Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12140
Bornholmske ørreder...
Hvorfor forsvinder...
Stor opbakning til...
Dårligt nyt for haj...
Tjek sælen: Forskn...
Fynsk forslag: Hver...
Usædvanligt for års...
Havbrugene: Fisk er...
El-fiskeri: Fisker...
Tangfarm på vej i O...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Lystfisker John vil...
Helnæs: Hvor skal n...
Naturfredningsforen...
Læk af 100 ton gødn...
Erfaren lystfisker:...
Slamudslip og massi...
Fra beton til natur...
Særlig klumpfisk fu...
Hval fundet død på...
Dæmning sender gyde...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Snik-Snak
Fiske-snobber
Indlæg af: Svend Erik Vardrup d. 30-07-2010 20:26:18

Efter 40 år i fiskeribranchen har jeg oplevet meget snobberi, nogen fisk er således gennem mange år blevet opfattet som ”klart” finere end andre:

Laksefiskerne talte ikke med havørred fiskerne…
Havørred fiskerne talte ikke med ørredfiskerne…
Ørredfiskerne talte ikke med geddefiskerne…
Geddefiskerne talte ikke med havfiskerne…
Havfiskerne talte ikke med molefiskerne…
_______________________________________
Og gjaldt det fiske-metoderne, var hakkeordenen sådan for snobberne:

En tørfluefisker talte ikke med en vådfluefisker…
En vådfluefisker talte ikke med en streamerfisker…
En streamerfisker talte ikke med en spinnefisker…
En spinnefisker talte ikke med en pirkefisker…
En pirkefisker talte ikke med en bundsnørefisker…


Hvordan synes du det er i dag? Er der større tolerance – eller stadig meget snobberi….?

Kommentar fra: okh d.30-07-2010 20:32:44
Det har jeg så aldrig været udefor-tværtom så har dem jeg har mødt igennem fiskeri alle været hjælpsomme
Måske er det fordi folk har ondt af stakkels mig eller fordi jeg ikke stiller tåbelige spørgsmål hele tiden! :-)

Okh

Kommentar fra: neps99 d.30-07-2010 20:51:55
Der er lidt om det.
Personligt synes jeg bedst om gedde og havørredfiskeri.Så jeg ligger lige i midten.
Men har oplevet det med grej.Der synes jeg der kan være snobberi.
Hvis grejet fanger,er det godt nok til den pågældende er dog min mening,vedr.det emne.
Vi har vil hver vores præferencer, og fred være med det.
Neps99

Kommentar fra: toolund d.30-07-2010 21:21:16
Aldrig mødt det problem, eller den person. Men jeg har hørt de gamle historie fortællere. Fortælle om dengang der var forskel på folk. Da de gik med bambus stænger og silkeliner. Der var der forskel på folk og deres grej. I dag, jeg kan da godt gå forbi en medefisker, jeg hilser pænt, men jeg stopper ikke og snakker med gutten. Det gør jeg gerne hvis der står en med spind eller flue kæp. Men det er ikke fordi jeg er en snob, jeg ved bare ikke hvad jeg skal snakke med ham om. Jeg aner ikke en dyt om medefiskeriet. Sådan er det vel med de fleste, man snakker med ligesindede tosser. Er det snobberi ??

Kommentar fra: heelgrasper d.30-07-2010 21:30:22
Personligt har jeg heller ikke oplevet snobberiet. Altså lige bortset fra folk, der synes, det er sjovere at fange på flue end med blink, men det er jo en ærlig sag.

Kigger man historisk på det, så har det nok være lidt sådan, at forskellige sociale klasser fiskede forskelligt, selvfølgelig med visse undtagelser, bl.a. pga. geografiske forhold.

Tager man København som eksempel, så ville den ufaglærte arbejder typisk fiske fra molen med meget simpelt grej for at skaffe sig noget fisk at spise. Var han lidt bedre stillet økonomisk, kunne han måske have en lille jolle eller have råd til at tage på tur med en kutter et par gange om året. Lidt bedre stillede igen kunne tage til Furesøen og fiske gedder. Og så videre. Laksefiskeret ville have været for de absolut velstillede, der havde luksusen af at faktisk have noget, der hed ferie, og råd til i denne at begive sig på en ekspedition til fx Jylland.

Grejet følger jo også princippet. I min gamle udgave af "Jeg er lystfisker" fra 1950'erne var der vist noget meget simpelt grej til fx molefiskeri, mens fluefiskeriet krævede en langt større investering. For slet ikke at tale om den tid, der måtte investeres i at lære at fiske med grejet. Ikke noget for folk med en 60 timers arbejdsuge og en månedsløn, der ca. svarede til prisen på et basalt fluesæt.

Og selvfølgelig blev der så også noget grejsnobberi for særligt fluefiskere. Fuldstændigt som man med en fed bil eller et lækkert hus kan signalere, at man er ved muffen.

Grejsnobberiet eksisterer nok stadig, men næppe for alvor det andet. Man skal ikke længere være specielt velstillet for at få råd til ordentligt fiskegrej af enhver type og fritid har de fleste også i rimelig mængde.

Og så er der selvfølgelig forskel på, hvor meget identitet, man henter i sin fiske-hobby. Ham, der har 100 fisketure om året og bruger flere tusinde kroner på det, kan næppe sige sig helt fri for at føle sig mere som en rigtig lystfisker end ham, der lige snupper et par hornfisk i sæsonen og derefter stiller stangen ind i skabet igen. Omvendt betragter samme hornfisk-fisker nok den anden som lidt af en snob med sit dyre grej og sin halv-videnskabelig tilgang til fiskeriet.

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.30-07-2010 21:41:20
Stærk analyse Heelgrasper :o)

Kommentar fra: SørenFrederik d.30-07-2010 21:47:13
heelgrasper:
Nu er jeg jo jyde og har faktisk en anden opfattelse af grej snopperiet.
Jeg kender en del der fisker mange gange om ugen, og det med forholdsvis billig grej. Ikke fordi de nødvendigvis ikke har råd til Sage og Hardy, men for en del af mine kammerater er det så inderligt ligegyldigt om havørreden fanges på en billig stang og hjul, det er naturen og det at fange en spisefisk der er afgørende. Langt de fleste har aldrig nogensinde taget et fotografi af deres fangster, de "praler" hellere når fangsten serveres som forret når der er gæster til middag.
Langt..jeg mener LANGT de fleste af dem jeg kender som er i besiddelse af rigtigt dyrt grej bruger det ikke særligt meget. De få gange om året de er ude at fiske har de bare lyst til at have det som de betegner som kvalitet med på turen. Når de så endelig fanger noget er det ligefør fisken fotograferes på både kryds og tværs. Det betyder meget for dem at andre ved hvad deres grej har kostet, skidt med om de fanger noget.

