Hjem Fisketips Spillet Søgning Fisk Hjælp Bookmark and Share
Status
Du er ikke logget ind.
Login
Glemt dit password?
Opret mig
Nyheder
Nyheder ialt: 12175
Masser af fisk må i...
To hvidnæser strand...
Firdoblet salg: Fis...
Coronakrisen rammer...
Jørn fandt savnet f...
Transkønnet fisk og...
Urenset spildevand...
Pas på ved vestkyst...
Lej en husbåd og se...
Det regner endnu me...
Flere nyheder
Nyt sidste år
Øhavets søkort opda...
2019 bliver et vold...
Undervandsrobot ska...
Zelina kastede sten...
Sjælden pif-ål over...
72-årig fundet død...
Ny ballade om Tange...
Lystfisker blev sku...
Naturgenopretning:...
Desperat evakuering...
Artikler
Artikler ialt:139
Start med fiskeriet
Isfiskeri
Snør de flade - del ...
Der fiskes fra isbry...
Varulve på krogen
Esrum Sø
Fluebinding #6 - And...
RSS-Feeds nu (igen) ...
Fluebinding #5 - Whi...
Fluebinding #4 - Dub...
Flere artikler
Dialog
Gruppe -> Garn og Ruse
Garn i Sydhavnen / regler ?
Spørger: RapAnden d. 28-09-2019 23:02:43
...altså...jeg ved ikke rigtigt, om jeg bare er gammel og misundelig, men jeg bliver lidt bekymret(forarget) når jeg ser alle de net i Sydhavnen/Slusen i København. Især når jeg samtidigt ved, der bliver sat havørreder ud 100 meter derfra....(.måske er det også fordi, jeg har det lidt i baghovedet, hvordan én på min søsters store arbejdsplads i Jylland, sælger havørreder, han fanger i net....)
I Sydhavnen er der jo så smalt, at man nærmest kan spærre hele sluseløbet og i hvertfald på ingen måde, kan komme 100 meter fra land....
Nogen der har en mening ?
Mvh Ole

Svar fra: hedvig21 d.29-09-2019 06:29:22
Ikke brugt svar
Måske det er åleruser. I så fald er de lovlige.Svar fra: toraa d.29-09-2019 10:23:48
Ikke brugt svar
Som lystfisker og fritidsfisker må man jo ikke sælge sin fangst, så officielt sker det jo næppe.
Men med de senere indskrænkninger hos Fiskerikontrolllen, bliver de jo netop nødt til at prioritere, så tanken om at de prioriterer kontrollen af garn på kysten er da nærliggende.
Men mange tager jo netop fejl af garn og ruse, og jeg kender ikke reglerne præcist nok, til at turde udtale mig præcist herom, men mener at huske at have læst at man godt må spise fisk, fanget i garn i havnen. Og der er jo 3 steder i havnen hvor lystfiskeri er tilladt, og der er Sydhavnen ved slusen det ene. Og jeg kan ikke forestille mig at kajakroerne og andre vil finde sig i at fritidsfiskere spærrer for færdslen.
Mvh toraa

Svar fra: Bad One d.29-09-2019 11:58:34
Ikke brugt svar
Åleruser , der er vildt mange

Svar fra: redvultur d.29-09-2019 12:40:40
Ikke brugt svar
Nu ved vi jo strengt taget ikke om søsterens kollega i Jylland er bierhvervsfisker....men det er ingen tvivl om at ulovligt salg af fisk kan forekomme.

