Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12166
Det regner endnu me...
Varme sender ansjos...
Sjælden hval i dans...
Borgmestre i opråb:...
Erfaren lystfisker...
Vandet stiger stadi...
DMI: Forhøjet vands...
Flere fisk og færre...
Gudenå-kommuner er...
Overrasket minister...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Hurtig hajs hemmeli...
Norges sydlige kyst...
Stort gylleudslip:...
Vadehavet invaderet...
Tilfreds dambrugsej...
Slut med danske tor...
Sportsfiskerne jubl...
Tangeværket forvent...
Lystfiskercenter. S...
Lakseopdræt går off...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Levende Agn
DSF er ikke stuerene
Spørger: Chris Olsen d. 30-10-2014 23:19:23
Hej Jeg er ny bruger, jeg har oprettet denne tråd for at støtte en af mine fiskebuddys. Han har lavet en masse detektivarbejde og fundet ud, at Verner fra DSF har taget bagdelen på landets lystfiskere.
Dyreetisk Rod kan nemlig ikke foreslå love eller lægge op til love. Så Verner lyver så vandet driver i alle de artikler eller indlæg, som han har skrevet om forbuddet. Det var nemlig Verner som ønskede, at Minister Dan lavede et forbud mod levende agnfisk.

Flot arbejde af min fiskebuddy Steen, jeg håber at der er flere, som vil kæmpe så vi sammen kan få stoppet den uberettigede lov.fiskogfri.dk

Svar fra: jks d.30-10-2014 23:55:24
Ikke brugt svar
nu er jeg absolut ikke ekspert på området men.

der bliver nok ikke tale om en lovændring, hvilket vil kræve en afstemning i folketinget.

forbuddet kommer nok som en ændring/tilføjelse til en bekendtgørelse, hvilket ministeren kan gøre egenhændigt.
og dermed har dyreetisk råd, vel heller ikke lagt op til noget, de ikke kan som du beskriver det.


Svar fra: Chris Olsen d.31-10-2014 00:27:48
Ikke brugt svar
Forslaget skal i høring først, hvis det når så langt hi hi!

Men det er da helt vildt, at DSF kan have en formand der lyver for åben mikrofon. Hvorfor indrømmede han dog ikke bare fra start, at han ville have det forbud i stedet for at lyve om alle mulige trusler. I referatet på det § 7 møde står der jo, at ministeren ikke ville lave nogen begrænsninger, men at forbedringer skulle komme ad frivillighedens vej og med rådgivning og oplysning.
Løgner Verner har ihvertfald ikke min sympati med den adfærd, hvem tager han bagdelen på næste gang?

Svar fra: toraa d.31-10-2014 05:40:19
Ikke brugt svar
Ak ja så kom den slags journalistik så også til at omfatte fiskebladene, men det kunne man jo godt forudse. Der kan vel med en vis rimelighed så spørges hvad vinder din fiske buddy ved den artikel, og dernæst er han selv medlem af DSF, og hvor i Danmark fisker han til dagligt? På sjælland er DSF jo ikke ligefrem i "medvind"
Når det så er sagt betvivler jeg altså altså stadig at det er noget som formanden for DSF skulle lyve om, men at der er ret stor sandsynlighed for en "politisk studehandel", hvor han (DSFs formand) har ment at vinde mere for medlemmerne af sit forbund, og kan ikke forestille mig at han kommer med med en sådan anbefaling til Dan Jørgensen uden at have sit bagland iorden. Givet er dog at der bestemt ikke er tale om nogen nem balancegang formanden for DSF varetager.
Mvh toraa

Svar fra: fighterwt d.31-10-2014 06:38:51
Ikke brugt svar
Minder meget om diskussionen om hvem kom først ’hønen eller øgget’

Svar fra: Chris Olsen d.31-10-2014 07:10:43
Ikke brugt svar
Hej Toraa
Ja dybdeborende journalistik får ofte snavset frem.
Det er jo betvist, at Formanden for DSF kom med ønsket om et forbud på mødet d. 20/11 2013
Og at Ministerens repræsentant på samme møde sagde, at ministeren mente at forbedringer skulle komme af frivillighedens vej.

Studehandel kan der jo så ikke være tale om, da der kun var to personer på det møde, som ønske et forbud udfra det dyreetiske, nemlig Formanden for DSF og Dyretisk Rods repræsentant Bengt.
Hvis Verner ikke havde fremført sit ønske, så ville der aldrig være kommet nogen begrænsninger, da Dyreetisk Rod så havde stået alene og Dyreetisk Rod er jo ikke rådgivende med hensyn til Fiskeriloven.

Svar fra: toraa d.31-10-2014 07:49:47
Ikke brugt svar
Derom kan der ikke være tvivl, leder man efter snavs, finder man ofte noget. Men der er nu stadig efter min mening tale om politisk studehandel, hvor der for at fremme nogle ting, har brugt andre forslag for at gøre det lettere for andre parter at tage imod disse. Og det mener jeg så også er sket her.
Mvh toraa

Svar fra: Ukendt Bruger d.31-10-2014 08:01:44
Ikke brugt svar
Hvis man kaster mudder efter andre, kan der ske en af to ting.
Man kan ramme, eller man kan ramme ved siden af.
Resultatet er usikkert.
Men ET er sikkert, man får selv beskidte fingre.
Mvh
Saja

Svar fra: Chris Olsen d.31-10-2014 08:13:24
Ikke brugt svar
Andre parter?

Hvilke andre parter skulle have glæde af et forbud mod levende agnfisk?

De ting som lystfiskeriet gerne vil have fremmet, så som bedre kystfiskeri, bedre søfiskeri og garnene ud af fjordene - de har da intet at gøre levende agnfisk?
Men er du seriøst, at fritidsfiskerne de mere frivilligt dropper fjordene fordi, at der skulle komme et forbud mod levende agnfisk?

- Det er vel kun folk med den ideologisk grundholdning som DSF har, som har en begrænset glæde af det altså dyreværnsfolk og de står vel næppe i vejen for lystfiskerne med hensyn til bedre miljø og færre garn i fjordene, hvor der jo er mange ynglefugle.

