Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12169
Urenset spildevand...
Pas på ved vestkyst...
Lej en husbåd og se...
Det regner endnu me...
Varme sender ansjos...
Sjælden hval i dans...
Borgmestre i opråb:...
Erfaren lystfisker...
Vandet stiger stadi...
DMI: Forhøjet vands...
Flere nyheder
Nyt sidste år
TMB19: Se starten i...
TMB19: Starten går...
TMB19: Se Skippermø...
Åbent båd arrangeme...
Lystfiskercenter sk...
Verdenssensation i...
Forurening af å: La...
18-årige Frederik e...
Trollingfiskere for...
Finhvalen er tilbag...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Fiskeri i andre lande
Grønland - På egen hånd?
Spørger: mos d. 14-01-2017 16:21:58
Hej alle!

Jeg er meget fristet af en fisketur til Grønland, hvor målet primært vil være de havvandrende gudeskønne fjeldørreder.
Jeg har en dreng på snart 8, som jeg godt kunne tænke mig at have med. Sidste år var vi på Island, hvor han elskede fiskeriet.
Jeg ved godt, der er færdigsyede ture, men jeg synes prisen x 2 personer bliver høj, og jeg tænker også, at 5-6 hele fiskedage måske bliver for meget for knægten.
Derfor spekulerer jeg på, hvorvidt det er muligt selv at lave en mindre tur, hvor man ikke bare ender ved et vandløb eller en sø, hvor man efter 4 dage har fanget 3 undermålere og måske set en okay fisk.

Det umiddelbart billigste vil være en flybillet til Sønder Strømfjord (Kangerlussuaq) og derfra enten gå eller blive sejlet ud. Jeg har her læst om Robinson River, men jeg ved ikke hvor let tilgængelig den er?
Hvor meget "Fylder" de eksisterende fiskerejser på stedet? - jeg gider ikke føle, at vi er på andres plads og halvt uvelkomne...
Måske er der også andre muligheder evt. kombineret med søfiskeri nær Sønder Strømfjord?
Jeg har læst om Paradisdalen, men jeg kan ikke placere den på et kort (måske er det bare et "fordansket" kælenavn). Er det nær Sønder Strømfjord? Og kunne dette være en mulighed? Er floderne klare her?

Jeg har selvfølgelig også læst om byerne Sisimiut og Maniitsoq - Det kunne også være en mulighed, det bliver bare hurtigt dyrere pga. en ekstra flyvning.

Det perfekte vil umiddelbart være:
En billig flyrejse -
Indkøb af proviant -
Transport til fiskestedet enten via gå-ben eller rimelig hyre af båd -
3 dages ørredfiskeri med overnatning i telt (fiskene behøver ikke alle være kæmpestore, men omvendt gider jeg heller ikke rejse så langt for kun at fiske 30 centimeters fisk.)-
Retur til byen, hvor en eller to ekstra hoteldage evt. kunne kombineres med lidt saltvandsfiskeri efter torsk, flyndere, rødfisk eller andet.

Et par sådanne dage i telt med fed natur, godt fiskeri og masser af hygge, fluer og sved, må da være far og søn kvalitetstid af bedste karat...

Er der nogle, der har erfaringer med landet og har gode råd eller anbefalelsesværdige kontakter, så lad gerne høre.

De bedste hilsner
Morten
PS: Er moskustyrene altid fredelige? :(

Svar fra: Samsara d.14-01-2017 21:29:24
Ikke brugt svar
Hej Morten.
Grønland er et fantastisk land. Vidderne er ENORME og vejret uforudsigeligt, så man kan godt risikere at få sig et par dage med skidt vejr, selv om sommeren. Og når vejret er skidt i Grønland, ja så er det ikke sjovt at være ude i ødemarken og slet ikke hvis man også har et barn man skal tage vare på.
Moskustyre er ikke de værste. Det er "køerne" med kalve man skal tage sig i særlig agt for. Man skal aldrig komme mellem en kalv og dens mor.
Det er forresten ikke okser men en fåreart, men det er så kun en detalje :-)
I dit sted, ville jeg vælge at tage til enten Nuuk eller en tur syd på til Narsaq greenland.com
Brug guider og få lidt erfaring og vend så tilbage om 8 år igen når knægten er 16 og lidt bedre kan klare sig selv. Så er der basis for backpackingSvar fra: Bersaerk d.15-01-2017 13:46:01
Ikke brugt svar
har selv boet i Paamiut og der var rigeligt med fisk i søen hvor byen fik vand fra. Der kan også fiskes fra kysterne. Fangede selv en sort havkat lige i udløbet på en elv. Det er godt nok mange år siden jeg har boet deroppe , men det var ikke noget problem at fange fisk til en telttur problemet var nærmere at begrænse sig.

Svar fra: Stenie d.17-01-2017 15:43:02
Ikke brugt svar
Hej Mos
Jeg tænker også, at Samsaras sidste pointe er rigtig god. Eller i det mindste vente 3-4 år. Det er godt nok ved at være 20-25 år siden, men jeg har et par gange været i Nuuk, hvor min far boede en lang overgang. Han havde adgang til speedbåd, hvor vi sejlede ind i bunden af Godthåbsfjorden, hvor vi fiskede i elven helt inde i bunden (tror den hed noget med Kappislit) eller også var det den nærliggende bygd. Her VÆLTEDE vi os i 1-3 kgs sølvblanke havgående fjeldørred. Vi tog også til Nordlandet nordvest for Nuuk (noget kortere sejltur), hvor der var et hav af bække og småsøer med mindre stationære fjeldørred. Men Nuuk er bare et dårligt udgangspunkt for fjeldfisketure, fordi stedet næsten kræver båd. Og flyturen kan blive dyr og besværlig. "Hvis Gud og Grønlandsfly vil" plejer man vist at sige, når man taler indenrigsflyvning i Grønland :-)Det er/var bedst at undgå indenrigsflyvningen. Min 7 årige søns legekammerats mor er fra Sydgrønland. Det lyder super, hvad hun fortæller om fiskeriet fra sin barndom. Og der kan man vist nok flyve til direkte stadig (Narssasuaq). Ellers er vandreturen fra Srd.Strøm og ud til havet vist en sand klassiker, men næppe med en 8-årig. Der skal det jo helst være dagture fra fast tag over hovedet om natten eller i hvert fald ikke for meget vild vandring. Jeg har gode venner på Island, der flyver på jagtture til Østgrønland (Kulusuk) fra Reykjavik. Der skulle også være et temmelig vildt ørredfiskeri.
Blot lidt tanker! VH. Steen

Svar fra: mos d.22-01-2017 14:51:35
Ikke brugt svar
Tak til Alle for alle inputtene!
Steen, du har en pointe, jeg i første omgang ikke havde tænkt på udover penge. Narssasuaq har direkte flyvninger fra Kbh om sommeren. Der er tilmed firmaer der sejler turister ud til rimelige priser, ( og udlejer sattelittelefon).
Jeg går i tænkeboks vedrørende alle rådene og ideerne, og ser hvad jeg finder ud af.
Morten

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
tarutta4411
udland664395
bennylaarsen4391
Bersaerk4368
redvultur4361
renefrh4345
toraa4345
Kust#64327
Jan R. Jensen4320
Fnullert4313
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Camping and Cooks
DSF
Flere links
Kontakt