Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12132
El-fiskeri: Fisker...
Tangfarm på vej i O...
Kommune bygger >>fi...
Redningsaktion: Jys...
Mystiske rødalger l...
500 kilometer vandl...
Kamp om at fange de...
Lystfiskere vil hav...
Masser af laks i Sk...
Trods masser af fan...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Dæmning sender gyde...
Fisk kæmper for liv...
Eksotiske fisk fra...
Hvalen i Hobro Havn...
Fiskedød i stor sø:...
Stort antal klumpfi...
Isbryder er klar ti...
Trods stor indsat m...
Eksperter fisker me...
Redningsaktion: Fri...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Snik-Snak
Støt dit forbund!
Indlæg af: Johannesfluen d. 29-11-2005 18:42:55
Følgende læst på Sportsfiskerens hjemmeside forleden dag.
"Støt dit forbund!
25-11-2005
Du kan nå det endnu i år - støt dit forbund med et kontant beløb mellem 500 og 5.000 kr. og træk det fra på selvangivelsen. Skal fradraget virke for 2005, skal du indbetale inden 1. januar 2006".
Hvad skal man sige til det. At min nabo nu skal være med til via skatten, at betale for mine fornøjelser???

Kommentar fra: Ingenfiskigenidag d.29-11-2005 19:54:54
Der er da masser af ting man kan trække fra på selvangivelsen. Hvorfor skulle dette pludseligt være så farligt?

Kommentar fra: Johannesfluen d.29-11-2005 20:32:53
Farligt, næppe, men at andre skal til at betale for vores fornøjelser, synes jeg skú er noget plat. Min nabo som ikke interesserer sig en dyt for fiskeri, kommer jo uvægerligt til at betale med, når andre får et skattefradrag. Forstår slet ikke at den slag ting kan komme på en liste over fradragsberettigede gaver.

Kommentar fra: Tørresnorskas d.30-11-2005 00:34:57
sportsfiskeren.dk var måske en idé at læse Kjeld....

Ærlig talt ser jeg ikke den store grund til bekymring over at DSF nu er blevet berettiget til at man kan trække bidrag til dem fra. Alle brokker sig over at der bliver gjort alt for lidt for miljøet for vores skattekroner, her er da endelig en forholdsvis fornuftig ting de kan gå til :o)

Mvh
Lasse

Kommentar fra: NanoQ d.30-11-2005 06:57:49
Det er vel ikke værre end alle de penge vi bruger på fiskegrej - i særdeleshed de penge vi bruger på fiskegrej i udlandet. Her får "naboen" jo heller ikke del i momskronerne... sådan sat lidt på kanten. ;)

Jeg er nu helt enig med den gode Tørresnorskaster. Der er mange fradragsberretigede kroner til andre organistationer, som langt færre får glæde af.

Det kan jo endda vise sig, at disse penge tjener sig selv hjem igen. Et bedre rekreativt fiskeri, lokker måske flere lystfiskere til. Mon ikke der kan findes undersøgelser der viser, at rekreativt fiskeri har en positiv indvirken på folkesundheden - med færre sygedage til følge? ;)

Kommentar fra: Johannesfluen d.30-11-2005 08:29:21
Jamen, hvor surt, ingen støtte. Altså til min opfattelse. Så må man jo bøje sig for stemningen.
Synes dog, at det er en forkert vej, hvor alle efterhånden skal have snablen ned i andres lommer.

Kommentar fra: NanoQ d.30-11-2005 11:43:47
Så må du også finde det surt at bo i et velfærdssamfund. Her betaler alle jo, for at enkelte kan få behandlet deres sygdomme mv. ;)

Kommentar fra: Jacobsen4161 d.30-11-2005 11:57:23
Nanoq --> en ting er folkesundhed, en anden ting er fisketurisme. Hvis vi ellers kunne slippe for ulovlige garn, svineri fra dambrug (senest Musholms ekstra svinebevilling -> hvad sker der?), samt stang fiskere der ikke kan tælle til fem hundrede skridt, ja så sku du bare se. Det ville strømme med endnu flere fisk -> turister. Det ville give flere kroner til fiskeriet, der kunne blive endnu bedre. For slet ikke at tale om statskassens velbefindende.
Jeg får ikke ondt i røven over at bidrag til foreninger kan trækkes fra, selv om det selvfølgelig skal have en grænse. Det er med til at opretholde et rigt foreningsliv, som vi alle bidrager en skærv til. Et rigt foreningsliv er svært at gøre op i kroner og ører.