Politiskstudehandel er det ikke men et overgreb på lystfiskeriet - uberettiget, da man nemlig kan fiske levende agnfisk uden kroge i fisken.
Hvis lovforslaget da bare havde været formuleret udfra det, så havde det jo været en helt anden sag.Svar fra: toraa d.31-10-2014 13:01:21
Ikke brugt svar
Nej der er jeg så også skeptisk, for det har jo en anden dagsorden. Det jeg tænkte på er, er de andre mål for de rekreative fiskeri (når jeg skriver studehandel. Nu skrev jeg selv til Dan Jørgensen i sin tid og brokkede mig over det forbud, men han glimrer så også ved ikke at svare. Den slags haster jo ikke. Men ligefrem at påstå at DSF ikke er stueren, synes jeg tilgengæld ikke, men det er min holdning, og jeg fisker ikke selv med levende agnfisk.
Mvh toraa

Svar fra: knuden123 d.31-10-2014 13:32:20
Ikke brugt svar
DSF begår igen en KÆMPE brøler fristes man til at sige. De er desværre slet slet ikke på bølgelængde eller i kontakt med deres medlemmer, hvilket IGEN IGEN er tydelig udstillet. Hvad He...de bilder de sig ind? Hvis de skal stå som repræsentanter for alle Danske lystfiskere , var det nok på tide at Verner tvetunge fik hovedet ud af røven på Dan Jørgensen og begyndte at lugte til roserne. Det er et FAKTUM at man som medlem i mange Danske sportsfisker foreninger, er TVANGSMEDLEM af DSF. Når man tvinger mennesker ind i en forening som DSF jo vitterligt gør, så er man edderbrandbrøleme også nødt til at have føling med medlemmernes holdninger. Gad vide om det egentlig er lovligt at kræve at man skal være medlem af DSF for at have medlemskab i en lokal forening der er under DSF? Virker helt stavnsbånd agtigt.

Svar fra: Ukendt Bruger d.31-10-2014 15:47:38
Ikke brugt svar
Bare i al beskedenhed en påmindelse om demokratiet.
Man skal blot møde op i sin lokale sportsfiskerforening, og overtale de andre til at man melder foreningen ud af DSF, så er det problem løst. Magter man ikke overtalelsen, så må man jo følge demokratiets spilleregler.
Skik følge eller land fly.
Mvh
Saja

Svar fra: simon agerholm d.31-10-2014 16:15:09
Ikke brugt svar
Hmmmm ...
Der er skrevet og sagt meget vrøvl om den sag.. Hér har vi endnu en omgang.
At argumentere FOR anvendelse af levende agn, med elastik-rig, giver ikke mange etiske point.
Det svarer nok (set med de briller på) til, at man tøjrer en ged for at lokke en bjørn til... Men man husker da at fore lænken med noget blødt ;-)

Meget vrøvl skrives, og der er OGSÅ gode argumenter fra begge lejre...... Desværre går meget af det bare ud på, at pege fingre på "de andre" som er meget værre en dem der fisker med levende agn..

Det være sig erhversfiskere, P&T, laksefiskeriet..... Hvad med vinduespudserne, de er sgu da også nogle værre nogle ??? ,, sådan at gå og kigge ind af andres vinduer :-) :-)

Svar fra: knuden123 d.31-10-2014 17:45:42
Ikke brugt svar
Ærgerligt at man når man blander sig i debatten, ikke har noget konstruktivt og fornuftigt at sige :-( istedet for et sammensurium af noget alle godt kan se.

Svar fra: Chris Olsen d.31-10-2014 17:55:31
Ikke brugt svar
Hej Simon

Hvilken smerte er det lige en fisk i elastiktackle påføres?
Husk på, at argumentet for forbuddet er, at der påføres smerte ved krogen i ryggen.


Svar fra: simon agerholm d.31-10-2014 18:11:30
Ikke brugt svar
"Chris" ;
Jeg tror sådan set Dyreetisk Råd vil kunne argumentere FOR, at dette rig vil medføre en hvis smerte, og unødigt ubehag.
- Eksempelvis når gedden kommer :-)
Anvendelsen af levende agn er unødvendig, for at udleve vores hobby - og dermed kan de etiske overvejelser om denne lille niché, sagtens retfærdiggøres.

Det interessante kan måske endda være, at det ser ud til at være geddefiskere som piver, hvor de havørredfiskere som normalt anvender tobis, eller dem som jagter de store fladfisk med samme agntype - de tilsyneladende godt kan finde andre metoder..

Jeg kan sagtens forstå, at man kan føle at man mister noget af sin sport (ved et forbud), men at argumentere med "se hvor slemme de andre er", det er mangel på evne til at se indad.

Svar fra: knuden123 d.31-10-2014 18:30:54
Ikke brugt svar
Jeg fisker havørred og makrel med levende agn. Og jeg argumenterer ikke med hvor slemme de andre er. Jeg påpeger at DSF.handler IMOD medlemmernes ønske og IKKE sikrer den brede lystfisker skare ved at gå ind for stramninger og forbud der begrænser en ret stor gruppe i deres fiskeri. Man kan IKKE bare fiske med noget andet når det netop er den form for fiskeri man holder af og har fintunet sit udstyr efter. Kender geddefiskere der har grej for over 50.000 kr. MÅLRETTET fiskeri med levende agn. Så jeg kan godt forstå det stejler helt baglæns over DSF forræderiet. Men alt det kan jo være svært at forstå, når man er indskrænket til sit eget lille mudderhul eller fluefiskeri i en jysk å.

Svar fra: simon agerholm d.31-10-2014 19:42:00
Ikke brugt svar
Knuden :
Indskrænketheden må stå for din egen regning.
Som nævnt før, har jeg heldigvis haft lejlighed til at diskutere dette emne med et par involverede parter - og trods uenighed, var det muligt at både lytte og respektere "modpartens" holdninger.

Personligt har jeg fravalgt de levende agnfisk, forbudt anvendelsen i mit kommercielle fiskevand, og forøvrigt totaltfredet gedderne og alle andre arter end ørred... Fordi jeg kan - tillade mig at have en holdning, og effektuere den :-)

Forøvrigt er det bedøvende ligegyldigt, om man har grej til 500 eller 50 000 , da vi jo ikke gradbøjer etiske overvejelser over den økonomiske kam ??? , eller hvad ???

