Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12166
Det regner endnu me...
Varme sender ansjos...
Sjælden hval i dans...
Borgmestre i opråb:...
Erfaren lystfisker...
Vandet stiger stadi...
DMI: Forhøjet vands...
Flere fisk og færre...
Gudenå-kommuner er...
Overrasket minister...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Hurtig hajs hemmeli...
Norges sydlige kyst...
Stort gylleudslip:...
Vadehavet invaderet...
Tilfreds dambrugsej...
Slut med danske tor...
Sportsfiskerne jubl...
Tangeværket forvent...
Lystfiskercenter. S...
Lakseopdræt går off...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Sydjylland
Opråb om hjælp
Spørger: aligatorgar d. 28-12-2016 02:04:11
Hej alle. Håber at mit indlæg her, kan hjælpe med at få spredt nogen gravn i mit håb for at redde den følgende sø's gedder...
Jeg bor lige ved siden af Tinglev by sø.
Jeg har fanget store som små, altid sat dem ud igen for så at kæmpe med dem en anden dag... Problemet er desværre at der foråret kom en masse fra baltiske lande og fisket.. Når jeg gik ture langs søen, fandt jeg tit døde gedder bare ligge dér. Jeg holdt så øje med dem og fandt så ud af at de fisket skaller og karper og slå alle de gedder ihjel som de fanget.. Før kunne jeg nappe en 5 kg gedde i første kast. Nu er søen næsten død for rovfisk, men proppet med skaller. Mig bekendt er vi gået fra 10-15 gedder til højst 2-3 tilbage værende små gedder under 50 cm. Så nu håber jeg at dette når ud til en gedde fisker, som jeg selv. Og det kan give andre info om disse rovfisker uden moral. .
Mvh Kenneth vestergaard

Svar fra: Samsara d.28-12-2016 08:18:22
Ikke brugt svar
Har du prøvet at tale med de såkaldte Baltiske lystfiskere?
De fleste af dem taler glimrende engelsk og nogle også tysk.
Forklar dem at det ikke nytter noget at slå fisk ihjel man ikke ønsker at spise, hvilket jeg har meget svært ved at tro de gør, fordi gedde i Østeuropa regnes for god mad og mindst lige så godt som skaller eller karper.

Svar fra: mdrews d.28-12-2016 08:47:04
Ikke brugt svar
Prøv fiskerikontrollen. Tvivler på de har fisketegn !

Svar fra: aligatorgar d.28-12-2016 14:40:38
Ikke brugt svar
Ja. Jeg fisket efter aborre på en meeps 3. Fik en lille gedde på knap 42 cm, desværre sad spinnderen i svælget, jeg fik dog lirket krogen ud uden at skade gedden for meget. Der kom en ung fyr hen til mig, han spurgte på engelsk om han måtte få den. Jeg sagde at den slet ikk var stor nok og at gedder var gode for søen i det omfang at holde skidtfisk nede. Det forstod han ikk. Snakket om at alle gedder skulle fjernes da de ødelægger karpevand. Jeg har siden hen, fået lov til at mærke en gedde med markør nr, som blev tilsendt. Gedden fik mærket maj 2015, var 56 cm og 1,3 kg. Fanget den igen i oktober, der vejet den 2,1 kg og var blevet 58 cm. Frygten er at det er den sidste...

Svar fra: bennylaarsen d.28-12-2016 19:20:12
Ikke brugt svar
Samsara
De forstår fint tysk/engelsk indtil man begynder at snakke mindstemål eller fiskekort, derefter forstår de ikke noget mere...
så i vores sø bliver de smidt væk og næste gang meldt .

Men en ting de kan rigtig godt er, at tage alle fisk med hjem, selv gedder på 10 cm...

Svar fra: aligatorgar d.29-12-2016 00:15:44
Ikke brugt svar
Som Bennylaarsen siger, så forstår de intet af at det er godt med gedder i et fyldt skalle helvede af en mose... Ham fyren som jeg talte med, stod helt uforstående da jeg satte gedden ud igen. Han rystet på hovedet og gik tilbage til hans venner... Altså for min skyld kan de fange alle de skaller de vil, bare de sætter undermålerne ud igen. Det er en skam at en sø kan plyndres på en enkel sommer.. Men vil gerne vide Benny taler du om en sø ved dig eller den samme som her ved mig...