Begge to typer jeg kender er såmænd ganske udmærkede og gode venner. De ser bare forskelligt på tingene.
Hvem af dem der er mest snob ved jeg såmænd ikke.

Selv har jeg et par temmelig kostbare stænger, men min yndlingsstang er og bliver en billig Shimano...... Er jeg snob fordi jeg har et par dyre stænger i skabet? Jeg syntes det ikke selv.

Kan man lide mennesker edr man også nødt til at kunne lide forskellige indfaldsvinkler til tingene...

/sørens far

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.30-07-2010 21:54:36
@SørenFrederik
Men den holdning må det accpeterede C&R fiskeri efter laks da være dig inderligt imod...eller?

Kommentar fra: racedue d.31-07-2010 06:06:16
Jeg har da oplevet ved kysten at der kom nogle kystflue fisker iført det sidste skrig i dress og udstyr og iført "vaskebalje" om livet, der for det første ikke ville hilse, stiller sig næsten klods op af mig og kaster på kryds og tværs, selv om der ellers er masser af plads.Og så beundre jeg deres tålmodighed, efter en god halv time kørte de videre. Så kunne jeg i ro og mag passe min bombarda og flue igen.
Der er også for mange havørredfiskere der ser ned på P&T-fiskere. Det er faktisk meget hyggeligt til en hurtig fisketur, og så er det heller ikke altid ment at fange fiskene der.
Har brugt P&T til øve mig i fluefiskeri, det er rigtigt sjovt at fiske efter spottet fisk.
Hos vores lokale P&T "Børge"- kommer der mange iført Kansashabit og fiskesæt fra Aldi, der bare har fundet fidussen til at fange fisk. Hatten af for det.

Kommentar fra: Kim444 d.31-07-2010 07:50:26
-Var for nyligt ude for en fluefisker, der sendte mit spinnegrej et lettere foragteligt blik, og derefter tilbød mig, at han kunne lære mig at fiske med flue,-hvilket jeg godt kan, men ikke dyrker ret tit. Jeg fik så 5 pæne ørreder, som blev udsat igen, og mistede 2, mens han ikke fik så meget som et hug.-Hvorefter jeg så naturligvis tilbød ham, at jeg kunne lære ham at fiske med blink...;D
-Dagen efter stod han der igen, denne gang med spinneudstyr, og samme blink jeg fiskede med dagen før...Sendte ham et lille smil, og indtog min vante plads uden kommentarer...
-Rimeligt uskyldigt drilleri, og ikke snobberi, som sådan.
-Han tog iøvrigt tre fisk ret hurtigt efter hinanden.Mistede den første og største, som ville have været hans PR, fortalte han...:)

Kommentar fra: U.H d.31-07-2010 08:10:49
Snobbe-fiskeri = fluefiskeri.
Jeg stod for år tilbage oppe ved storskoven i Roskilde fjord og fiskede efter hornfisk med mit spinnegrej sammen med et par kammerater. Vi brugte bobleflåd og sildestykker og fangede ikke mange men vi fik da nogen. Så kom der er en gut og hev sit fluegrej frem og da han langt om længe fik en fisk, udbrød han lige så højt så alle ikke var i tvivl om hvad han mente: " Ja se det er en rigtige måde at fange en fisk på" Og jeg må tilstå at siden det skete, og vi snakker 6-7 år siden, har jeg altid haft et skævt øje til fluefiskeri og har ved mere en én lejlighed oplevet nogenlunde det samme. Jeg begriber til dato ikke denne kløft der er mellem de forskellige metoder. Særligt mellem fluefiskeri/Trolling som er det jeg dyrker mest. Jeg husker en tråd som var på forum her omkring store lystfiskerfangede laks. Jeg tillod mig at vise en laks fanget ved trolling i sverige af en kammerat, en laks som vejede 25,3 kg, den første laks fanget ved trolling på over 25 kg og dertil skrev en eller anden fluefisker, at han gad på ingen måde at have fanget den sådan og den eneste rigtige måde at fange sådan en på var ved flue i en dansk Å. Sikke en gang ævl, men det illustrere udemærket kløften mellem de forskellige metoder.
Min holdning er klart, at vi dyrker samme hobby, omend ved forskellige metoder og fred være med det.

Kommentar fra: Buffalo d.31-07-2010 08:11:54
jeg fisker kun med det der giver fisk og er det orm dem pågældene dag ja så er det sgu orm jeg bruger gidder ikke stå pjatte med noget der ikke kan give nok til et moltid,jeg er da godt nok ejer af en del issenkram både tør og våd fluer,spinnere,blink,voblere og en masse andet skrammel og jo da jeg har da oplevet snopper der klæder sig ud som de skal til fastelavn bare fordi de skal fiske et par timer og det samme med jægere.....he he de får sgu ikke mere på tasken af den grund

Kommentar fra: U.H d.31-07-2010 08:13:47
Fisken kan i øvrigt ses her: nb-trolling.dk bare scroll lidt ned.

Kommentar fra: SørenFrederik d.31-07-2010 09:31:42


sv.Erik: Ja jeg har meget svært ved at der dyrkes C&R fiskeri efter laks i vende hvor kvoten er opbrugt. Dels fordi man ikke kan undgå at skade fisken i større eller mindre grad, og dels fordi jeg generelt syntes det er noget rigtigt pjat og gøgl at fiske efter arter som man på forhånd ved skal udsættes igen.


Selv fisker jeg kun når der er "plads i fryseren" Har jeg i en periode fanget godt, så stopper jeg en periode til vi kommer til bunds i lagerbeholdningen fisk holder sig jo trods alt ikke gode i fryseren ret meget længere end 2-3 måneder.

STOP FISKERIET I DE ÅER HVOR KVOTEN ER OPBRUGT!!