-Morten

Kommentar fra: havnefiskeren d.30-11-2005 18:09:15
Der er da noget I helt har misforstået!!!!

Det er ikke andre skatteydere der betaler! Det det reelt betyder er at DU betaler mindre i skat. Hvis du synes du slipper for let om ved skattefar, jamen så lader du bare være med at skrive det på din selvangivelse, så enkelt er det!

jeppe

Kommentar fra: Johannesfluen d.30-11-2005 18:18:18
Nix, hr. havnefisker,
Samfundet kalkulerer med en hvis indtægt. Kommer den ikke ind, fordi nogen skaffer sig fradrag, så kommer andre pr. automatik, til at betale det senere. Hvis alle havde fradrag nok til ikke at betale skat, så kom der ikke flere kroner i kassen. Ellers har jeg misforstået min selvangivelse i for lang tid.

Kommentar fra: gaLaksen d.30-11-2005 19:14:39
Hej Johannesfluen

Udfra ovenstående kan jeg kun tolke det sådan, at jeg så betaler for alle de selvstændige i DK, som trækker det ene og det andet fra i skat... Herunder også alle de store internationale olieselskaber, som udvider forarbejdningskapaciteten af råolie til skade for det danske miljø? Og det endda uden jeg selv direkte kan gøre noget ved det? Mon ikke dråben til fortrængte fiskevande og i nogle tilfælde fiskestammer er i orden? Det tror jeg nok den er!!!

Knæk & bræk

Kommentar fra: Johannesfluen d.30-11-2005 19:50:08
Til det første. JA! Alle de der har fradrag på selvangivelsen sparer skattekroner, dvs. især selvstændige, store internationale koncerner og lign. Korrekt. Og da staten alligevel skal have X-antal kroner ind, så betaler du og jeg mere i skat. Så simpelt er det rent faktisk. Mit parcelhus har gennem årene givet mig mange rentefradrag. De har betydet mindre skat for mig, men betaling af skat for dem der har modtaget renterne, hvis de altså ikke lige var storbanker og financieringsinstitutter, som på anden vis var smarte til at finde fradrag af anden art. Kunne de helt undgå skat, ja så var du så venlig at betale mere i skat, ligesom jeg selv også, ved at beskatningprocenterne bare steg og steg. Men prisen på mit parcelhus var jo også fastsat udfra min betalingsevne dvs. beregnet ud fra det faktum, at jeg kunne betale en højere pris, når jeg opnåede skattefradrag. Det er alt det skattecirkus og skæv fordeling jeg ikke bryder mig om, når gaver og lign. kan trækkes fra i skat.
At kronerne i dette tilfælde går til et formål, som både du og jeg er tilhængere af, gør det jo ikke spor bedre. Det medvirker blot til forlængelse af det store selvforstærkende skattecirkus.

Kommentar fra: gaLaksen d.30-11-2005 20:18:21
Eller sagt på en anden måde ... den kloge narrer den mindre kloge (velbemidlede). Det er vel i orden, at forbundet er kommet ud af den mindre kloge rolle !!!(If u can´t join them ... beat them) Eller hvordan.....?

Knæk & bræk

Kommentar fra: Johannesfluen d.30-11-2005 20:24:04
Hr. gaLaksen,
Og med hensyn til Olieselskaberne, den må jeg da lige have med for at glæde dig. Hvis de er i den situation, at de er tæt på at skulle betale skat her i landet, så fakturerer de blot råolien fra deres udenlandske selskab til en så høj pris, at de ikke opnår avance her i landet. Den får de så i det udenlandske selskab, som har adresse på f.eks. en af kanaløerne i den engelske kanal. Der er skatteprocenten utrolig lav.

Kommentar fra: havnefiskeren d.30-11-2005 22:21:01
...eller i stedet for at sætte skatten op kan de vælge at spare pengene et andet sted!