Svar fra: Brasserne d.31-10-2014 20:05:32
Ikke brugt svar
Er sgu træt af at politikerne skal smide forbud og nye love ud konstant. Hvad med at de lader folk tænke selv og tage stilling?

Det er et område man faktisk ikke endnu har kunne slå fast om fisk kan føle smerte som andre væsner. Så langt som vi er med teknologi osv, så er jeg af den overbevisning at hvis fiskene havde samme sanser, så var det blevet fastslået for længst.

Det er ærgerligt at DSF ord åbenbart bliver vejet så tungt i denne sag da de ikke repræsentere ret mange fiskere i forhold hvor mange der egentlig er.
Når det så er sagt, så er formanden/klubbens udmelding under al kritik, og de burde have meldt pas på spørgsmålet til deres holdning.

Jeg har sagt/skrevet det før, og gentager gerne. Det er ikke andet end stemmefiskeri fra Dan Jørgensen. I lig med sagerne om fx dyresex og nationalretten.

Svar fra: Brasserne d.31-10-2014 20:08:24
Ikke brugt svar
Kan da lige tilføje at jeg sjældent selv fisker med levende agn. I tilfælde af at man måske kunne få det indtryk pga. min holdning.

Svar fra: knuden123 d.01-11-2014 01:18:23
Ikke brugt svar
Simon. Du udviser en helt gennemgående mangel på forståelse for andre lystfiskere, der helt sikkert ville kunne sikre dig en toppost i DSF. Vedrører ikke mig, så fuck det attituden har du i righoldigt mål. Normalt ønsker jeg aldrig noget dårligt for mine medmennesker, men lige i dit tilfælde tror jeg sgu godt jeg vil gøre en undtagelse. Håber da at næste skridt bliver alvorlige indskrænkninger på P&T siden. Bare lige så meget at det ikke længere er en rentabel forretning at drive P&T sø. Bare så vi er enige om ikke at gradbøje etiske overvejelser i forhold til økonomi.

Svar fra: simon agerholm d.01-11-2014 06:30:49
Ikke brugt svar
Knuden :
Søreme om du ikke - igen - falder i begge de faldgruber der er, når man forsøger at diskutere etik... Først peger du fingre af "de andre", og derefter bliver det penge det handler om :-)

Slutteligt går vi til det personlige... Det er altså et lidt for lavt niveau til at JEG kan tage det seriøst, og mangler lidt perspektiv, for at kunne tages alvorligt.

Svar fra: knuden123 d.01-11-2014 08:46:12
Ikke brugt svar
Ja det er efterhånden gået op for mig Simon, at din opfattelse af alt andet end det du selv skriver er meget alternativ.
Håber bestemt ikke for alle dem der syntes det er sjovt at fiske P&T at det forbydes, lige som jeg heller ikke håber at et forbud mod levende agn bliver en realitet.
Og bare sådan lige for at slå det fast med syvtommersøm. Jeg PERSONLIGT syntes P&T fiskeri er noget miljøsvineri. Så DERFOR er jeg modstander af det, men da det er til glæde for en masse mennesker (lyst/sports/"mad"fiskere) og de helt på samme plan som jeg grundlæggende godt kan lide at fiske, vil jeg være solidarisk og IKKE tale for at denne form for fiskeri skal forbydes, selv om det grundlæggende vil passe mig meget fint.
At forstå på denne måde.
Min stemmeseddel vil se sådan ud.
Skal P&T fiskeri forbydes? JA__ NEJ X


Svar fra: Chris Olsen d.01-11-2014 08:47:32
Ikke brugt svar
Simon
F.eks. en skalle der har kun har en krog i munden og som er ude i vandet under et flåd - er den skalle under fight eller i brug som levende agn?


Svar fra: simon agerholm d.01-11-2014 08:58:43
Ikke brugt svar
Knuden ;
Dit forhold til P&T, har jo så ikke noget at gøre med et eventuelt forbud mod levende agn - udover din gentagne tendens til at "pege fingre" af andre, for at retfærdiggøre noget andet.

Det er håbløst at debattere i sådan et "rum", så det gider jeg sgu ikke spilde min tid på :-)

Knæk&bræk i weeekenden..

Svar fra: knuden123 d.01-11-2014 09:57:57
Ikke brugt svar
Nej selvfølgelig gider du ikke det Simon, for du vil kun diskutere de ting hvor du kan få lov til at have ret og ikke skal være solidarisk med andre end dig selv og dine interesser. Et klasse eksempel på egoisme som vil passe meget fint i DSF hovedbestyrelse. De har heller ikke jordforbindelse eller er i kontakt med hvad medlemmerne mener og er da slet ikke i kontakt med godt 585000 andre Danske lystfiskere, som de mener de har ret til at repræsentere.
Virkelighedsfjerne og egocentrerede.
DSF burde samle lystfiskere, ikke skabe splid. Den måde de agerer på, er splidskabende og ukonstruktivt.

Svar fra: jks d.01-11-2014 11:01:47
Ikke brugt svar
knuden123:
det er muligt det er undertegnede der ikke forstår det.
men der er sgu da ikke ret mange der går ind i en diskussion medhenblik på at give modparten ret.
og hvorfor skulle Simon og andre være solidarisk med nogen/noget hvis han/de ikke kan stå inde for det.

eller skal det opfattes sådan, at du nu er vendt på en tallerken, og er blevet så solidarisk med borgerne i Ans at du mener de kan beholde tange sø
Svar fra: knuden123 d.01-11-2014 11:15:28
Ikke brugt svar
Der er tale om en fælles sag jks. Fiskeri som under et og hvor man som lystfiskere BURDE stå sammen og værne om det vi har. Der er så mulighed for via positiv påvirkning at tilskønne til forandring.
Forbud som dette, er bare et første skridt på vejen til endnu mere regulering af vores hobby.
Og så tror jeg nok du kan regne ud at jeg ikke har en overordnet fælles sag med Tange og Ans borgerne og derfor naturligvis ikke er solidariske med dem. Jeg går ind for naturen. Søtilhængerne går ind for kulturen.
Som lystfiskere går jeg ind for fiskeri. Dyreværnsaktivister er en anden lejer og de vil i vid udstrækning have lystfiskeri forbudt.Dem er jeg sjovt nok lige så lidt solidariske med som Tange sø tilhængerne.