Sørens far

Kommentar fra: renefrh d.31-07-2010 09:44:52
jeg fisker selv flue og spin, primært på kysten og i put and take..

jeg ser ikke mig selv for god til at gå med fluestangen, også stadig snakke med spinnefiskere, og hvis jeg går bag en spinnefisker som har gået det stræk igennem jeg selv vil forbi, kunne det jo være meget rart og høre om han har set noget..

og specielt nu jeg er rimelig ny ud i at fiske fra kysten, og har min første havørred til gode, så er det da rart at få råd, også selvom det er fra spinne fiskere, kan jo være de har et par gode råd til en..

og jeg har lige købt ny spinnestang til kystens havørred, som også skal ud og prøves, så kunne være rart nok og vide lidt om det og hvad folk har haft held med på de pladser man besøger..

i put and take fisker jeg også både spin og flue, snakker med folk og hører om de fanger noget, giver dem måske lidt råd omkring hvad vi har haft held med.. og kommer der nogle ud som ikke er så øvede i fluefiskeriet, kan jeg da også godt finde på at gå over og lige give dem lidt hjælp, og evt forære dem en flue..

og må indrømme at står der en spinnefisker som ikke har noget som virker, eller kun har alt for store blink med, kunne jeg nu også godt finde på at forære dem et blink..

så snak da med folk, intet er bedre end andet, og vi deler alle passionen for at fiske, hver vores arter og metoder..

Kommentar fra: nokenfisk d.31-07-2010 10:09:46
Jeg er vist nærmest en "antisnob" 8^)

Jeg kan snakke fisk, fiskerimetoder, grej m.m. med
andre uanset hvor dyrt grej, hvilken type, eller metode de bruger.

Min grejbeholdning er alsidig, til næsten alt fiskeri, og fra det billigste til det mere "pebrede"

Jeg er overbevist om, at de der kan betegnes som snobber på fiskepladsen, også er snobber i andre sammenhænge!. Vi kan jo ikke have råd til de dyreste materielle goder over hele linjen, så når økonomien ikke strækker sig til en bil, der er dyrere end naboens, kan man jo markere sig (i sit eget lille univers) på fiskepladsen evt. med et tæskedyrt flueudstyr, eller pointere at denne metode er den eneste der dur!.

Disse mennesker vil sikkert heller ikke tale med en person der står med en "håndbajer" nede på hjørnet.

Så med andre ord, er jalousi og mindreværdskomplekser nok en væsentlig del af snobberiet?.
Mvh. Kim

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.31-07-2010 10:14:18
@rnfh
Flot :o)
Tipsen er et godt forum med fiskere efter min smag - venlige, kloge og hjælpsomme. Tak for at være en del af det.

Kommentar fra: renefrh d.31-07-2010 10:30:45
vi kan jo ligeså godt hjælpe hinanden, og lad folk om at fiske det de synes om..

jeg ser mig bestemt ikke for fin til at give råd til folk som måske kun fikser 1-2 gange om året i put and take, og før i tiden hvor jeg kom meget i put and take, omkring 1-2 gange om ugen i snit sæsonen igennem og stort set altid tog fisk, hvorfor så ikke hjælpe med lidt gode råd..

der er nu også noget hyggeligt ved at snakke med en far som har taget hans søn med ud og prøve fiskeriet, og kan jo være knægten bliver bidt af det, og gælder jo om at få flere til at forstå glæden ved at fiske..

men må indrømme det sjove er at når jeg står med spinnestangen og så går over og snakker med folk, så bliver dem som fisker med prop nemmere og snakke med, end hvis jeg står med min linekurv og sage launch fluestang..

så snobberi går begge veje, og nogle af dem som ikke fisker ret meget, ser faktisk tit på folk med fluestang som nogle kloge bedre vidende fiskere som er faret vild i en put and take..

var i løkken her for nogle måneder siden med en kammerat, vi havde begge fluestangen med og ankom vel ved en 16 tiden, og ville fiske til kl 22, der kom en som var på vej hjem og sagde bare drop de skide fluestænger, i fanger sku intet på det, bare fordi i tror i er bedre end andre..

gik en fin runde og kiggede lidt, der var et par stykker som havde fanget 1 fisk hver, og ingen fiskede med flue, vi fik godt nok ingen fisk, men af alle dem som gik fra søen fra vi kom var der kun 2 som havde fisk med..


Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.31-07-2010 10:41:04
@U.H.
Den fisk – laksen på de 25 kilo+ - er for mig indbegrebet af en rigtig storlaks! Den massive krop – krogen og den enorme hale. Elsker selv trollingfiskeri med en god kammerat eller to – ude på vandet – langt væk fra alt – det er bare den totale frihed. At trolling så gi`r lidt flere storfisk end andre metoder – nu og da, gør da ikke metoden ringere…Var det sådan, skulle den fineste metode jo være den, der ALDRIG gav en eneste fisk :o)

Kommentar fra: MANFISK d.31-07-2010 10:42:44
@Sørens far

Hvad syntes du om den fiskeripolitik man bruger I USA og Kanada hvor næsten alt fiskeri er C&R, kunne du ikke tænke dig at vi får et ligeså godt fiskeri herhjemme?. Og dette med at det skader fisken, det er vist blevet modbevist i op til flere videnskabelige undersøgelser efterhånden(jeg går ud fra at du ikke tager fisken ud af vandet når du genudsætter, men trods det overlever de).

Om 100% C&R ville gavne laksebestanden i stor grad tror jeg nu ikke, men jeg syntes det er fint at alle har en chance for at fange en laks, og ikke bare dem der kommer først til mølle.

Kommentar fra: nokenfisk d.31-07-2010 10:52:08
Meget af det, der bliver betegnet som snopperi, kan meget vel være den afstandstagen og frygt for det ukendte, der jo har været meget polemik omkring med os danskere.

Her tænker jeg på accept/vilje til, at forstå fremmede kulturer!.

De der i mange år kun har fisket med orm og måske spinner, vil jo naturligt nok være nervøse for at "dumme" sig over for en fluefisker, da de ikke ved så meget om emnet.

Uvidenhed er derfor en stor knude på "kommunikations tråden"

Snopperne kan jeg kun have ondt af. De må jo få meget mindre ud af det der tæller ved fiskeriet. At leve sig ind i naturen, lade fantasien få frit løb, at stresse af/glemme arbejde, økomomi, svigermor m.m.
Mvh. Kim

Kommentar fra: Griffon d.31-07-2010 10:57:15
Man kan vel være snobbet på mange måder, det være sig valg af grej, fiskevande, foreninger, teknik og metode.
Men der er måske en enkelt gruppe som tit forveksles med snobberne, jeg tænker på "puristerne" altså dem som har fundet en specific niche indenfor lystfiskeriet og så dyrker denne med alt hvad det indebærer.
Det kan være geddespecialisten, der fisker et enkelt vand og kun går efter et mål som han måske knap nok selv kender, eller karpefiskeren, eller tørfluefiskeren der kun kommer på en bestemt strækning 3 gange om året.