Jeg kan ikke se hvordan nogen kan have ondt i røven over at støtte et formål der går i retning af et bedre miljø. Den form for milimeterretfærdighed dræber da en hver form for spillerum for den enkelte borger.
Så burde man også være på nakken af rygerne for at koste samfundet mange penge med rygerelaterede sygdomme. Eller folk der i det hele taget lever usundt - tager bilen på arbejde i stedet for cyklen etc.

jeppe


Kommentar fra: Johannesfluen d.01-12-2005 10:50:48
Vi kan da hurtigt blive enige om, at pengene går til et godt formål. Blot synes jeg, at det ikke burde blandes ind i skatten. For den almindelige borger er der ikke mange fradrag, men for de store, især internationale virksomheder, er der en ren jungle af lækre fradrag. Lidt er der tilbage for os almindelige lønmodtagere, men det er pinuts i forhold til de fradrag store virksomheder kan skaffe sig. Alt andet lige, mener jeg det var sundere, om vi ikke havde alle de fradragsmuligheder der fortsat er. Det er stadig alt for let at lave "Glistrup" fradrag. Jeg lavede i en 12-15 år årsregnskab for en stor international danskejet koncern. Vi kunne simpelthen selv bestemme, hvor meget vi ønskede at betale i skat. Det var i sidste ende et spørgsmål om, hvad vi syntes vi kunne være bekendt at slippe med. For privatfolk var det muligt i en periode at lave store fradrag på containere, det var så galt, at man kunne lave fradrag på fiktive containere, som man opgav befandt sig i Sydamerika. De eksisterede slet ikke og i en lille Sjællandsk kommune lavede en gruppe skatteydere så store fradrag, at det blev en alvorlig belastning for kommunens økonomi. Min mening er klar, lad dem betale der har lyst, men lad ikke andre være med til at betale via skatten. Derfor!! Væk med alle de tåbelige fradrag. Beskat arbejde fornuftigt og væk med fradragene, så vil arbejdsglæden sikkert også blive større.

Kommentar fra: havnefiskeren d.01-12-2005 18:52:48
Skal vi nu ikke bare holde os til det konkrete eksempel i stedet for at blande skatteundragelse og svindel og humbug ind i diskussionen.
Det drejer sig jo konkret om beløb mellem 500 og 5000 kr, som omregnet til skattebesparelse ligger på ca. 200-2000 kr. for den glade giver. Det er således sat et loft på hvor meget skatteyderne kan være med til at "betale".
Hvis Sportsfiskerforbundet har tænkt sig at bruge pengene igen som jo er formålet, kommer nogle af pengene jo tilbage i statskassen. Den dynamik der bliver skabt herved vil formentlig være bedre for handelsbalancen end hvis pengene var gået til at købe fladskærms-tv, mp3-afspillere eller lignende.

Kommentar fra: Jacobsen4161 d.01-12-2005 19:19:14
Kære J-flue;

Du evner som sædvanlig at stille en god diskussion på banen, og det er herligt at der er nogen der ikke er bange for at diskutere politik, oven i købet i et fiske-fora. Prisværdigt.

Du kan have ret i, at det er et problem med uigennemskuelige fradrag, og jeg får i den grad ondt i røven over din historie om firmaer, der mere eller mindre, selv bestemmer deres skattebillet. Fy for satan. Kan vi så få lukket de huller, tak!

Derimod synes jeg man skal skelne mellem fradrag til virksomheder og så foreninger. Jeg ved at det er en hårfin grænse, (som dog løses af en teknisk begrebsdefinition og ikke mindst en indtjeningsgrænse for hvornår man kan tale om forening og hvornår virksomhed).
Et rigt foreningsliv er medvirkende til alskens gode ting og sager - det giver folk noget at lave og gå op i og det styrker generelt integrationen i det demokratiske styre og medborgerskabet. (Og for en god ordens skyld taler jeg ikke om indvandrere i denne sammenhæng, men simpelt hen samfundets gennerelle sammenhængskraft). Jeg forstår og accepterer princippet om "at leve skal det der kan klare sig selv", men jeg er i dette spørgsmål omkring foreningsliv, gansker uenig heri. Af den simlpe årsag at et rigt foreningsliv har så mange sociale, psykiske, økonomiske og samfundsmæssige fordele, at det er værd at støtte for os alle. Også selv om man ikke direkte bruger det.
- Morten