Svar fra: Jan R. Jensen d.29-09-2019 13:12:51
Ikke brugt svar
Redvultur, du skriver at ulovligt salg kan forekomme.Det foregår i stor stil og åbenlyst.
Men der skal et godt helbred til for at stoppe det.
Men FK skal mangedobles før det stoppes, de gode danskere vil snyde hvis der slægges på kontrollen.Uanset hvor i samfundet der spares.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: redvultur d.29-09-2019 13:59:22
Ikke brugt svar
Jeg har altså lidt svært ved at blive forarget over det. Selvfølge kan jeg ikke forsvare overfiskeri og garn på tværs af udmunding osv. Men på samme måde som sort arbejde er kan blive for groft (fuldtids sort og understøttelse ved siden af), så har de få personer jeg kende til, sjældent fået andet end benzinen dækket og måske en pose øl oveni. Sidst jeg oplevede det, var i sommers på camping, hvor en fastlægger solgte røget makrel til en 10,- fra hans lille camping rygeovn. Jeg tvivlet på at det var det han var blevet tyk af.

Og som håndværker har jeg også sommetider lavet undergravende samfundsødelæggende sort arbejde...

Svar fra: Jan R. Jensen d.29-09-2019 17:22:58
Ikke brugt svar
Jeg hjar også fået lidt jydske$ i mulvarpen i ny og i næ redvultur, jeg er også håndværker. Når det så er sagt , så er der et stort sort marked der blomstre.
Ham med makrellerne, hed han Arne?.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: redvultur d.29-09-2019 17:44:39
Ikke brugt svar
Aner det ikke, det var en campingplads mellem Frederikshavn og Skagen (jeg ved selvfølgelig godt hvor jeg var, men vil ikke sladre for meget)

Når vi, her på siden, ser mere skævt til salg af garnfisk end alm. sort arbejde, så er det vel mest fordi, at det går ud over de fisk, som vi har en tendens til at betragte som “vores”

Som sagt kan det sagtens ta’ overhånd, men så længe det foregår i det små, så betragter jeg muligheden for regelbrud, som en vigtig sikkerhedsventil. Jeg har aldrig selv fanget ret meget, så jeg har aldrig solgt en fisk, men hvis ikke jeg har fået skrevet lidt km på selvangivelsen, så får jeg det fysisk dårligt......og jeg har ingen dårlig samvittighed, kun en selektiv dårlig hukommelse.

Svar fra: redvultur d.29-09-2019 17:46:09
Ikke brugt svar
Lidt Ekstra km skulle der have stået.

Svar fra: toraa d.29-09-2019 19:57:08
Ikke brugt svar
Så fandt jeg linket, hvor jeg læste om belastningen af fiskene i Københavns havn
google.com
og her står der på side 29:
"er 3 steder hvor det er tilladt at fiske torsk, hornfisk og ørred. Det er dog ikke alle arter, der kan spises. Aborre, ål og skrubber, indeholder for meget kviksølv, til at man kan spise dem."
Mvh toraa

Svar fra: hedvig21 d.30-09-2019 10:42:43
Ikke brugt svar
I min verden følger man loven eller også gør man det ikke. Der er ingen gråzone.
Det gør mig ondt at høre at der er lystfisker der ikke følger reglerne.
Vi er rigtig mange som,på frivillig basis,knokler røven ud af bukserne med å pleje og yngelpleje og jeg kan garantere jer for at det ikke er hensigten at folk skal sælge frugten af det arbejde.

Mvh Morten Drews. Næstformand i Vandpleje Bornholm.


Svar fra: redvultur d.30-09-2019 11:53:29
Ikke brugt svar
Jeg tar hatten af for dem som knokler røven ud af bukserne med å pleje og yngelpleje. Jeg tvivlet bare på at de gør det udelukkende ud fra altruistisk grunde....og indrømmer at det også sker at jeg overtræder færdselsloven.

Svar fra: redvultur d.30-09-2019 11:58:25
Ikke brugt svar
Hedvig21: Når du nu ligger meget energi i bevaring af å og yngel, så spørger jeg (velvidende at det ikke er populært) hvorfor har du valgt at bruge tid og energi på fiskene og ikke f.eks stikkemyggens bevarelse?

Svar fra: RapAnden d.30-09-2019 12:07:38
Ikke brugt svar
@redvulture......det er altså langt ude, det med myggene.