I min optik er de ikke snobber, men vil sikkert være det i andres. På trods af krisekrads og uro i den store verden tør jeg godt vove en enkelt påstand, vi kan faktisk snart komme det meste af verden rundt og dyrke lige præcis det fiskeri vi finder lokkende. Om det er bonefish on the flats, big game, eller ørred i mellemamerika, så er der en god chance for at det kan lade sig gøre. Det kræver en indsats for de fleste af os, javel men målet er kommet meget tættere på de senere år.

Endelig er der en slags snobber man nok ikke kan undgå, det er disse totalt hardcore og hårdtforchromede agitatorer som på et hvilket som helst tidspunkt er villig til at fremkomme med deres holdninger og meninger, dette uanset hvor rablende og selvmodsigende de end måtte være. Deres orientering er som regel et godt stykke til højre for Djengis Khan og kun en halv meter bag Solkongen, men de er i stand til at ødelægge en hvilken som helst debat og dialog i deres iver efter at præsentere os for "DET RIGTIGE"

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.31-07-2010 11:10:32
Det er vel dybest set ”bare” et spørgsmål om at kunne glæde sig med andre mennesker - og ikke mindst glæde sig over andre menneskers succes :o)

Kommentar fra: nokenfisk d.31-07-2010 11:16:20
Det er nok også hovedparten af fiskerne der gør det. Dog lader det til, at nogle via fiskeriet får opfyldt andre behov 8^)

Kommentar fra: Johan d.31-07-2010 11:45:11
Når man peger fingre ad andre, peger 3 fingre mod én selv! Jer, der har så travlt med at udpege fisefornemme fluesnobber - prøv lige at vend den rundt. Med de fordomme, I lægger for dagen om fluefiskere, er det måske der, I skal finde forklaringen på den måde, nogle af dem møder jer.

Selvfølgelig findes der fluesnobber. Der findes også medesnobber. Og frem for alt findes der horder af folk, som nærmest lever og ånder for at få lov til at pege fingre af fisefornemme fluefiskende snobber. Meget meget ofte helt uden grund, og dermed bliver de præcis til det, de beskylder andre for! Sidstnævnte type er langt den mest udbredte!

Johan

Kommentar fra: toolund d.31-07-2010 12:09:02
Johan du er inde på noget at det rigtige. Der en en rød tråd her, når der bliver beskrevet en snob. Det er en fluefisker i det sidste nye outfit og med en tæskedyr kulpind i hånden.
Det kan jeg slet ikke genkende. Jeg er selv en af dem der køber Simms, Sage og Orvis. Altså grej til alt for mange penge. Men det er min hobby og kan godt lide noget fedt grej. Men jeg har godt mødt "muren". Ham man hilser på, ham der lader blikket glide let over personen og tænker "fluesnob". Men jeg giver ikke op så let og som regel får vi en god snak, når han finder ud af at det er bare en lystfisker som ham selv, der står foran ham. Fordomme, de eksistere skam.


Kommentar fra: nokenfisk d.31-07-2010 12:47:20
Jeg kan godt se, at det nogle steder ser ud, som om det er fluefiskerne der står for skud, i og med, at de er nævnt flere gange!.

Imidlertid må vi lige huske, at det jo ikke er fluefiskeriet som sådan, men den udøvende (måske snobbede) udøver af fiskeriet, og det uanset hvilken type fiskeri det drejer sig om.

Bliver en fiskeriform her på fisketips nævnt negativt flere gange i en tråd, afstedkommer det desværre ofte, at nogle føler det som en hetz imod dem!. Det drejer sig også om andre omtaler her på fisketips!. Se bare gyldeproblemet!. Der er mange "uskyldige" landmænd der føler sig ramte pga. nogle fås "uheld".

At vi alle er forskellige, er der vist ingen tvivl om, og hvad vi får ud af fiskeriet er også forskelligt.

Tolerance er nødvendigt, og møder man nogle der opfører sig anderledes på fiskepladsen, eller ser ud som om, at de helst vil være i fred, må man jo respektere dette. 8^)

Mvh. Kim

Kommentar fra: rekke d.31-07-2010 12:51:30
sev.
det du skrive om snobberi.mht flue,kontra spinnee, mede, hav, fiskeri. har jeg ikke selv rigtig været ude for. men kende en del grejsnobber. som kun vil havde det bedste af det bedste og se ned på dem der evt har ron thompson,grej o.l. men strot set gør det mig ikke noget. det er jo op til folk selv hvad de vil havde og betale for.jeg lukke bare af for deres pral og fis:O og fisker vider og fange lige så mange fisk som dem:O
forsat god week end.
knæk og bræk.
mvh rekke

Kommentar fra: obw d.31-07-2010 12:53:27
Der er + og - mennesker alle vegne,kender nu mest + mennesker,smiler

Kommentar fra: rekke d.31-07-2010 13:04:58
tak obw smil, du er nu et rart meneske,
god week end, til jer
knæk og bræk
mvh.rekke

Kommentar fra: obw d.31-07-2010 13:26:16
Tak i lige måde :-)

Kommentar fra: slamfisker d.31-07-2010 14:06:09
alle andres fiskeri er latterligt - mit er det smukkeste - GRINER.

I må kede jer - GRINER ENDNU MERE!

Kommentar fra: hovawart d.31-07-2010 14:14:38
Har egentlig ikke mødt grejsnobber eler lign. MEN...desværre har der jo i mange år været et "hieraki" mellem fiskearterne...Hornfisk er ikke så fine som HØ. Torsk er ikke så fine som Laks osv.....
Selv J.P Hansen kaldte jo en bog for "Ædelfisk"...hvilket i mine øjne er noget vrøvl. Den lille knægt med en kæp og en sandorm på havnen, syntes den ulk han fanger er lige så "ædel" som ham i 250.000kr's fiskemaskinen der fanger sin laks i Østersøen.. og begge fisk er vel lige ædle...

Kommentar fra: sdanboe d.31-07-2010 14:15:50
Snobberi er KUN hvad man gør det til

Kommentar fra: OleTC d.31-07-2010 14:22:20
Ja, der er vist nogen som mener at jeg er snobbet fordi jeg kun fisker med multihjul.
Ikke at det er specielt eller fint, det er bare udfordrende og sjovt, med nogle fordele og ulemper som fastspolehjul ikke har.
Lystfiskeri er lystfiskeri. Pyt med grejet - bare det er kvalitet!
mvh
Ole

Kommentar fra: SørenFrederik d.31-07-2010 14:27:44
Det er en fin tråd der er startet her. I/vi har været omkring mange ting, heldigvis ser vi forskelligt på tingene!

I det praktiske fiskeri har jeg aldrig følt mig mobbet eller mobbet andre, den form for snobberi ses måske i virkeligheden mere herinde.