Svar fra: SørenFrederik d.29-12-2016 09:11:13
Ikke brugt svar
Nu bor jeg jo midt i "søernes land" mede kort til både Viborg og Silkeborg. Jeg oplever da også at folk med anderledes hudfarve og sprog er ude og fiske.
Det der undrer mig her i indlægget er at det påstås at de bare lader fangsterne ligge og flyde. Det er ikke den oplevelse jeg har. Når jeg møder dem tager de næsten alt med hjem til panden (også indimellem undermålere) Så meget underligt.
Men måske de fremmede er anderledes i Tinglev :-)

Når vi er ved det så er der nogle (vist indfødte danskere) der undrer mig mere. Når man betaler i dyre domme for at fiske i en p&t og så efterfølgende bare smider de fangede fisk ind mellem buskene eller i skraldespanden, enten fordi man ikke kan lide fisk eller ikke gider rense dem. Ofte kan man se at disse mennesker ikke engang gider slå den fangede fisk ihjel, men bare smider den i græsset til en langsom død. Det er for mig endu mere mærkeligt.
Sørens far

PS. i stedet for at skrive "nogle østeuropæere" "nogle sortsmuskede" "nogle muslimer" kunne man så i virkeligheden ikke bare skrive "nogle mennesker" ?
Man skriver jo heller ikke "en tømrer" fangede en undermåler som han tog med hjem" vel ?

Svar fra: Samsara d.29-12-2016 09:30:37
Ikke brugt svar
Tak Sørens far.

Hvor har du da ret.
Mennesker er nogle svin (ikke at forveksle med de omvandrende flæskestege) når det kommer til stykket.
Overflod fremmer ikke ligefrem forståelsen af hvor tingene kommer fra og hvilke ressourcer der ligger bag, så dem opførsel som du omtaler fra P&T søer, er et typisk tegn på egocentriske mennesker, der nok har det lidt for let, eller et meget lille selvværd der skal stives af.

Jeg har set et menneske, der definerede begrebet undermåler på en helt igennem uforståelig måde.
Han fiskede med 3 stænger og fangede små aborre på prop og orm.
Under hver prop, hang 3 små kroge agnet med orm og da der var utroligt mange aborre, ja så var mindst den ene prop konstant under vandet, imens han pillede fisk af på den anden stang og Nr 3 hoppede proppen allerede lystigt. Han blev ved med som på samlebånd at hale fisk ind. Efter en god time, sad han midt i en dynge små aborre, hvor over 75% var mindre end 15 cm. Så stoppede han fiskeriet og sorterede fiskene. Dem over 15 cm kom i posen og resten smed han tilbage i vandet, lige så døde som de var.
Adspurgt hvad pokker han havde gang i, forklarede han, at de jo alle var dybt kroget og derfor døde når han tog dem af krogen, samt at der jo var så mange, så det var da lige meget.
Man må undres over hvor den logik kom fra?

Svar fra: Hardy u d.29-12-2016 10:30:17
Ikke brugt svar
Mange af menneskerne fra Østeuropa forstår virkelig at lave fidkesuppe på f.eks. Skaller og Aborre. Det smager fantastisk og der er stort set intet madspild. Denne tråd tage hurtigt en drejning imod os og dem. Det er trist.

Svar fra: toraa d.29-12-2016 12:26:02
Ikke brugt svar
Er altså enig med Hardy og Sørens far. Nu har jeg selv mødt en del af de mennesker, og jeg ved der blandt dem findes mennesker, der nærer dyb foragt for hvad deres fæller foretager sig ved vore vandløb. Jeg kender også til dem der ikke forstår vores adfærd, men synes nu de er gode til at lytte, hvor meget de så tager med når de forlader det vand jeg møder dem ved, skal jeg lade være usagt. Det er dog mit indtryk, at den andel husker det næste gang jeg ser dem, og ud fra det grej jeg ofte ser dem bruge, har de altså ikke meget at gøre godt med. Det er langt fra altid grejet de prioriterer på samme måde som vi andre. I min verden må vi gøre en indsats og tale os til rette med andre, det kommer vi altså længst med. Og selv på deres grej, fanger de altså fisk, som jeg selv ville være stolt af (hvis jeg altså fange disse). Vi kan altså godt tage ved lære af deres teknikker, og hvor der er en vilje, kan man også gøre sig forståelig.
Nvh toraa