Er der nogen måde, hvorpå man kan se, om det drejer sig om net eller ruser ? Altså uden at rive dem op ?
Mvh Ole

Svar fra: hedvig21 d.30-09-2019 12:26:46
Ikke brugt svar
Jeg har valgt å og yngelpleje fordi der er idioter derude som ikke fatter at det vi har skal vi passe på.
Hvad myggen angår tager jeg mig da sandelig også af den da jeg sidder i det lokale vandråd, hvor vi har anlagt store vandområder oppe i skoven.
Var der mere?

Svar fra: redvultur d.30-09-2019 13:06:08
Ikke brugt svar
Hedvig21: min pointe er at du gør det fordi du interessere dig for fisk og gerne stadig selv vil fange en fisk. Ikke fordi du vil redde stilkemyggen. Eller tager jeg fejl?

Svar fra: redvultur d.30-09-2019 13:15:58
Ikke brugt svar
Jeg er også selv med i vandløbs forbedring, men jeg erkender at jeg gør det af egen interesse. Sådan er det med foreningsDanmark. Nogen samler ind for spejderne, nogle er aktive i gymnastikforeningen, nogle samler skrald i grøftekanterne og nogle sidder i sognerådet. Men vi gør det da ud fra eget valg og egne interesse. I min verden er der både gråzoner, farver og nuancer.

Svar fra: redvultur d.30-09-2019 13:23:28
Ikke brugt svar
Rapanden:
or garn, ruser og krogliner skal der være en afstand på 150 meter til pæleruser og erhvervsfisker-bundgarn. Indbyrdes skal de have en afstand på 50 meter. Garn skal holde en afstand på 100 meter til lavvandslinje og sejlrende. Bemærk at disse afstande kan variere lokalt. Som fritidsfisker må du sætte 135 meter garn uanset om der anvendes 1, 2 eller 3 garn, dog højst 3 garn og du må gerne have byttegarn ombord i kortere tid.

I perioden 1. juli til 15. november er det kun tilladt at anvende garn med maskemål 50 mm (halvmaske) eller derunder, og 65 mm (halvmaske) eller derover.

Som fritidsfisker, der fisker i saltvand må du anvende max 6 redskaber, hvoraf de 3 må være garn og kun ét af redskaberne må være en pæleruse. Denne skal anmeldes til Fiskeriinspektoratet. Som fritidsfisker må der vælges mellem 2 typer af pæleruser, saltvandsruse eller ferskvandsruse. Begge ruser skal have mindst 3 kalve.

Ved ferskvandsruse skal der være et ”vindue” mellem sidste og andensidste bøjle. ”Vinduet” skal være mindst 14 x 14 cm og have et maskemål på mindst 16mm (halvmaske).

Ved pæleruser afmærkes yderpælen med 2 flag og inderste pæl med 1 flag. Yderpælen afmærkes desuden med 2 lysreflekser, hvis redskabet står på mere end 2 meter vand. Pælene skal fjernes senest 14 dage efter at fiskeriet er afsluttet. Afbrækkede pæle fjernes straks, så de ikke er til fare for andre.

På dine redskaber skal der være et gyldigt fiskerinummer, der også skal mærkes med dit navn og adresse. Disse mærker skal være gjort forsvarligt fast og skal kunne tåle vand uden at skriften forsvinder. Erstatning for beskadigede redskaber forudsætter korrekt afmærkning af disse.

Bøjer afmærkes med 2 flag og 2 gule refleksbånd i redskabets vestlige ende og 1 flag og 1 gult refleksbånd i redskabets østlige ende.
Flag må ikke være hvide.

Det er reglerne for mærkning, men den eneste måde at være sikker er vel at sejle der ud og kigge. Hvis det er ulovlig garn, så vil det formentligt ikke være lovligt mærket.