Eks.: En tilfældig opretter en tråd hvor der spørges til om nogen har erfaring med en RT 9` 7-22 gr spinnestang + hjul til 299 kr.
-som regel svarer de fleste ikke ud fra deres erfaring med stangen. Næsten alle som vil svare i tråden starter op med at henvise til noget langt dyrere grej for "det har jeg & man får hvad man betaler for" "du bliver utilfreds med sådan en billig stang" osv osv
Se det er hvad jeg kalder snobberi (og pral og vildledning)
smiler
Sørens far

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.31-07-2010 15:09:07
En god tråd – primært fordi alle har ”opført” sig pænt overfor hinanden – intet snobberi – ingen rakken ned – åbenhed og hjælpsomhed – sådan :o)

Med venlig hilsen,
Svend Erik

Kommentar fra: rekke d.31-07-2010 15:20:50
en god tråd fortjener, jo også nogen gode svar og blive holdt i en pæn tone. syntes selv at der altid er en rimlig og god tone her inden,
forsat en god week end
knæk og bræk
mvh rekke

Kommentar fra: hovawart d.31-07-2010 15:32:39
HØRT--Rekke

Kommentar fra: heelgrasper d.31-07-2010 15:53:40
@SørenFrederik, lige præcis det kan jeg også nikke genkendende til. Jeg synes dog generelt, at folk er gode til at holde sig på samme niveau som spørgeren og fx i det nævnte eksempel ikke foreslår ham et sæt til 1500 kr, men måske 350-400 kr.

Faktisk er der jo også en speciel problemstilling med netop fiskegrej, for det kan være særdeles svært at gennemskue, hvad man skal investere i. Der er nogle få "modeller", man kan holde sig til:

1) Få vejledning af grejhandleren. Er han kompetent (fisker selv, har mange års erfaring, holder sig godt orienteret osv.), vil det ofte være en god hjælp. Han er jo heller ikke interesseret i utilfredse kunder. Til gengæld har han også en forretning at drive, så der vil altid være risiko for, at han prøver at sælge dig det, som han tjener mest på. Det kan være, han anbefaler et hjul til 600 kr, selv om et andet til 350 kr kunne have været lige så godt. Han ville bare have tjent 100 kr mindre. Og under alle omstændigheder, så finder han jo ikke grej til dig, som han ikke selv forhandler :)

2) Spørge fiskekammerater til råds, evt. her på stedet. Erfaring her fra stedet synes at vise, at det får man sjældent et entydigt svar ud af. Selv om man spørger om fx et helt specifikt hjul, så er der nogen, der mener, det er det værste lort, mens andre er højtlydt begejstret. Svært at blive klog på.

3) Holde sig til kendte mærker med et vist ry for kvalitet. Går ofte godt, men det er også set, at kendte mærker laver noget knap så godt. I visse tilfælde lever de højt på "mærkeloyalitet" og så kan der gå flere år, før det begynder at mærke på bundlinjen, at deres produkter er blevet dårligere.

4) Gå ud fra, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Helt generelt holder det nok på "makroplan", men næppe på "mikroplan". Hjulet til 999 kr er ret sikkert bedre end det til 99 kr, men måske ikke bedre end det til 799 kr.

5) Prøve at sætte sig ind i, hvordan tingene er lavet og hvad forskellige specifikationer betyder for kvaliteten. Næsten umuligt og uhyre svært at gennemskue. Kan godt være, at hjulet har mange kuglelejer, men i hvilken kvalitet? Kan godt være, at stangen er lavet i firmaets nyeste type kulfiber, men hvordan er den sammmenlignet med konkurrentens næstnyeste?

Der mangler de objektive kriterier (og standardiserede subjektive), der gør, at fiskegrej ville kunne testes og anmeldes som man fx gør med hi-fi-udstyr. Her laver (eller lavede, jeg ved faktisk ikke hvor udbredt det er mere) ofte i hi-fi-blade test af typen "Forstærkere til under 2.500 kr", hvor man så ender med at konkludere en test-vinder og evt. en bedst-til-prisen-vinder. Og en nærlæsning af de tests kan så ofte hjælpe en til at finde netop det produkt, som tester bedst, på det, man vægter.

Noget sådan lader sig næppe gøre for fiskegrejs vedkommende.

Kommentar fra: Kim444 d.31-07-2010 16:03:22
Jeps, en god tråd...;)-En fornøjelse at læse..:)
->Mere af det!!!

Kommentar fra: SteffenStuff d.31-07-2010 16:41:42
Hej i rare mennesker. Et lille bidrag ang. snop/mop. Jeg selv har iblandt andet fiskeri mange dejlige stunder ved åen, efter b.la havørred og laks, og i gamle dage regnbueørreder.
Jeg går ofte med rød haveflue(orm), og har desværre mange negative oplevelser, fra især frelste fluefiskere, der kun anser deres metode som det eneste rigtige, samt at deres måde at fiske et vand af, kræver mere plads og dermed konflikt med andre "irriterende medfiskere".
Oplever også at disse, ofte ild sjæle, får lavet fiskeregler ved vandet som "pudsigt" nok passer bedst til det "fine " fluefiskeri. Hvis et fiskevand ikke tåler et stort fiskepres så fred vandet indtil bestand ok, eller begræns adgang til det bæredygtige antal fiskere. Jeg ved godt medefiskeri statistisk set er mest skadeligt, hvis man skal genudsætte. Men skal man se det fra det mindst fiske skadelige synspkt.,så lad helt være med at fange fisk. Der er meget dobbelt moral blandet ind ,i det at fange en fisk. Et andet eks. hvorfor skal fluefiskere ikke bruge modhageløse kroge, de steder hvor det forlanges af medefiskere?? osv.
Bare lige et input, der nok kan holde tråd igang. God weekend, det er begyndt at ligne "åvejr igen. MVH Steffen

Kommentar fra: toolund d.31-07-2010 16:55:26
Sørens far, jeg mener ikke du har helt ret i din påstand. Hvis jeg har en formodning om at spørgenen er en nybegynder og vil hører lidt om det grej han planlægger at købe. Alt for tit møder man nybegyndere der står med noget håbløst grej. Noget en sælger har prakket ham på. Nu er jeg selv fluetosset og ved hvor meget det betyder at grejet passer sammen, for at man kan få en god oplevelse. Så kan jeg ikke se noget forkert i at komme med det råd til vedkommende om at bruge lidt flere penge og få noget man ved duer. Om det er snobberi, ja måske. Men hellere det end gutten måske køber noget lort, der bliver smidt hen i hjørnet efter et par ture og han opgiver en dejlig hobby.