Svar fra: knuden123 d.01-11-2014 11:23:04
Ikke brugt svar
Nåh ja. Bare lige for en sikkerheds skyld. Simon eller andre for den sags skyld, må da gerne være af anden opfattelse end mig. Jeg vil såmænd bare gerne høre at de har forstået pointen i at vi sammen er stærkest og at det ville klæde DSF hvis de også fattede pointen. At man så vælger helt at se bort fra det, ja det er så bare et bevis på hvor tåbeligt mennesket kan opføre sig når maven er fuld og sejrens bæger er tømt.

Svar fra: Makrelsjov d.01-11-2014 11:36:54
Ikke brugt svar
Bare forbud levende agn. Der er alligevel ingen der har kontrolleret mit fisketegn i snart 5 år, så kan ikke lige se hvornår man skulle blive kontrolleret for levende tobis.

Dernæst, og det er helt sikkert komme, Simon, så forbyder vi også opdræt af ørreder til udsætning. Det jo dyreplageri. Især fordi de ikke bliver fodret. Det er jo en direkte parallel til KZ-lejrende i det gamle nazityskland, bare inden for dyreverdenen. Så bliver det ligepludseligt MEGET svært at forsyne alle de skide mudderhuller med friske fisk og SImons unaturlige og iltfattige mudderhul/Auschwitz, må heldigvis dreje nøglen om. Og lur mig om ikke om der netop her bliver ført streng kontrol, da det jo er kommercielt. Ja det bliver nok et morsomt fast indslag i "Razzia" (TV-program og fødevare og skattekontrol).

Hehe....Vi er mange der ser frem til disse nye tider og en ny sæson af det morsomme program i TV.

Svar fra: Makrelsjov d.01-11-2014 11:40:35
Ikke brugt svar
Så er der kun én fremtid for dig Simon. Vi ses nok ved trappen til Nørreport metrostation, hvor du spiller på din harmonika med højtaler og underlægningsmusik. Du skal nok få en femmer af mig.

Hav en forsat god dag. Husk at spare lidt op til de dårlige tider.

Svar fra: knuden123 d.01-11-2014 11:46:04
Ikke brugt svar
Ja jeg er desværre bange for du har ret makresjov. Og den stopper ikke der. I udlandet, går dyreretsaktivister til angreb på lystfiskere. Ikke bare verbalt, men også koporligt. Senest var der en happening, hvor aktivister direkte gik hen og lukkede nogle lystfiskeres fangster ud, alt imens de filmede det hele, for at kunne dokumentere hvis lystfiskerne blev fysiske i deres forsvar af fangsten. Så hvad stiller man op mod 2-4 fanatiske fjolser der ødelægger din dag. Deres erklærede mål er at genere lystfiskere så meget at de holder op med at fiske. Griber man til selvtægt, så har man pludselig en meget dårlig sag.

Svar fra: Ukendt Bruger d.01-11-2014 11:55:37
Ikke brugt svar
Ahh pas nu på makrelsjov.
Jeg blev tjekket to gange på to forskellige steder i 2013.
Men jeg ser nu også ret så mistænkelig ud. ;-)
Mvh
Saja

Svar fra: Makrelsjov d.01-11-2014 12:21:35
Ikke brugt svar
jojo Saja. Den kommer nok den kontrol. Men jeg fisker heldigvis oftest uden levende agn.

Svar fra: Ukendt Bruger d.01-11-2014 13:13:10
Ikke brugt svar
Jeg fisker så til gengæld aldrig med.
;-) mvh
Saja

Svar fra: toraa d.01-11-2014 13:22:38
Ikke brugt svar
@Saja: det må da i den grad betegnes som lystfisker løgn, men kun når det omhandler det mistænkelige udseende c¨,). Den køber jeg altså ikke! Knæk og bræk derude.
Mvh toraa

Svar fra: VridstedBo d.01-11-2014 17:46:54
Ikke brugt svar
Jeg har ingen problemer med at bruge hverken orm, børsteorm, maddiker, skaller, løjer, rejer eller anden form for levende agn.

Jeg har heller intet problem med at lade en dambrugsørred (som har udstået en masse halebid, transport og andet ubehag før den havnede i p&t søen) sluge en klump powerbait og fighte den med en syleskarp 3krog nede i halsen.

Det er fisk og jeg tror ikke på at de føler smerte på samme måde som højtudviklede pattedyr gør. Hvis de gjorde, ville en skalle sprælle meget mere når man sætter en krog i ryggen af den.

Jeg har noget mod at såkaldt moderne mennesker blander tingene sammen og kalder mig for en dyreplager. De samme mennesker spiser industri fremstillet kød fra dyr som også har udstået "ubehag". De samme mennesker er ejere af hunderacer som er fremavlet til at fremhæve genetiske fejl og de bliver klædt ud i tøj. Ret unaturligt for ulve, som det jo var en gang.

Hov der var lige lidt galde der skulle ud. Tilbage på sporet.

Jeg kan sagtens fiske med kunstig agn, men jeg frygter at agnfisk kun er første skridt på vejen mod yderligere latterlige lovforslag...