Svar fra: toraa d.30-09-2019 15:53:03
Ikke brugt svar
@Rapand:
Jeg er fortalt at man ser forskel på garn og ruser, ved afstanden mellem vagerne:
Garn er typisk 45meter lange eller længere. Ruser ca.15-20 meter.
Så på afstanden mellem vagerne, burde det være muligt at skelne mellem ruser og garn.
Mvh toraa

Svar fra: RapAnden d.30-09-2019 21:08:07
Ikke brugt svar
..tak :-)

Svar fra: OCM d.30-09-2019 21:28:50
Ikke brugt svar
Toraa
Hvorfor skal kajakroere blandes ind i det her? tror du kajakroere har noget imod garnene eller ruserne....dem kan de da nemt ro hen over.
OCM

Svar fra: Karlsson d.30-09-2019 21:31:07
Ikke brugt svar
Medmindre der er to tre ruser bundet sammen i rad, så er de ligeså lange som garn....

Svar fra: toraa d.30-09-2019 21:53:51
Ikke brugt svar
@OCM: Jeg tror ganske enkelt ikke de vil være glade for noget der evt kunne genere deres færden eller ridse deres kajak, det har ikke været sådan jeg har oplevet dem. Tværtimod har de været meget hjælpsomme, når jeg har snakket med dem.
Mvh toraa

Svar fra: OCM d.30-09-2019 22:14:14
Ikke brugt svar
Toraa... hvor dybt tror du en kajak stikker?

Svar fra: toraa d.30-09-2019 22:43:44
Ikke brugt svar
@OCM: Jeg er ikke særlig kyndig, på det område. Dem jeg har mødt har haft dybder på ca 35 cm, og såvidt jeg har kunnet skønne, er maks en tredjedel under vand. Men jeg kender ikke typerne, men dem jeg har mødt er nok den type der betegnes som havkajak.
Mvh toraa

Svar fra: Jan R. Jensen d.02-10-2019 23:19:57
Ikke brugt svar
Strikkeklubber bør holde sig på afstand, ikke mere garn i den Havn.
Mvh.Jan R.Jensen

Svar fra: Bad One d.03-10-2019 07:01:11
Ikke brugt svar
Det er ruser

Svar fra: redvultur d.03-10-2019 12:53:40
Ikke brugt svar
Bad one: Du skal sige det noget højere, ellers bliver det overhørt igen.

Svar fra: redvultur d.03-10-2019 13:04:14
Ikke brugt svar
Afslutningsvis vil jeg tilstå en gang jeg var med til at overtræde loven mht ulovlige garn. Det er over ti år siden og inden jeg selv fiskede, men en god ven brokkede sig gentagne gange over ulovligt garn, 30 m fra kysten. Han havde snakket med fiskerikontrollen flere gange og de havde en enkelt gang været forbi og fjerne garnene, men min kammerat kunne ved selvsyn se garnene blive sat og røgtet, fra en bestemt båd på stranden, flere gange om ugen. Så han spurgte om jeg ville hjælpe ham, og ja da, så en nat hvor han havde set det blive sat, fjernede vi de ulovlige garn, brændte dem på stranden ved siden af båden og borede tre 10cm huller i bunden af båden. Fuldstændig ulovligt (og nu forældet) og kun lade sig gørligt i en ikke sort/hvid verden. Det her er på ingen måder en opfordring, bare en anekdote om en stangfisker og en medløber heller ikke altid holder sig til loven.

Du skal logge dig ind, for at kunne svare eller lave egne indlæg.

Er du ikke allerede oprettet, kan du oprette en konto ganske gratis.

Top 10
tarutta4756
udland664735
Bersaerk4714
bennylaarsen4690
redvultur4686
Jan R. Jensen4630
toraa4626
Kust#64617
renefrh4610
simon agerholm4606
Målinger
Fisk og Ferie
Tangeværket
Åernes tilstand i den nye struktur
Jagt
Konkurrence
Hornfisk
Grejindkøb
Fisketegnsmidler
Føler fisk smerte?
Fisketegn
Flere målinger
Links
Links ialt: 120
fiskeatlas.dk
Fly Fishing History
Steen Ulnits
The Complete Angler ...
Henrik Leth
Niels Vestergaard
Dansk Amatørfiskefor...
Danmarks center for ...
Camping and Cooks
DSF
Flere links
Kontakt