Kommentar fra: Kim444 d.31-07-2010 17:07:33
Ja, eller mister drømmefisken fordi han er udstyret med noget grej, der hører hjemme i BR-legetøj..

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.31-07-2010 17:30:45
@SteffenStuff
Oplagt at fluefiskere skal bruge modhageløse kroge, hvis andre skal! Og respekt for ormefiskeri - det kan være givende, men er langt sværere end de fleste aner :o)

Kommentar fra: Johan d.31-07-2010 18:00:27
Steffen, er du helt sikker på, at der ikke er andre af verdens ulykker, vi fluefiskere er skyld i...!

Jeg kan selvfølgelig ikke på afstand dømme dig, men med det forbehold slår det mig alligevel, om ikke din negative holdning til fluefiskere er selve grunden til, at de lever op til dine fordomme. Du lyder ikke som én, der er sjov at møde med en fluestang i hånden. Ofte er det jo sådan, at vi kan spejle os selv i andre. Og hvis man møder andre med en forhåndsforventning om, at de nok opfører sig tåbeligt, ja så gør det det nok også i virkeligheden. En selvopfyldende profeti.

At der bliver lavet regler for afvikling af fiskeriet ved hårdt fisket vand, har intet med fluesnobberi at gøre. Det er en simpel nødvendighed, hvis så mange som muligt skal have en god oplevelse. Mange ormefiskere har en ret sikker idé om, hvor fisken står og vil gerne langtidsparkere ormeklasen netop der. Fint nok hvis der ikke er andre i nærheden. Men er det rimeligt, at en enkelt mand en hel aften skal besætte strækkets mest attraktive standplads. Og tænk over hvor få ormefiskere, der så skal til for at ødelægge fornøjelsen for alle andre. Bevægeligt fiskeri giver så mange som muligt en chance.

Johan


Kommentar fra: SørenFrederik d.01-08-2010 10:34:20
Med hensyn til grejsnobberi vil jeg lige henvise til en tråd på 123nu vedrørende jsb grej.
Det grej har fra starten fået nogle fantastiske anmeldelser og de fortsætter......
Men grunden til at inkanerede flue/spinnefiskere ikke syntes at det grej er interessant er nok helt sikkert at det er for billigt...... mig en gåde at status betyder så meget....
sf

Kommentar fra: toolund d.01-08-2010 11:43:07
Søren Frederik, er det en påstand du har belæg for at komme med. Der er kun et sted man kan købe det grej. Jeg er overbevist om at det er ganske udemærket grej, men som de fleste, så vil jeg gerne stå med grejet i hånden inden jeg køber og i særdelshed, når vi taler om et nyt mærke på markedet. Det har intet med prisen at gøre. Men med hensyn til at der er nogle, der gerne vil købe Sage og dvs andre dyre stænger. Ja og hvad så, nogle vil gerne kører rundt i en Volvo fordi det er en fed dyt, andre kan nøjes med en Fiat, fordi det bare er et transportmiddel for dem. Kald det statussymbol, jeg køber fordi jeg syntes det er noget fedt grej og fordi mit grej er halvdelen af glæden ved mit fiskeri.

Kommentar fra: SørenFrederik d.01-08-2010 11:57:18
tollund du er da lidt konservativ hvad? (sagt med et smil)
Grejanmeldelserne taler da for sig selv :-))
sf

Kommentar fra: toolund d.01-08-2010 12:33:03
Grejanmeldelser er noget jeg tager med i mine overvejelser, de får ikke lov til at stå alene inden jeg tager beslutningen. En person kan være vildt begejstret for en stang, mens en anden mener at det er noget slasket lort. Vi har forskellige forventninger og krav til det grej vi køber. Jeg har en gang købt købt en stang i blinde, men det var fordi den var så billig, at jeg til enhver tid ville kunne sælge den igen til samme pris. Men det er undtagelsen.

Kommentar fra: SteffenStuff d.01-08-2010 13:24:39
Hej Johan. Fordom eller ej, du bekræfter meget godt selv, med denne kommentar.
Citat."Og tænk over hvor få ormefiskere, der så skal til for at ødelægge fornøjelsen for alle andre. Bevægeligt fiskeri giver så mange som muligt en chance."
Alle andre, hvem er det? Engang var det god kotyme, at vælge andet vand, hvis stykke var optaget af andre. Dette er en anden form for hensyn, end bevægeligt fiskeri, ofte regler lavet med fluefiskeri som fiskeform. Hvem har ikke hørt om " 2 skridt , et kast". Jeg har prøvet at blive forulempet af ubehøvlet fluekonge, der stillede sig 1 mtr.bag mig ind til, jeg høfligt foreslog vedkommende at fiske 50 mtr. nedstrøms for mig, mens jeg fiskede på en fisk. Dette blev taget ilde op, og vi blev begge sure, og min natur oplevelse og hygge aften var ødelagt. Jeg mener heller ikke en mede fisker kan blokere et godt sving en hel aften, men 20-30 min.er rimelig tid til affiskning.
De frelste fiskere bruger ofte hensynet til fiskebestand som argumentation, men samme går gerne 20 stk på et godt stykke å. En rigtig god fiske oplevelse for mig, er blandt andet at nyde naturens stilhed, uden stress fra div. selvbestaltede fiske regel konger.
Hvad angår grej snobberi, så har grejbranchen en rigtig god andel idette. Hvem tror i brugere, der ligger flest penge hos grejgrossister. Mærkevare fluestænger og hjul, eller en pakke enkelt kroge til medefiskeri?????????????????
Til Svend Erik, jeg er fra en tid hvor Plough og du, var orakler, netop jeres usnoppede tilgang til fiskeriet, var forfriskende. Savner det idag, hvor det meste kun er "fint nok" hvis det er set gennem stangøjerne på en fluestang.
Til sidst, well selvfølgelig er nogle af mine betragtninger præget af mine fordomme, men jeg syntes der er en tildens til hetz fra især fluefiskere mod medefiskere, især i å.
MVH Steffen

Kommentar fra: Johan d.01-08-2010 15:21:09
Hej Steffen

"Alle andre" er flertallet. Hvis flertallet fisker bevægeligt fiskeri nedstrøms, er det ikke rimeligt, at alle skal stoppe op, rulle ind og fiske videre, når de er kommet forbi en ormefisker på langtidsparkering. 20-30 minutter...tja, måske kunne det godt gå, men ikke hvis fiskepresset er så hårdt, som det efterhånden er mange steder.