Svar fra: bennylaarsen d.01-11-2014 22:54:05
Ikke brugt svar
Knuden
2-4 aktivister og så? Slå dem hårdt og tag kameraet færdig slut.. ;-)

Nej det er ikke iorden at bruge vold, men det hjælper nogen gange..

jeg bruger også levende agn lige fra a-å, så jeg bliver også kriminel hvis de forbyder det.. :-)

Svar fra: Ukendt Bruger d.02-11-2014 16:00:44
Ikke brugt svar
Nej toraa, der har du jo så nok ret igen.
Vi to er jo et par mennesker med udseende med os i en sådan grad af troværdighed, at man vel nærmest bør kalde os "enhver svigermors drøm"
;-) mvh
Saja

Svar fra: toraa d.02-11-2014 16:10:29
Ikke brugt svar
Griner.
Mvh toraa

Svar fra: knuden123 d.02-11-2014 16:36:05
Ikke brugt svar
Hmmm bennylaarsen. Jeg fornemmer at du både er alvorlig og sarkastisk.
Jeg vil tage det alvorlige først, nemlig at 2-4 hurtigt bliver 4-8 og der fra går det lige pludselig meget stærkt. Når man har for få bekymringer i livet, så bliver der pludselig plads og lyst til at tage fat i noget som egentlig ikke vedrører en, men hvor man meget let kan gøre et statement klart og vise at man er til og at man har en mening. Det er ikke nået her til endnu, men det er på vej og trives lige syd for grænsen. Og det næres af modvilje og især af vold, hvor man hellere end gerne vil lade en psykopatisk lystfisker slå på sig, for at bevise at lystfiskere er barbariske møgsvin og dyremishandlere. Er der bare en lille mikroskopisk mulighed for at splitte og ødelægge sammenholdet i en interessegruppe, så er det bare et yderligere incitament til at fortsætte hetzen. DSF har desværre ikke forstået at man aldrig kan gøre ekstremister tilpas. De tror deres fjender er dem der ikke er medlemmer af DSF, men i virkeligheden er det dem selv som underminerer og ødelægger inde fra.
Og så det sarkastiske. Ja du vil sikkert fortsætte brugen af levende agnfisk, uagtet et eventuelt forbud. Det bliver så bare alvorligt,fordi det lige er det modstanderne venter på. Nemlig det synlige bevis på at lystfiskere er nogle slemme slemme nogen.

Svar fra: bennylaarsen d.02-11-2014 19:37:46
Ikke brugt svar
Knuden
jeg går absolut ikke ind for vold, men selvforsvar er jeg god til.. jeg har aldrig slået først, men slår da igen hvis andre slår mig.


Jamen vi er da nogen slemme slemme mennesker.. vi fiskere.. ;-)

Svar fra: knuden123 d.02-11-2014 20:31:52
Ikke brugt svar
Det er vi garanteret i dyreværnsfolkenes øjne og det bliver jo ikke bedre af at vi internt er uenige.
Moral, etik og personlige præferencer, præger naturligvis debatten.
Personligt syntes jeg det er skræmmende at et forbund der netop burde arbejde for rummelighed og gode forhold for ALLE lystfiskere, kan lave så eklatant en fodfejl og i den grad jokke i spinaten som i dette tilfælde.
Det er rystende amatøragtigt og vidner jo med al tydelighed om, at udvalget til topposterne i DSF har været begrænset, i og med at forbundet kun tæller ?? ca 15.000 medlemmer (de officielle tal må vi nemlig ikke få) og ud fra den begrænsede skare, er vel knap halvdelen interesseret i at være under DSF og betale til DSF, så det er kun dem der potentielt stille op som formænd og repræsentanter i kredsen og i bstyrelsen. Mens den anden halvdel egentlig helst ville være fri (Tal fra interne undersøgelser i 2 foreninger jeg har været med i) hvor det var et meget spinkelt flertal der sagde ja til fortsat medlemskab af DSF.
Når de kloge ikke gider DSF, ja så er der kun de knap så kloge til at drive værket, og så får man amatørarbejde i en stiv ugennemskuelig struktur hvor der er alt alt for langt fra toppen og ud til medlemmerne og hvor egen interesser i alt for høj grad plejes.
Og hermed står bagdøren på vid gab og "fjenden" kan komme ind og amputere Dansk lyst og sportsfiskeri i enhver henseende fremadrettet.


Svar fra: jks d.02-11-2014 21:11:18
Ikke brugt svar
1.
man kan en gang imellem undre sig over, at alle kritikkerne af DSF, ikke for længst har oprettet deres eget forbund, det burde kunne få en anselig mængde medlemmer, men det er jo nok nemmere at side sammen med de andre og hyle af månen.
2.
et forbud mod levende agnfisk er jo politisk, DSF kunne i princippet af bagdøren, være blevet tilbudt et forbud, mod at man holder sig fra C/R og P/T fiskeriet.
3.
dem der mener et forbud mod levende agnfisk er 1. skridt mod flere forbud, glemmer eller er måske ligeglade med, at laksefiskeriet i vestjyske åer for 2-3 år siden, blev ramt af et par forbud og regler om agn og udformning af kroge.
sådan er udviklingen bare

Svar fra: Makrelsjov d.02-11-2014 21:23:54
Ikke brugt svar
Spark i skridtet of albue i ansigtet og så lige ganget med 4-8 gange. Hvor svært kan det være. Man kan bare gå til krav maga. Så kan de sku lære det, de skide hippieer.

Svar fra: knuden123 d.02-11-2014 21:36:51
Ikke brugt svar
JKS.
1. Forklar hyle mod månen.
Det er ikke et andet forbund vi ønsker, det er at forbundet får hovedet ud af røven og dufter til roserne i stedet for at blive ved med at lave de samme fejl igen og igen.
2. Hvis man handler politisk og sælger en ting frem for noget andet, så er det hyklerisk og så urent trav at det skriger lige ind i himlen.
3. Man bevarede laksefiskeriet i de vestvendte åer, på betingelse af at det blev brugt modhageløse kroge og at man ikke måtte fortsætte med at fiske med orm når man havde fanget 1 laks. Fornuftige regler, der på ingen måde har forringet fiskeriet i de vestvendte åer. Forbud mod levende agn, ødelægger fiskeriet for dem der bruger disse metoder. Det er slet ikke muligt længere at fiske med levende agn når det er forbudt (ihvertfald ikke lovligt) så denne stramning er MEGET anderledes.

Og så vil jeg da lige minde dig om, at udviklingen på denne måde ikke er udvikling, men afvikling.
Hver gang man fjerner noget, så afvikler man.
Hver gang man ændrer noget, så udvikler man.
Det er denne lille forkel som DSF toppen åbenbart ikke forstår.

