde bare lidt for at tænke på dem der betaler årets kortet men mæ nej ,, Året kortet koster ca300kr Jeg købte mit i Sep. i år til 150kr, Men rampen er beton ned til vandet, og en metal firekant til at stå på som ikke er nemt !!! dvs. ingen bådbro eller noget....

Det er en skam til Danmarks bedste Torskepladser

Kommentar fra: smokie1 d.02-01-2008 23:47:08
Bevares der betales da et beløb til div lodsejere og sefølgelig laves der fornuftigt arbejde i mange foreninger MEN prisen for medlemskab er som regl helt hend i vejret & signalere ikke at nye medlemmer er velkommen.

Sæt det kontigent ned til 250/300kr så alle kan være med, fiskeri kunne være en god interesse for dem som ikke har så meget at gøre med, her tænker jeg mest på børn & unge for hjem som ikke har så meget at gøre med.

Ang rampe-mafiaen tror jeg de sælger deres ål sort og betaler for ålene på den lokale kro men det kan godt være mig der har forkerte fordomme he he.

Kommentar fra: smokie1 d.02-01-2008 23:52:35
I fredericia har de fat i noget af det rigtige , nøj det er blevet dejligt ved snohøj, jeg syntes enda at det var et af de bedste stedder før de renoverede stedet.

Det giver forhåbetlig nogle turist kroner i kassen, jeg køber gerne benzin & grej når vi er der.... en pølse kan det også blive til og man kan næsten sejle helt ind i pølsevognen ;-) .

Kommentar fra: Kystfisken d.02-01-2008 23:58:25
Nej dine "fordomme" passer sikkert nogle steder.

Personligt har jeg det også meget svært ved folk der deltager i foreningsarbejde til alles bedste, og så selv sælger "byttet" sort til egen fordel. Du har også ret i at nogle klubber er lukkede fester, med rygklapperi af værste skuffe og hvor al nytænkning er en trussel, hvorfor er det bedst at kun de "gamle" venner deltager.

Men nogle ildsjæle laver også i nogle klubber noget rigtigt godt arbejde, både praktisk og politisk, som gavner den fælles interesse.

Kommentar fra: rekke d.03-01-2008 00:00:57
hej igen.
ja der jo et lille minder tal der ikke rigtig kan finde ud af hvad man og ikke må, og ikke kan se forskel på hvad der er ens egen.jeg kan ikke sige hvad der er galt med dem der er så ligegyldige med alt ting.der fiske de stede hvor de ikke må. smide affald alle vejne det vare sig ved, kyst, sø, å,.man kan blive så eder gal nå man komme til vandet. så lægge der tomme øl sodavands dåser, mad rester og line rester osv osv.jo så bse. tro sk. godt de ved hvad der er af regler.men de tænke nok som så hvad fane reger det mig, os.der komme nok et fjols og rydder lidt op.

mvh.rekke

Kommentar fra: dytti2 d.03-01-2008 07:25:36
Det kunne være at man skulle gøre som tyskerne.
På samme måde som jægerne herhjemme skal igennem div. kurser og prøver inden de må gå ud med kanonen, skal man i Tyskland have bestået et fiskekursus inden man må tage stangen i hånden.


Kommentar fra: NanoQ d.03-01-2008 11:41:50
"MEN prisen for medlemskab er som regl helt hend i vejret & signalere ikke at nye medlemmer er velkommen.

Sæt det kontigent ned til 250/300kr så alle kan være med, fiskeri kunne være en god interesse for dem som ikke har så meget at gøre med, her tænker jeg mest på børn & unge for hjem som ikke har så meget at gøre med."

De fleste foreninger jeg har været medlem af, sætter kontingentet så foreningens økonomi hænger sammen - og ikke mere end det. Det er vist de færreste foreninger der budgetterer med overskud.

husk også at de foreninger der har valgt medlemskab af DFS også skal betale dertil. Det fremgår også af kontingentet. Dette kan medlemmer dog få refundreret, hvis de er medlem af DFS flere gange.

Vores lille lokate forening ligger i den billige ende. Vi er ikke medlem af DFS, vi har intet fiskevand, hvorfor vi heller ikke skal betale for leje til lodsejere mv. Alligevel kan vi ikke gøre det billigere end 300,- pr. år. Grunden til at vi kan holde det så lavt er, at vi tjener lidt penge på at hjælpe en teaterforening med opsætning af podier.