Svar fra: bennylaarsen d.29-12-2016 12:40:46
Ikke brugt svar
det er en anden sø, omkring Haderslev.

hos os tager de desværre alt de fanger med, trods vi har mindste og maks mål, det er sjovt for både de danske og tyske fiskere i vores sø kan fint finde ud af det. men så snart der står lt, pl på deres nummerplade kniber det meget... de fleste har så ikke engang indløst fiskekort/fisketegn.

vi har desværre måtte ha politiet til at komme et par gange, det er godt nok træls at skulle belemre dem med det, men trusler gider vi ikke..

dette er ikke dem og os indlæg, det er bare såen det er i vores sø da den ligger lidt ude på landet tror nogle de bare kan fiske gratis og tage alt med hjem.


de kan såmænd forstå alt så længe man bare snakker om fiskeri, men så snart man spørger til fiskekort/ mindstemål så forstår de ingenting mere.

der er samme problem i slivsø kan jeg forstå på en af deres kontrollører, der fisker de også bare løs..

Svar fra: SørenFrederik d.30-12-2016 08:59:59
Ikke brugt svar
Ikke for at forsvare nogen som helst lovbrydere, man skal overholde loven.
Men mange steder er det tilladt at fiske i småsøer og vandløb uden at betale, og der er også steder hvor man ikke går så højt op i mindstemål og fredning.
Derudover er vi jo i dk dobbelt ramt af fiskeafgift når der både skal betales dagkort og statens fisketegn.
Ved Tange sø på Ans siden kom jeg en aften for nogle år siden snak med et pår som sad og fiskede. De havde godt nok været på tanken for at købe et dagkort, men havde absolut ingen anelse om at der også skulle købes et statsligt fisketegn, og de var danske, men ikke vandt til at fiske, de var på camping en weekend og syntes det kunne være sjovt.
Der var også en sag i Sæby for nogle år siden hvor en familiefar havde købt et par børnestænger og var tagret på molen med sine mindreårige børn, han var egentlig ikke lystfisker, men nu var de jo på ferie... Han havde ingen anelse om alt det betalingshalløj...
Man kan sige at folk jo bare kan sætte sig ind i tingene før de starter, men ikke alle er så entusiastiske som brugerne her på fisketips :-)

Iøvrigt mener jeg stadigvæk at statens skat på lystfiskeri skal afskaffes asap! Naturgenopretning er en statslig opgave som ikke skal deelfinanceres af en lille gruppe. Derudover mener jeg at vi lystfiskere har en hævdvundet ret til at fiske langs al offentlig vand, kyster og sæer og åer uden at skule betale for det...
*Sørens far :-)

Svar fra: Samsara d.30-12-2016 09:38:32
Ikke brugt svar
Helt enig Sørens far.

Fisketegnet er og bliver en ekstra skat.
Mit forbund vil desværre ikke være med til at kæmpe for at det afskaffes. Vi er ellers flere i den lokale forening der deler den opfattelse, men når toppen ikke vil være med til at kæmpe for at ekstra skat på lystfiskeri afskaffes er det en tung kamp.

Svar fra: bennylaarsen d.30-12-2016 10:37:26
Ikke brugt svar
Jo men lige ved vores sø er der skilte og en opslags kasse, hvor der står hvad kort der skal til på 3 sprog, dog ikke på polsk/russisk, så der kan man ikke undgå at se der kræves fiskekort/tegn, vi ofrer en del penge hvert år på pleje og så skal såen nogle typer ikke komme og fiske ulovligt.. uanset hvilket land man kommer fra.

dumhed beskytter ikke mod straf, så man må jo lige sætte sig ind i lidt regler inden man bare gør hvad man vil, jeg har sammen med svoger en lille sø og jagt på en ejendom, kan sige hvis du fisker/jager der får du godt nok problemer. ..

i vores kommune er det tilladt at fiske i alle offentlige søer, dog skal der fisketegn til og regler overholdes.