Svar fra: Chris Olsen d.02-11-2014 21:46:03
Ikke brugt svar
Hej jks

2. På det tidspunkt, hvor DSF kom med forslaget om et forbud, var der ikke politisk stemning for et forbud - der var slet ikke stemning for begrænsninger overhovedet - så DSF er ikke blevet tilbudt noget som helst - Verner W. Hansen er fuld af LØGN, FUP og SPIN.
3. Begrænsningerne i de vestjyske åer, de har intet med det dyreværnsmæssige at gøre, som forbuddet mod levende agnfisk jo har.
Det giver ikke mening ag sammenligne de to ting med hinanden, da begrænsningerne i de vestjyske åer jo er for at C&R-fiskeriet kan være så bæredygtigt som muligt.

Svar fra: jks d.02-11-2014 22:08:41
Ikke brugt svar
knuden123
1.
du ændre intet ved at beklage dig over DSF på dette forum, lav en forening meld den ind i DSF og ændre på det indefra, eller lav et nyt alternativt forbund.
2.
hvordan tror du politiske aftaler laves ?
3.
du glemmer belejligt at rogn og rejer ved den lejlighed blev forbudt, to yderst effektive agn typer, lige som levende agn.

Chris
du mener altså at det er bæredygtigt at fiske med levende agn.
dyreværnsloven.
§ 1. Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.

og med hensyn til dette fra dit første indlæg.
Dyreetisk Rod kan nemlig ikke foreslå love eller lægge op til love.

§ 25. Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri nedsætter et råd, der ud fra en etisk vurdering skal følge udviklingen inden for dyreværn. Rådet kan afgive udtalelser om spørgsmål inden for dyreværn. Rådet skal endvidere på ministerens begæring afgive udtalelse om særlige spørgsmål vedrørende lovgivningen om dyreværn.

Svar fra: Ukendt Bruger d.02-11-2014 22:14:57
Ikke brugt svar
Godt brølt, jks
Respekt.
Mvh
Saja

Svar fra: knuden123 d.02-11-2014 22:17:29
Ikke brugt svar
jks. tror du skal tage et minikursus i jura, inden du begynder at slynge om dig med alt for mange love og paragraffer.

1. Prøv eventuet at læsen det debatoplæg jeg har lavet. Stavnsbunden til DSF, så har du nok en forklaring du kan bruge.
2. DSF skal ikke lave politiske beslutninger. De skal arbejde for at politikkerne træffer de rigtige beslutninger..
3.Når man vil kunne dyrke C&R fiskeri efter laks, er man jo nødt til at sikre at man rent faktisk også KAN genudsætte fiskene i levedygtig stand, hvilket rogn og rejer så absolut ikke ar velegnede agn til, da de ofte er garant for dybe krogninger som ikke engang modhageløse kroge kan redde en fisk fra.
Jævnfør §25, så sammenhold den lige med C&R fiskeri på laks i vestvendte åer og fortæl mig om du kan finde nogen forskel i dyreværnsloven der giver anledning til at denne form for fiskeri, skulle være mere human end fiskeri med levende agn.
D

Svar fra: knuden123 d.02-11-2014 22:25:45
Ikke brugt svar
Glemte lige den vigtigste i §25

Chris har helt ret i at dyreetisk råd ikke kan lægge op til eller foreslå love.
Det kan de nemlig ikke selvstændigt gøre.
Dyre etisk råd, har til opgave at følge udviklingen inden for dyre velfærd.Det er faktisk deres PLIGT.
Dyreetisk råd, KAN afgive udtalelser om spørgsmål vedrørende dyrevelfærd og her skal du lægge mærke til KAN og SPØRGSMÅL. De skal nemlig spørges, hvorefter de KAN svare.
Eneste tidspunkt hvor de SKAL komme med udtalelser, er på ministerens begæring.

Så summasumarum, så hverken må, kan eller skal de på egen hånd gå ud og udtale sig om noget som helst. De er et redskab for ministeren og ikke andet.

Svar fra: Ukendt Bruger d.02-11-2014 22:33:36
Ikke brugt svar
Der sidder to fluer i min vindueskarm.
De har et godt øje til hinanden.
Og nu går de til den...

Hvad er det lige det hedder når to fluer går rigtigt til den?
;-) mvh
Saja

Svar fra: knuden123 d.02-11-2014 22:44:25
Ikke brugt svar
Jeg bliver klogere og klogere hver gang jeg er ved kysten, og det sker 3 - 4 gange om ugen.

Du har seriøst brug for mange mange flere ture hvis du skal kunne følge bare lidt med saja. ;-)

Svar fra: jks d.02-11-2014 22:55:23
Ikke brugt svar
jeg har vist ikke behov for et mini kursus for at lave Copy Paste.

jeg er ikke stavnsbundet til DSF, jeg har frivilligt meldt mig ind i en forening, hvor man på demokratisk vis har besluttet at medlemskab af DSF er et krav.

om man fisker med en reje eller en orm på en cirkel krog kommer nok ud på et. og jeg bruger ingen af delene.

ved C/R på laks bruger jeg ikke nødvendigvis, et levende dyr, for at kunne prale med, at have fanget et der er større

nu kan en hvilken som helst borger, her i landet i princippet lægge op til en lovændring, så det er jeg ret sikker på også gælder for etisk råd

Svar fra: toraa d.02-11-2014 22:59:14
Ikke brugt svar
Kors hvor i dog kan - i hører kun det det tjener jeres formål, og det eksempel med dyreværnsaktivister er godt nok langt ude, lige så vel som påstandene om Verner W. Hansen. Jeg har mødt manden i modsætning til Steen og er når økonomien tillader det også medlem af den lokale forening. Fakta baseret på en undersøgelse fra et fiskemagasin, der lever af at sælge deres blad - kan jo kun afspejle det indhold som deltagerne går ind for. Og beskylde politikerne for at skabe splid i den sammenhæng, er måske rigtig nok, men det klarer vi da ganske godt indbyrdes i forvejen.
DSF er nok ikke helt så omfattende hvad artsfiskeriet angår, som man kunne ønske sig men det har nu ændret sig en del siden starten. At der så stadig er lang vej, er rigtigt nok - men der sker trods alt ændringer i deres opfattelse.
Og påstanden om at DSF ikke skulle være tilbudt noget, må da stå helt for din regning, lige som min når jeg siger det modsatte. Konsekvent at fastholde sin egen opfattelse fremmer altså ikke samarbejde, og det forsøger DSF altså stadig.
Mvh toraa

Svar fra: knuden123 d.02-11-2014 23:07:48
Ikke brugt svar
Jamen der tager du så fejl.
Privat kan man gøre alt det man vil.
Men når man sidder i dyre etisk råd, så er man underlagt helt andre regler.
Feks må man som medlem af dyre etisk råd, ikke komme med udtalelser som privatperson og så samtidig give udtryk for at det er dyre etisk råd og deres holdning.