Skulle vi betale for leje af fiskevand, ville vores kontingent ligge på niveau med alle andre.Kommentar fra: Johannesfluen d.03-01-2008 12:05:52
Gennem mit foreningsarbejde har jeg en klar fornemmelse for, at rigtig mange ikke orker at lede eftergældende regler, og iøvrigt stort set fisker på heldet og andres bamhjertelighed mht. at videregive information.

Og der er ikke mange kroner i et alm., foreningsbudget til at ændre ret meget på det. det hænger på nogle få ildsjæle.

Fredningsbælterne bliver vel snart tilgængelige for enhver, som gider gå ind på denne hjemeside. Der mangler ikke så mange nu.

fd.dk

Kommentar fra: sdanboe d.03-01-2008 16:32:22
https://www.retsinformation.dk/

Her ses en ny oversigt over Sjællandske vandløb

Søren

Kommentar fra: sdanboe d.03-01-2008 16:33:16
Fredningsbælte-oversigt

Kommentar fra: trindel d.03-01-2008 17:07:08
Jeg har fisket i omkr. 45 år og da jeg aldrig har fisket en h-ø med untagelse af 1 stk (tror jeg) som 14 årig, aner jeg ikke hvad forskællen er på en opgænger, nedfaldsfisk eller de andre betejnelser der findes i den kategori da jeg primert har fisket på havet, men da jeg agter at trolle en del til sommer så får jeg prøve at tilgodegøre mig lidt viden i emnet.

Det som er en selvfølge for nogen mht. viden om et specifikt emne er det ikke for andre.

Når jeg spuler filmen rigtigt langt tilbage så har jeg også fisket en abbore i -71

Og jeg føler mig ikke specielt mere dum en andre, jeg har blot kommet til et sted i mit liv hvor jeg tør indrømme en manglende viden på visse felt uden at mentalt gå i stykker.

Kommentar fra: sdanboe d.03-01-2008 17:26:06
Trindel:

Der er heldigvis ikke så mange nedfaldsfisk og nedgængere om sommeren, så der var du heldig.
Du er bare en af de få der vil og tør indrømme manglende viden.

Vi tror vi alle ved alt om alting, men den eneste ting vi nogensinde bliver enige om, er at vi er uenige

;0)

Sort snak det sidste

Søren

Kommentar fra: jhn d.03-01-2008 17:37:36
Er der nogen, der kan give en god begrundelse for, at eksempelvis bundmede efter fladfisk skal være forbudt i et fredningsbælte, der er etableret aht. til havørred. Jeg har bundmedet i en del år og aldrig set/fanget en havørred. Burde fredningsbestemmelserne i stedet rettes mod grejet? Jeg ser - med glæde - at det nye helårlige fredningsbælte ved Gilleje Havn specifikt undtager bundmede.

mvh Jan

Kommentar fra: trindel d.03-01-2008 17:39:33
Jeg lever efter devisen : at det er bedre at være uvidende i en time end et helt liv. Og hvis du fejler gå til bekændelse direkte da der bliver brugt for meget energi på at bevise modsatsen.

Eller som min gamle mester sa til mig som lærling: når alt andet glipper - prøv sanningen!

Og nu når vi er ved det så var mit forsvar ang. spam ikke helt ret, Nu når jeg læser "seneste indlæg" er der et meget bedre fisketips w-m har fået ud af det da de spam fyldte for meget, der havede jeg fejl.

Jeg havede i min iver at forsvare skrivfriheden overset at de fleste af sidens brugere var ved at gå ned grundet de spam.

Kommentar fra: 318 rosenvold d.03-01-2008 17:45:14
Søren: Der tager du alvorligt fejl for :


DET ENESTE JEG VED ER AT JEG INGENTING VED,OG AT JEG VED ALTING OM INGENTING:)

Kommentar fra: nkosi d.03-01-2008 18:29:06
Nu ved jeg jo ikke rigtigt hvad du drømmer om, jeg mener et medlemskap på 250-300kr er da en naiv drøm.
Ved du hvad andre sport og fritidsaktiviteter koster?
Dog så kan man jo altid diskutere hvad man får for sine penge.
Måske skulle man lade dem der i laver noget friviligtarbejde, biotop forbedringer og andre forbedringer nedsættelse i kontingentet. For at på den måde give dem et tak de kan føle. Altså lade dem der ikke laver arbejdet betale, det er måske en model. Så kan jo alle være med, hvilket jeg nu tror at de alerede kan.

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
toraa4650
tarutta4452
bennylaarsen4180
saja4165
Jan R. Jensen4164
redvultur4057
udland663987
Bersaerk3968
renefrh3933
sølvglimt3888
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 119
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
DSF
Nordjydsk Havørredfi...
Flere links
Kontakt