Jeg har skam mange gange prøvet at tilhøre mindretallet med fluestangen, og så indretter jeg mig efter det. F.eks. for nogle år siden på dagkortvaldet Borgen-Losen i Gaula. Vandet var lidt grumset, og langt de fleste fiskede med blink eller orm. Så jeg holdt mig væk og fiskede om natten i stedet.

Jeg synes stadig, du gør dig skyldig i det, du beskylder andre for. Tag nu ham den ubehøvlede "fluekonge", der stillede sig bag dig. Hvad har det egentlig med sagen at gøre, at han fiskede med flue. Var det derfor, han var ubehøvlet? Eller var han bare en idiot? Jeg kan sige dig, jeg har mødt mange idioter med orm og blink. Så kunne jeg med samme ret konkludere, at spinne- og ormefiskere totalt mangler sans for at færdes ved vandet. Hvad jeg har set af trampen rundt helt ned til vandet, klodset vadning osv...man tror det er løgn. Og jeg tør vædde på, at mange af dem har tænkt om mig: 'fluesnob', når mit kropssprog har signaleret alt andet end begejstring. Sådan opstår myter tit på forkert grundlag. Sandheden er, at jeg er totalt ligeglad med, hvad de fisker med, bare de vil vise lidt hensyn og færdes diskret ved vandet.

Du må lige forklare mig, hvilken sammenhæng der er mellem forbrug snobberi? Hvis du føler dig forulempet af at se dyrt fluegrej, er det vist dig, der har et problem. Du kunne let ende som en omvendt grejsnob. Dem findes der nemlig mange af - dem der føler sig lidt bedre end andre, fordi de har fundet ind til de sande værdier i fiskeriet.

Johan

Kommentar fra: toolund d.01-08-2010 15:45:31
Nu drejer debatten lidt, nu er det opførsel ved fiskevandet. Det kan der virkelig komme en lang debat ud af. Der er virkelig nogle med et alt for stort ego derude og de findes med flue, spind, orm og pilk. Men det har intet med snobberi at gøre. Det er mig, mig, mig og hvad kan jeg gøre for mig. Dem har jeg mødt alt for mange af. Det er de samme personer der stiller spørgsmål ved myndighedernes forvaltning af lovgivningen. De er hævet over lovgivningen og god opførsel. Man møder dem, når de vader ind foran dig på revlen længere ude. Man møder dem, når man ligger i pontonen lidt fra kysten og man bliver tæppebompet med et blink, indtil man fjerner sig fra den plads han har udset sig.
Det har intet med grejvalg, eller tøjmode at gøre. De er bare nogle idioter.

Kommentar fra: SteffenStuff d.01-08-2010 16:21:19
Du er en meget klog fluekonge, Johan.
Hvis et flertal af dig en dag dukker op på brinken skal jeg nok forføje mig så du kan udføre dit flertals bestemte fiskeri.
Fluefiskeri ved vandløb er en pladskrævende ting, og fiskeren vil helst ikke rulle line ind da det ødelægger rytme. Og så er det naturligvis praktisk hvis man driver bevægeligt fiskeri.
Nu kender jeg godt det trikcs med at udtale sig på det tavse flertals vegne, det giver altid respekt. Igen kan jeg konstatere du nok er netop den type jeg omtaler. Jeg kommer en del i gudenå og møder af og til "nogle" fluefiskere der går ude i åen for bedre at lave underhånds spey kast. Det er zone 1 bjerringbro. Jeg har faktisk aldrig set spinne/medefiskere gøre det samme.
Og det er irreterende, det vil jeg medgi dig. Hvis fiskepres er så hårdt, hvorfor er det så umuligt at acceptere nogle kom før mig, så jeg må tage andet sted hen. Det kræver en meget solid egoisme at have, din tilgang. I det hele taget tror jeg vi snakker om to forskellige verdener.Du ved kyst, og jeg ved å. Du må lige forklare hvad du mener med dette. Citat"
Du må lige forklare mig, hvilken sammenhæng der er mellem forbrug snobberi? " Hvad ???
Jeg er temmelig ligeglad hvilke grej andre går med, bare mit eget er i forsvarlig tilstand til den type fiskeri jeg udføre pågældende tidspkt.
Men du godeste hvor fylder sådan fluefiskere som dig, meget. Jeg kender mange mere afslappede fluefiskere end du, som ikke mener de har første priotet her på jorden.
Selvfølgelig er nogle af mine meninger fordomme,
men det har jeg jo skrevet før.
Nu har jeg så ifølge dig, udtalt mig på en minoritets gruppe vegne. Ti fluefiskere som dig har alt ret og visdom her i verden.
Forsat god weekend Johan, jeg vil ud i en lille båd, hvor jeg ikke er i vejen.
Tænk lige over den her engang mere.
Hvis fiskepres er så hårdt, hvorfor er det så umuligt at acceptere nogle kom før mig, så jeg må tage andet sted hen. Det kræver en meget solid egoisme at have, din tilgang.
MVH Steffen
Steffen

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.01-08-2010 16:23:28
Lidt trist at høre - at snobberiet tilsyneladende stadig trives i bedste velgående. Det er godt nok ikke noget, man sådan går og taler om, og det synes måske derfor ikke at eksistere, men de forskellige indlæg viser da med al tydelighed, at der er mange, der føler snobberiet på egen krop - og at dette snobberi ofte ødelægger meget for dem, når de fisker. Hvad gør man?

Kommentar fra: Johan d.01-08-2010 16:39:51
Steffen, på baggrund af det indlæg må jeg give dig ret i én ting. Du er en meget fordomsfuld mand! Og hvis jeg skal konkludere ud fra samme indlæg, også en mand med visse læse-vanskeligheder;-) Du har i hvert fald ikke forstået meget af det, jeg skriver, om overhovedet noget.

Mht. sammenhængen mellem forbrug og snobberi, så var det såmænd et spørgsmål på baggrund af noget, du skrev: "Hvad angår grej snobberi, så har grejbranchen en rigtig god andel idette. Hvem tror i brugere, der ligger flest penge hos grejgrossister. Mærkevare fluestænger og hjul, eller en pakke enkelt kroge til medefiskeri?????????????????"