Kommentar fra: Nordvestjyde d.01-12-2005 20:05:32
Man er ikke itvivl om at man bor og fisker i jantelovens fædreland.. Alle har ondt i røven over et eller andet oftest med penge, hvor tit hører man ikke om de selvstændige, det så være sig olieselskaber, landmænd eller malermestere etc.de trækker fra lægger til side og så videre. Min personlige holdning er at jeg sgu er ligeglad med hvad min Boss aps. tjener, hvis jeg får en hyre jeg synes er fair, ham om det , Og så kan jeg som kuli læne mig tilbage, trække mit kontinggent til min fagforening fra, min kørsel til arbejde,fordi jeg har valgt at bo på lars tyndskids ager, fifle med min pension, så jeg kan bruge de sidste år på at leve som en spurv i tranedans, mens jeg håber på at vinde en hulens masse penge i lotto, for så skal jeg rigtig trække fra og udligne, og være bange for at blive fattig igen, har nogle tængt den otopiske tanke, at fjerne alt det der fradrag, for lille som for multinational, skulle det koste en humanitær organitation eller en lystfisker klub livet, ja så var det jo nok vor herres mening, Julen er hjerternes hest.. Og alle svindlernes.. mvh.

Kommentar fra: Jacobsen4161 d.01-12-2005 20:47:02
Nu er jeg så ikke den der sætter min lid til vor herres gerning - sådan er vi så forskellige. Men du kan vel ikke komme udenom at din skatteprocent er berørt af hvorvidt virksomheder og mennesker generelt unddrager sig deres andel af betaling af skat?
-Morten

Kommentar fra: Nordvestjyde d.01-12-2005 21:04:34
Man kunne måske også se det fra den vinkel, skatten sættes efter hvor mange der yder en inaktiv insats?? ligesom i en sø, jo flere snyltere jo mindre og magre fisk,,Skal kunsten, sporten,og hvad ved jeg ha en bid af kagen bliver der mindre tilbage til alt det vi alle gerne så forbedret, skal man så tillige med trække bidrag til de samme interesser fra? Jeg syntes det kunne være sjovt hvis man kunne trække et bidrag til et plejehjem fra.. heller hvis A.P Møller gav 1000 millioner til cykelstier, Hvem ville ha ondt i tarmen over det, ikke mig der sender mine unger ud på cykel hver dag.Hvor han så har trukket dem fra kan jeg da være ligeglad med ikk? når min datter spiller håndbold står der et firma logo på hendes ryg. hvis en lystfisker fisker med et firmanavn på sin fiskevest, skal firmaet så ha lov at trække det fra? de gør jo manden en samfundsmæssig tjeneste ved at gi ham et tilskud til at afstresse og lade batterierne op.. mvh

Kommentar fra: Nordvestjyde d.01-12-2005 21:05:19
Man kunne måske også se det fra den vinkel, skatten sættes efter hvor mange der yder en inaktiv insats?? ligesom i en sø, jo flere snyltere jo mindre og magre fisk,,Skal kunsten, sporten,og hvad ved jeg ha en bid af kagen bliver der mindre tilbage til alt det vi alle gerne så forbedret, skal man så tillige med trække bidrag til de samme interesser fra? Jeg syntes det kunne være sjovt hvis man kunne trække et bidrag til et plejehjem fra.. heller hvis A.P Møller gav 1000 millioner til cykelstier, Hvem ville ha ondt i tarmen over det, ikke mig der sender mine unger ud på cykel hver dag.Hvor han så har trukket dem fra kan jeg da være ligeglad med ikk? når min datter spiller håndbold står der et firma logo på hendes ryg. hvis en lystfisker fisker med et firmanavn på sin fiskevest, skal firmaet så ha lov at trække det fra? de gør jo manden en samfundsmæssig tjeneste ved at gi ham et tilskud til at afstresse og lade batterierne op.. mvh

