Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12118
Mand reddet op af k...
Hjælp til ørreder i...
Fiskene dropper Lil...
Ny art: Elektrisk å...
Sportsfiskere vinde...
Havørreder forsvind...
Dramatisk nedgang i...
Succes i Karup Å: N...
Fem åer på fem dage...
Fem åer på fem dage...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Sydfynske fisk får...
Verdens første DNA-...
Kronprinsesse Marys...
Limfjordsøsters væl...
Verdens første søst...
Usædvanlig fangst:...
Universitet: Landbr...
Trolling Master Bor...
Havnefoged begejstr...
Papirarbejde skåner...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Snik-Snak
Skulle skamme sig
Indlæg af: U.H d. 28-09-2010 17:29:49
Jeg ved ikke hvad det er, men jeg bliver altså noget harm når jeg læser sådan noget dr.dk

Kommentar fra: calle carlsen d.28-09-2010 17:34:56
Det samme her U.H., men det er da positivt, at rørerne kommer væk, man kan så bare håbe, at den omtalte overvågning bliver til noget, så nogen må bøde for synderne.

Kommentar fra: BSE d.28-09-2010 17:39:17
Jeg bliver også harm. I det hele tager er jeg harm over, at det i år 2010 STADIG er tilladt for private at benytte erhvervsredskaber til fiskeri, når der ikke er nogen grund til det, ud over at de dovne slamberter der benytter den slags redskaber, skal kunne sidde og fise den af på sofaen, alt imens at redskaberne laver alt arbejdet.
Den slags redskaber fisker helt ukontrollabelt og kan i værste tilfælde sprede unødig død og ødelæggelse til både fisk, fugle og havpattedyr.
Hvis man forbyder brugen af redskaber for privatpersoner og forbyder salg af redskaber til ikke erhvervsfiskere, ja så var vi nået et langt stykke, men ikke helt i mål. Det skal selvfølgelig i de næste mange år, følges op med en effektiv kontrol og virkelig store bøder til de formastelige.


Kommentar fra: BSE d.28-09-2010 17:50:17
For øvrigt har den slags mennesker ingen skam i livet. Det eneste de tænker på er profit.

Kommentar fra: Warrior d.28-09-2010 18:00:20
Hvordan ser et ålerør ud ? Og hvordan funker det...Ikke at jeg vil bruge det, bare nysgerrig..

Kommentar fra: U.H d.28-09-2010 18:36:48
Er helt enig BSE. Jeg kan heller ikke begribe at man for sølle 250 kr kan få lov til at fiske med 6 redskaber. (mener jeg det er?) som dybest set hører til en forgangen tid hvor ikke man havde salt til et æg og man dermed kunne ernære sig ved at fange til bordet ved siden at sit normale arbejde. Min oldefar var én af dem, men han er død for mange år siden, og det kan vi vidst godt blive enige om at den manglende mulighed for at få mad på bordet også er. Det er totalt uanstændigt og uacceptabelt at det stadig kan lade sig gøre. Og hvad værre er, er at til trods for man må og kan fiske med 6 redskaber, så skal man absolut finde på andre og mange ulovlige lurestreger i stedet for at holde sig til loven.
Med "sværdet i hånden" vil jeg gå aktivt ind i kampen for at få det forbudt, det er jeg sådan set allerede, men det er jo som at slå i en dyne når man ikke kan råbe nogen som helst op omkring alvoren af det.
Så lige et program her i dag mener det var tv2 regional, hvor man på tv fortæller om den gyldne lykke det er at ålefiskeriet i Ringkøbing fjord er bedre end i mange år og fiskerne udtaler at så er det da noget pjat at ålen er truet der er jo masser af den. Alså er tv med til at modarbejde faktum alene ved at få det til at se ud som om alt er lykkeligt og i den skønneste orden.Meget meget ensidigt. Og mediernes magt er sku en for stor magt at slås mod. Desværre.