Johan

Kommentar fra: SteffenStuff d.01-08-2010 16:53:26
Hej Toolund, bare en kommentar til drejning af debat. Jeg kan læse fra sew startoplæg det ikke kun drejer sig om grejsnobberi, nok mere tolerance os fiskere imellem. Jeg syntes osse det hurtigt bliver "lidt" personligt, men det er jo en klasikker sew her har bragt i spil.
Snobberi drejer sig vel om at nogle føler sig bedre og med større rettigheder end andre.
Hvordan det så giver sig udslag er der mange eksempler på. Der er rigtig mange vinkler til dette. Lur mig om de fleste fiskere ikke drømmer et fiskevand, som kun de kender til, med mega fisk og oplevelser, som man så kan prale af dog uden at fortælle hvor.
mvh Steffen

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.01-08-2010 17:03:45
Gode Steffen, sådan et fiskevand - med monster store dit og dat, har jeg været med i flere gange, men tro mig: - Det er ikke sagen ikke at kunne dele sine oplevelser med sine gode venner, eller tage dem med på tur. Det er bare ensomt -
ja, sådan opfattede jeg det :o)

Kommentar fra: SørenFrederik d.01-08-2010 23:50:57
Go´ debat du har startet SEV.
Jeg følger i øjeblikket på "tavs afstand" en tråd på 123nu der går på JSB stænger.
Alle anmeldere stort set er enige om at den stang som JSB sælger til 100 kroner er fuld på højde med stænger der koster 3000+
Alligevel ligger det i luften(og skrevet) at rigtig mange for at sige det lige ud: Ikke vil vise sig i fiskeforeningen eller ved vandet med sådan en stang eller for den sags skyld hjul.
Hvad grejsnobberi angår må det da siges at være ´toppen af poppen´, for man får jo lige det sidste med når man så køber en stang til 3000+: altså et dyrt mærke og et stangrør ogsåp med dyrt logo på og måske en extra but plugg

Jeg vil stadig poientere at ovennævnte er skrevet med et smil på læben, og ikke for at hænge nogen ud, for principielt er jeg kold over for den slags snobberi :-))
Sørens far

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.02-08-2010 00:24:30
Vi udloddede i en periode en række fluestænger og liner på 123nu - men fik faktisk en hel del retur efter en uges tid, fordi de heldige blev udsat for anonyme trusler samt pres fra den lokale grejhandler, samt vennerne til samme...
Nej, det er store ting, man oppe mod, når man tilbyder 3000,- kroners stænger til 100,- kroner :o)

Kommentar fra: ToTo_G4M3R d.02-08-2010 00:29:10
jeg møder en masse fiskere når jeg er ude.... enten det er fluefiskere, medefiskere, spinnefiskere, søfiskere, åfiskere, kystfiskere, molefiskere, eller andre fiskere. så plejer vi altid at få en go snak om alt muligt fisketing, jeg har sku ikke oplevet nogen snobbethed, og heller ikke selv været snobbet.

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.02-08-2010 00:29:58
PS. men vi har da vist også stænger, der er lidt
dyrere :o). Og helt "No Name" er det ikke, idet vi kun anvender japansk MITSUBISHI graphite til vores klinger.

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.02-08-2010 00:42:36
@ToTo
Sådan skal det da også være :o)

Kommentar fra: Johan d.02-08-2010 00:43:39
Jeg vil ikke kloge i stænger, jeg ikke har prøvet. Men det tænder nogle røde lamper her, når du reklamerer med, hvilken grafit, der er anvendt. Det siger nemlig meget tæt på ingenting om, hvor gode stængerne er.

Johan

Kommentar fra: Svend Erik Vardrup d.02-08-2010 00:57:20
Enig - først når man har prøvet en stang selv, ved man, om den passer en!

Kommentar fra: derrick d.02-08-2010 01:03:04
Ham her ser ned på os allesammen.

youtube.com

Helikopterfiskeri lol /enjoy

Kommentar fra: nokenfisk d.02-08-2010 07:47:03
Jeg har allerede nogle udmærkede fluestænger liggende. 2 af dem har aldrig været brugt - MEN!

Jeg ville ikke besinde mig 2 gange, hvis jeg fandt en fluestang til 100.- kroner med evner, vægt og kvalitet som en 3000.- kroners stang.

Det ville nok oven i købet ende med, at jeg købte 2 stk. hvis chancen var der. Den skulle naturligvis "ligge" godt i hånden, ellers er det jo lige meget, om den så var gratis.

På fiskepladsen ville jeg ha` en god fornemmelse af, at fiske med en kvalitets stang til superpris, og hvis andre skulle få ondt af min "gode" handel, er det da deres problem 8^)

Mvh. Kim

Kommentar fra: obw d.02-08-2010 07:51:23
Nu vil jeg køre op til Helsingør,for at se om der er nogle medfiskere,der vil tale,eller ikke.
Hav en god dag,og knæk, og bræk.
mvh obw.

Kommentar fra: nokenfisk d.02-08-2010 07:54:16
obw

God fornøjelse på turen. Husk nu, ikke at holde næsen for højt, så tror de andre bare, at du er snoppet 8^)

Knæk & bræk

Mvh. Kim

Kommentar fra: dytti2 d.02-08-2010 12:32:39
Jeg tror ikke at snobberi på tværs af de forskellige fiskeformer, er så udbredt mere.
Dels er de sociale skel blevet mere udjævnet, og dels er det blevet tilgængeligt for alle, at komme derhen hvor fiskene er.

Til gengæld er meget snobberi omkring grejet.

Jeg er selv lidt af en "grejluder" dvs. at jeg vil ha' noget der funkler og glimter, men samtidig er en kvalitet, hvor jeg ved at jeg kan stole på det gang efter gang.

Samtidig kunne jeg aldrig drømme om at nedgøre andres grej.

For et par dage siden var i den lokale P&T sammen med konen, hendes datter og barnebarn (på 4 år)
Barnebarnet havde en lille stang med tilhørende hjul - købt i en legetøjsforretning for en 50'er.

På et tidspunkt stod jeg og fiskede med den.
Det var der et par Tyskere der opdagede - Jeg tror aldrig at jeg har set mere "hovskisnovski" udtryk i et par ansigter før.

Det var tydeligt at se snobberiet i deres fjæser.
Desværre fik jeg ikke bid - Det skulle ellers ha' frydet mit lille sorte hjerte, at fighte og lande en fisk med grej "under deres standart"

Så jo - Snobberiet findes. Bare ikke på samme måde som "i gamle dage"

Kommentar fra: slamfisker d.02-08-2010 13:11:30
Jeg kan ikke fordrage de snobberøve, som kun bruger en lang snor til at bære fangsterne i, blot fordi de mener, at en metalgalge er for lille -

meget spændende tråd - kommer der mon ikke snart med en ny :-)

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
toraa4650
tarutta4437
bennylaarsen4155
saja4150
Jan R. Jensen4104
redvultur4042
udland663962
Bersaerk3948
renefrh3913
sølvglimt3873
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 119
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
DSF
Nordjydsk Havørredfi...
Flere links
Kontakt