Svar fra: SørenFrederik d.30-12-2016 15:10:51
Ikke brugt svar
Bennylaarsen nu ved jeg ikke om det er mig du hentyder til, men jeg kunne da aldrig finde på at fiske nogen steder hvore der er forbudt, men jeg kender jo også reglerne fordi lystfiskeri er en stor del af mit liv.
Hvad det er for problemer man får hvis man får hvis man går ind på din mark, ja den slags ønsker jeg ikke at tænke på, sikke noget snak.....

Med lidt hovedregning får man måske TROR jeg 20 mill ind i statens lystfiskertegn. Når diverse administrationsudgifter samt udgifter til fiskerikontrollører skilte osv osv er betalt gad vide hvor meget der så er tilbage til naturgenopretning? Jo vist får forskellige foreninger midler til udsætninger osv men det er jo i virkeligheden "hold kæft bolcher" for hvor meget naturgenopretning er der egentlig i f.eks. udsætning af fisk ?
Alt det her er naturligvis mit eget tankespind og for min egen regning, skal jeg nu have tæsk?

Sørens far

Svar fra: Samsara d.30-12-2016 15:57:17
Ikke brugt svar
sportsfiskeren.dk

Svar fra: Brunoesox d.30-12-2016 21:38:24
Ikke brugt svar
Aligatorgar
Sådan er det desværre med nogle søer, specielt dem der er underlagt det statslige fisketegn..
Du er absolut ikke den eneste der krummer tæer.
De bliver total opfisket og tømmet :-(
Men med diverse fangst forummer og folk der ikke kan holde mulen/lukket.
Og ikke mindst trofæ billeder af fangsten
Så sker disse triste ting
Godt nytår
Mvh
BrunoSvar fra: SørenFrederik d.30-12-2016 22:30:11
Ikke brugt svar
Samsara tak for linket super, så blev jeg da sat lidt på plads, skød da vist 10 mio forkert :-)

Super godt nytår til alle i fantastiske mennesker her på tipset !

Svar fra: Samsara d.30-12-2016 22:40:56
Ikke brugt svar
Ja det er jo en god slat mønt, som så oven i købet fordeles piv ringe. Men nu er det jo Jylland og Fyn der har de fleste vandløb og har da selv nydt godt af de udsætninger Men derfor kan man jo godt være uenig i fordelingen.
Når nu det står så galt til at søerne tømmes af nogen der rent faktisk vil spise det de fanger og ikke bare leger med fiskene, så skulle der måske ske en indsats på det område.

Svar fra: Brunoesox d.31-12-2016 01:03:42
Ikke brugt svar
Hva har det med trådstartes spørgsmål at
gøre???

Svar fra: bennylaarsen d.31-12-2016 01:14:42
Ikke brugt svar
Sørens far
det var ikke møntet på dig, men bare til dem der ikke kan finde ud af det..

bare rolig der sker såmænd ikke meget ved man går derind, bortset fra man kan få adskillige timer til at gå med kigge på et par vagthunde og så håbe vi eller bonden kommer inden for alt for længe.. ;-)

vi har desværre et par små moser/søer der på mindre end 6 måneder blev totalt tømt for fisk, pga nogle der tager alt...

Svar fra: jyske-mikkel d.03-04-2018 18:41:36
Ikke brugt svar
Tinglev by sø. Snakker vi om den nede i nærheden af skolen, den nær FDF og børnehaven eller den/de nede i Tinglev Mose? (ved godt mosen ikke ligger i byen men var bare nysgerrig).

Kommer selv fra Tinglev af og har fisket gedder i søen nede omkring FDF/Brombærvænget før.

Svar fra: jyske-mikkel d.03-04-2018 19:10:15
Ikke brugt svar
Hold nu op, opdagede lige at den her er fra 2016.
Ups, haha :)

Svar fra: sølvglimt d.03-04-2018 19:46:12
Ikke brugt svar
Flot

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
Bersaerk4148
bennylaarsen4139
renefrh4125
udland664125
redvultur4116
Kust#64096
Jan R. Jensen4090
lawson4080
Hoigaard4080
Torben504080
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Camping and Cooks
DSF
Flere links
Kontakt