At du ikke behøver at bruge en mindre fisk for at fange en større fisk for at lave C&R på denne, er sådan set sagen uvedkommende.
Du har ret til at tage afstand fra denne form for fiskeri, helt på samme måde som jeg syntes det er forkasteligt at fiske C&R fiskeri på ørred og laks i sommervarmt åvand eller P&T fiskeri.
Men jeg respekterer dog at det sker, for lønnen for gydegrus arbejdet er jo netop denne form for fiskeri og P&T fiskeri, aflaster mange af vore ferske vande og lader de folkelige more sig med pelle haleløs og kalde det for fiskeri.

Rognforbud er vel i bund og grund også et spørgsmål om sygdomsspredning?
Reje og cirkelkrog?? kan man overhovedet montere sådan en satan på en cirkelkrog? Hvis nej, så er forbuddet jo sådan set bare et pseudo forbud og som sådan uden betydning.


Svar fra: Chris Olsen d.02-11-2014 23:41:13
Ikke brugt svar
Hej jks,

1) Bæredygtighed i forhold til fiskeri, det handler alene om, at fiskeriet ikke er en trussel mod bestandens størrelse.
Levende agnfisk har intet med bæredygtighed at gøre - da levende agn jo ikke har noget med bestanden af de anvendte fisk at gøre.


Da du åbenbart ikke ved, hvad indholdet af § 25 i dyreværnsloven betyder, så skal jeg da gerne lige forklarer dig det:

Det Dyretiske Rods funktion er; at give ministeren argumentation i forhold til, hvis en lov anbefalet af § 7 udvalget, den skal indføres på baggrund af det dyreetiske.

- Herudover, så er det kun, hvis ministeren finder det nødvendigt at spørge Dyreetisk råd om deres synspunkter, at de skal svare.

Svar fra: Chris Olsen d.02-11-2014 23:50:19
Ikke brugt svar
Hej toraa,

Du glemmer lige, at Fisk og Fri har kontaktet så mange lystfiskeklubber rundt om i Danmark, hvor medlemstallet sammenlagt er mindst lige så stort, som DSFs.
Disse lystfiskeklubber er alle imod forbuddet, så det er altså ikke bare de mere end 75% af de adspurgte i de forskellige spørge-undersøgelser, som er imod forbuddet.

Herudover, så er det da vanvittigt, at DSF/Verner W. Hansen, de skal have lov til at bruge deres hykleriske ideologiske grundholdninger, til at lave love for ALLE landets lystfiskere.

Svar fra: toraa d.03-11-2014 00:56:49
Ikke brugt svar
Knuden123: At forhindre sygdomsspredning ved fiskeri med rogn, og derigennem sprede sygdomme til andre vande - er altså kun noget jeg går ind for. Trods alt har jeg ingen fornøjelse ved at fange fisk, når jeg samtidigt medvirker til at sprede sygdomme, og ødelægger andres chance for at fange fisk. Så der er vi enige.
Fiskeri med rejer på cirkelkroge lader sig da gøre, kender du ikke til brugen af elastiktråd eller Stonfo's bait bånd med sliske?
Du kan se et billede her
i.ebayimg.com
jeg jeg fandt mine hos Lionfish, og går du ind under "Hvor findes fiskegrej i venstremargen, klikker en gang, popper der et nyt skærmbillede op og i den menu vælger du "Madding" så står de som nr 2 lige efter omtalen af Guldskaller til agnfisk.
Så jeg mener bestemt ikke der er tale om det du kalder et "pseudo forbud".
Chris Olsen: Nej det glemmer jeg ikke, men (og det er min mening), ligeså så meget et mediestunt som artiklen fra Steen Kehler, som ingen jo kan kontrollere rigtigheden af. Med hensyn til afstemningen i fisk og fri, er den da i mine øjne kun vejledende. Og når jeg skriver det, skyldes det altså at jeg har oplevet af folk har kunnet deltage i afstemninger - hvor de har haft mulighed for at stemme flere gange, og hvilken garanti har jeg for at det ikke har kunnet lade sig gøre der?.
Enden er så for mit vedkommende at vi ikke bliver enige, dog mener jeg jeg fortsat at DSF er mere upartisk end Steen i denne sag, som jo givet vis som skribent aflønnes for dette af Fisk og Fri. Men det er så også gætværk fra mig.
Mvh toraa

Svar fra: Chris Olsen d.03-11-2014 01:22:40
Ikke brugt svar
Hej toraa

Du kan jo selv kontrollere referatet fra § 7 mødet d. 20/11 2013 ,
Hvor du selv kan se, at Det kun var Verner W. fra DSF og Bengt Holst fra Dyreetisk Rod, som ønskede et forbud på baggrund af det dyreetisk.
Herudover så kan du ved samme lejlighed selv kunne se, at Jakob fra Naturerhverstyrelsen på ministerens vegne sagde, at forbedringer på det dyreetiske område skulle komme ad frivillighedens vej

- Så hvad er det, som du specifikt ikke mener, at du kan kontrollere rigtigheden af???

Så du mener altså, at Verner W. Hansen er upartisk?
Kan du ikke lige fortælle, hvordan det kan være upartisk, når det er Verners ideologiske grundholdninger, som ligger til grund hans enegang???

Steen Kehlers indlæg hos Fisk og Fri, det er et debat indlæg indsendt på lige fod med dem, som Verner W. Hansen og Thomas Søbirk også har fået bragt -- men du mener måske også, at Verner og Thomas har fået løn???
Alle kan sende deres bidrag ind til debatten også dig - hvad venter du på?