Kommentar fra: stitz d.28-09-2010 18:38:55
Ja de skulle skamme sig. ´Men jeg syntes ikke det skal forbydes. (er ikke selv net fisker)
Men syntes at, Hvis jeg har forstået reglerne rigtigt. at det er lige i overkanten med seks redskaber per mand. dog maks 3 garn.. Burde 2 redskaber ikke være nok. et garn også et eller andet fusker grej.´. der er jo også en begrænsning af hvor mange stænger vi må fiske med..?

Kommentar fra: Gokke Bamsen d.28-09-2010 18:49:06
jeg var ude og fiske i Junget her den anden dag, og der har der været turbo fiskeri med rør i 20-30 år eller mere. Fandt så nogle pro nogle på denne tur.

De var lavet med en træ stop i den ene ende, og så snor i den anden, men en lille bøje på, så når man tager fat i bøjen så får man den gode ende op først... Altså det der ikke sker på denne strækning...

Jeg anser dette så for affald i vore vande, så smed lortet af helvede til. Synes ikke det er selvtægt da rør i fjorden ikke er fiskeredskaber.

-Gokke

Kommentar fra: kutlingen d.28-09-2010 18:54:48
Der er så vidt jeg ved ikke begrænsnting på hvor mange stænger vi må fiske med. Dog er der ved trolling i issefjorden et maxantal, men ellers ender jeg ikke til sådanne begrænsninger.
Jeg mener ike man skal forbyde fritidsfiskeriet, men det er selvfølgeligt ikke nædvendigt med 6 redskaber.
Vh Bjørn

Kommentar fra: rekke d.28-09-2010 18:58:24
nu har de rør jo altid været det helt stor bla i skive fjord, især ved lundø området. man kunne næste ikke vade ud. ude at træde på de ski..,rør. har tømt en del for ål.og smader de rør. det var især beton rør, så det var bare at klaske dem samme:O

Kommentar fra: stitz d.28-09-2010 19:00:54
ups bjørn du har ret:) det er kun ved trolling at der er loft på.. min fejl. Men jeg har da holdt mig til reglerne så :o)

Kommentar fra: waterfly d.28-09-2010 19:45:51
Ligenøjagtig Rekke, den er helt gal ved Lundø, rør efter rør ligger side om side. Men det almindelige pirat fiskeri, ved med garn fra land, sker også herude. Jeg begik selvtægt mod et sådan redskab, og det har jeg fortrudt, for det var bedre at melde det til kontrollen. Men min handling skyldes, at jeg ikke havde set dem sættet garnet, men lidt efter jeg ankom tøffede de væk. Da jeg så faldt over garnet, var jeg sikker på at de ville vide jeg ville opdage garnet, og nok ville få det fjernet, men jeg tog affære og hev det ind og ødelagde det. Nu ligger landet så sådan da jeg kørte hjem, så jeg at båden lå ved en bådbro, ved campingpladsen, men det kan jo selvfølgelig ikke bruges til meget nu. Garnet var placeret ved Jelse odde.

Kommentar fra: Fiskerstof d.28-09-2010 20:38:07
Hmm. Herre Gud. Jeg finder da tit ålerør på nogle af de strækninger jeg fisker på (de gamle af tegl). Tvivler stærkt på at de er særlige effektive og om de overhovedet benyttes. Finder også tit åledæk som bare venter på at blive fjernet en -eller anden dag.

Der er godt nok andre ting jeg kan blive mere harm over, fx muslinge- eller fisketrawlere der pløjer bunden op overalt og efterlader en ørken... -Siden muslingefiskeriets begyndelse i limfjorden vil jeg skyde på at der sammenlagt er fjernet over 100.000 ton sten fra fjordens bund. -Sten som udgør potentielle habitater og opvækstområder for yngel og fisk...

-Og så undrer man sig over at torsken ikke kommer tilbage til fjorden....