Kommentar fra: Johannesfluen d.02-12-2005 08:06:20
Sorry,
Men det er svært at undgå almindelig skattecirkus, når man snakker fradrag. Hvis du, min gode hr. Nordvestjyde, begyndte at lave et socialt regnskab over tilskud, gaver og lignende, så ville du finde, at det er utrolige summer, der vandrer af forskellige vej og dermed gør beskatning meget uoverskuelig.
At "dødens købmand" skulle give til cyklestier, ja hvorfor ikke, så virker det jo som om samfundet ikke selv har nødigt at klare udgiften. Men samfundet er jo blot os selv. Så i stedet for at man klart kan gennemskue, hvad der skal bruges penge til, fortoner det sig i en fradragståge. Vi har lige fået et nyt flot operahus. Hvem har betalt det? En hvis hr. Møller eller har vi ikke alle sammen været med til at betale. Et megafradrag. Har ikke selv gennemlæst giverens årsregnskab, men meget tyder på, at der har været tale om et meget stort fradrag. Udgiften til operahuset er så kommet på et tidspunkt, hvor det måske havde været bedre at udskyde opgaven og i stedet satse på andre ting i statsregnskabet, som via vores skattebillet også er vores eget. På et tidspunkt blev samfundet tilbudt en storebæltsbro frit og kvit, mod at giveren måtte opkræve bropenge i en årrække. Det lød flot og var det osse. Men det sagde regeringen nej tak til, fordi samfundet ikke på det tidspunkt kunne klare den investering, som via skattefradrag alligevel var blevet samfundets for en meget stor del.

Kommentar fra: Johannesfluen d.02-12-2005 08:53:48
PS Ærede hr. Nordvestjyde.
Du har en dejlig skarp pen. En fornøjelse at læse dine indlæg. TAK!

Kommentar fra: Eggert d.02-12-2005 19:36:14
Jamen så en lille provokation fra mig:

Skatten ned til 30% for alle! Samtidig fjerner vi alt der hedder fradrag - så er der ikke noget at snyde med, og folk gider ikke lave sort arbejde mv.

Sådan et rask lille opgør med det progressive skattesystem kunne være rigtig sjovt. Husk nu at ham der tjener 1 mio. stadig skal betale 300.000 i skat mens ham der tjener 100.000 kun skal betale 30.000...

Frækt ikke?
Hilsen fra Martin fra
www.kystfluefiskeren.dk

Kommentar fra: gaLaksen d.02-12-2005 21:37:47
Er det ikke ved at køre lidt i tomgang? Sig mig Johannesfluen, hvad er det du ønsker i stedet - og skal lystfiskere og andre naturinteresserede blot sidde med hænderne i skødet indtil dette alternativ dukker op?

Knæk & bræk

Kommentar fra: Johannesfluen d.02-12-2005 21:48:25
Synes Eggert har fat i noget godt. Det er i virkeligheden såre simpelt. Men overgangen er uhyggelig svær, hvis alle skal tørskoede i land.

Kommentar fra: havnefiskeren d.03-12-2005 10:55:36
Hej Martin!

Du er jo som taget ud af Konservatives ungdom. Det lyder jo meget flot når du siger at ham der tjener 100.000 "kun" skal betale 30.000, men det betyder jo reelt at han betaler mere i skat end han gør nu.
Jeg tror ikke på at man kommer sort arbejde til livs på den måde, 30% er incitament nok for mange til at blive ved med det.
Desuden viser undersøgelser også at der er stor tilfredshed med skattetrykkets størrelse, så hvorfor pille ved det.

jeppe

Kommentar fra: Johannesfluen d.03-12-2005 14:37:29
Konservativ ungdom, disse små venstreorienterede knægte, Ha!

Kommentar fra: Eggert d.03-12-2005 15:41:41
Hej Jeppe,

Jeg kan bare godt lide grundtanken ved dette system. Du har dog ret i, at det vil betyde en større skattebyrde for de lavestlønnede, så det må man så løse på en anden måde.

Ja, vi er sjovt nok tilfredse med skattetrykket, når det går godt, men vent bare til det begynder at gå nedad med konjunkturkurven...

Jeg ved bare, at når jeg er til lønsamtale mangler jeg sgu noget at kæmpe for - skattefar tager jo alligevel det meste af overskudet, og så kommer de ekstra penge jo ikke ud i samfundet, men ender som skatteindtægt, hvor de efter min mening ikke gør samme gavn..

Martin

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
toraa4565
tarutta4294
bennylaarsen4070
Jan R. Jensen4041
saja4028
redvultur3947
udland663869
Bersaerk3850
renefrh3823
sølvglimt3766
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Bonito Fish Guide
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Lystfiskeroplysninge...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Flere links
Kontakt