Svar fra: toraa d.03-11-2014 01:49:28
Ikke brugt svar
Ok nu holder jeg så ikke fisk og fri, jeg havde den opfattelse af af at han fik løn for sine artikler. Og det jeg mente var påstanden her
"Du glemmer lige, at Fisk og Fri har kontaktet så mange lystfiskeklubber rundt om i Danmark, hvor medlemstallet sammenlagt er mindst lige så stort, som DSFs." Men der kan jeg tage fejl, men nej det vil jeg så ikke i sidste ende har jeg givet udtryk for min mening herom her, og der skulle altså gerne blive tid til at fiske lidt også.
Mvh toraa

Svar fra: Chris Olsen d.03-11-2014 08:22:09
Ikke brugt svar
Hej Toraa

Debatindlæggene ligger nu offentligt tilgængeligt på Fisk & Fri´s hjemmeside, så du kan nu sagtens læse både Steen´s, og alle de andre´s indlæg - din fisketur vil med garanti blive meget bedre, når du ved selvsyn har kunnet læse, hvad de forskellige skriver og så lægge 2 + 2 sammen:

fiskogfri.dk

Svar fra: simon agerholm d.03-11-2014 08:49:36
Ikke brugt svar
Statistik er jo noget rigtig fornøjeligt noget..

Man kan få præcis det resultat man ønsker, bare man stiller spørgsmålet rigtigt, og til den rigtige gruppering ;-)

Hvis jeg opstillede en stemmeboks ude ved putsøen, og bad folk svare på, om P&T er en god idé, hvad mon der så ville være overvældende flertal for ??

Svar fra: Chris Olsen d.03-11-2014 09:25:07
Ikke brugt svar
Hej Simon,

Det mest objektive ville jo egentligt bare være at spørge, om folk var enten lystfisker eller ideologisk sportsfisker.
Forbuddet mod levende agnfisk, det er forsøgt indført udfra et ønske om at gøre lystfiskeri til ideologisk sportsfiskeri.
- Dette kan du jo ved selvsyn læse i Verner W. Hansens argumentation - Verner er forøvrigt selv medlem af en anden dyreværnsorganisation, så egentligt er det lidt underligt, at DSF har en formand, som principielt er modstander af lystfisker bl.a. dit P&T.


Svar fra: knuden123 d.03-11-2014 09:41:32
Ikke brugt svar
Spar på krudtet Chris. Simon har jo hans på det tørre indtil videre, så han har rigeligt råd til at gi den som dyreværns mand og pege fingre af de slemme slemme geddefiskere som brokker sig over DSF. Eller måske er han i virkeligheden bare bange for at rage uklar med DSF med risiko for at de sælger ham næste gang der skal laves en rævekage.
Statestik kan man læse som man vil, hvis man da kan læse. Det er der så nogen der åbenbart ikke kan.

Svar fra: simon agerholm d.03-11-2014 09:41:54
Ikke brugt svar
Chris :
De påstande er ikke underbygget af fakta.
Generelt er denne debat præget af TRO, og påstande uden indhold,, jeg gider ikke deltage i den mere, da jeg dels har en fornemmelse af, at der sidder samme person bag flere af profilerne, dels blot diskuteres for at diskutere..

Svar fra: knuden123 d.03-11-2014 09:46:53
Ikke brugt svar
Så skal du tage fat i webmaster Simon, for han kan hurtigt opklare den sag for dig og få lukket de falske profiler som du tror du debatterer med.
Syntes du virkelig det er usandsynligt at der er mere end en der mener noget andet end dig?

Svar fra: Chris Olsen d.03-11-2014 10:34:01
Ikke brugt svar
Hej Simon,

Du kan jo selv læse referatet fra § 7 udvalgsmødet, og du vil ved selvsyn kunne se, at Verner W. Hansen netop fremfører DSF´s ideologiske grundholdning, som argument for, at han ønsker et forbud.
Herudover, så har Verner altså været medlem af WWF i mange år og han har siddet i WWF´s præsidium sammen Bengt Holst i mange år.

- De ting jeg fremfører, de er fakta og du vil gøre dig selv en tjeneste ved lige at tjekke det selv, så du ikke taler mod bedrevidende.

Svar fra: Ukendt Bruger d.03-11-2014 14:41:38
Ikke brugt svar
Sjovt nok, Simon..
Jeg har haft nøjagtig den samme tanke.
Mvh
Saja

Svar fra: jks d.03-11-2014 17:36:35
Ikke brugt svar
Chris:
man kan undre sig over, at du vil prøve at overbevise mig om, at dyreetiskråd kun må svare når de er blevet spurgt, når man kan læse følgende

foedevarestyrelsen.dk

Det Dyreetiske Råd

Rådets opgave er, ifølge dyreværnslovens § 25, ud fra en etisk vurdering at følge udviklingen inden for dyreværn. Rådet kan enten på eget initiativ eller på fødevareministerens begæring afgive udtalelser om dyreværn.

Svar fra: Chris Olsen d.03-11-2014 17:51:56
Ikke brugt svar
Hej jks

Det dyreetisk råd kan komme med alle de udtalelser, som de lyster - men udtalelserne er totalt ligegyldige for en minister, med mindre han agter at indføre en lov - udtalelserne vil så alene have det formål at give ministeren argumentation.

Det dyreetisk råd kan ikke lægge op til lov eller foreslå love. -- det er alene ministeren og evt. § 7 udvalget, som har den kompetence.

- I øvrigt så er der ikke grund til at bruge mere tid på det, hvis du stadigvæk er i tvivl, så skriv dog til ministeren og hør ham ad.

Svar fra: sdanboe d.08-11-2014 20:36:20
Ikke brugt svar
husk lige på at når een finger peger frem, peger resten på een selv

;)

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
Bersaerk4148
bennylaarsen4139
renefrh4125
udland664125
redvultur4111
Kust#64091
Jan R. Jensen4090
lawson4080
Hoigaard4080
Arne Søgaard (Ny!)4075
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Camping and Cooks
DSF
Flere links
Kontakt