Kommentar fra: BSE d.28-09-2010 20:53:00
Fiskerstof.
Nogle gange, er man bare nødt til at begynde i det små. Begynd med at stoppe fritidsfiskeriet med redskaber.
Efterfølgende skal det selvfølgelig være forbudt at sælge redskaber, med mindre man kan dokumentere at man er erhvervsfisker.
Få så stoppet erhvervsfiskeri i ferskvande og tag så fat på de store sager som muslingeskrab og trawlfiskeri i de indre danske farvande.
Så snart vi får fjernet de sorte fisk, kan det igen begynde at betale sig for erhvervsfiskere at fiske skånsomt og miljørigtigt. Men så længe man bare lader fritidsfiskerne fiske og fange hvad de vil, uden nogen form for restriktioner og med megen lidt kontrol, ja lige så længe vil det sorte fiskeri foregå.
Fiskerikontrollen ER underbemandet, det kan der vist ikke herske tvivl om. Når de skal bruge en masse tid på at kontrollere de lovligt satte redskaber, kan de af gode grunde ikke få dækket alle dele af landet godt nok og kontrollere for ulovlige redskaber. Uden lovlige redskaber i vandet, vil det være meget lettere at opdage de ulovlige.

Kommentar fra: Rav d.28-09-2010 21:02:49
Ja helt ærlig harm over 81 rør!!!! fiskerikontrollen er sgu da til grin, har de virklig ikke noget med mere kød på!!!! hehe 81 rør!!! har sgu da aldrig hørt noget ligende..

De rør gør da ingen skade ud over at ålen har et skjule sted for deres fjende nr 1 SKARVEN.

Det skal der lige være hvis og når der kommer nogle tumper forbi og knuser dem at de kan blive træls at have liggende hvis man kommer til at træde på en stump rør.

Kan da også fortælle alle dem der ikke ved en dyt om ålerør at de fleste sander til iløbet af vinteren.

Kommentar fra: Mollybabz d.28-09-2010 21:12:01
Er der nogen der kan linke til sådan et rør. det er svært for mig at kommentere det , når jeg ikke aner hvad det gør eller ser ud. en forklaring herinde kan også gøre det.

hilsen mollybabz

Kommentar fra: OLE R d.28-09-2010 21:17:00
Fiskerstof... er 100 % enig med dig.... de lede bundskraber er til noget større skade ....

Kommentar fra: sdanboe d.28-09-2010 21:23:29
nordjyske.dk

Kommentar fra: Tommy A d.28-09-2010 22:09:59
Hjernedød holdning i artiklen.. Så fordi der er drab skal vi ikke beskæftige os med andre problematikker?!

Har det fint med ålerør, der ligger et andet sted en der hvor ejermanden forventer at finde det:)

Kommentar fra: kasperAA d.28-09-2010 22:22:41
hmm alle dem der skriver at rørene ikke gør nogen skade burde lige sætte sig lidt ind i HVORFOR rørene ligger der, JA for at fange ål! mange har så travlt med at åhhh du skal ikke sætte ruser fordi ålen er truede og når fiskerikontrollen så starter et sted så det os for galt? 81 ål rør kunne ligeså godt være li med 81 ål og hvem ville så ikke råbe om at det er svineri at tage så mange? så det sq da kun godt de er kommet igang. At det så måske ikke er det som nogen af jer gerne ville have de skulle starte med ja det der sq da ikke noget at gøre ved. Det da 1000 gange bedre at der sker bare lidt end ingenting.....

Kommentar fra: ran@vejlehs.dk d.28-09-2010 22:28:19
Ålerør, der er åbne i begge ender udgør gode skjulesteder for ål og ålekvabber.

De skal bare hældes ud på så dybt vand, at de ikke kan nås fra båden med de stænger de bruger til at fiske dem op med... hehe... så bare ud på dybt vand med dem.... og helst et andet sted end der hvor de oprindeligt er udlagt...

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
toraa4217
tarutta3973
bennylaarsen3770
saja3728
Jan R. Jensen3702
redvultur3643
udland663544
renefrh3523
Bersaerk3500
oz3bto3448
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Bonito Fish Guide
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Flere links
Kontakt